You need to enable JavaScript to run this app.

Skip to main content

Yaratıcı’dan bir şey isterken üç yaşındaki çocuğun samimiyetiyle istemek lazım.

General
Yaratıcı’dan bir şey isterken üç yaşındaki çocuğun samimiyetiyle istemek lazım. Cenab-ı Hakk’ın merhameti büyüktür, O çok şefkatlidir.

● ● ●

Allah’ın mülkünde, isteseniz de istemeseniz de sınavlara gireceksiniz, yeteneğiniz ne kadar çoksa o kadar çok sınavlara tabi tutulacaksınız. Naim Süleymanoğlu’nun 5 kilodan 179 kiloya gelene kadar yaşadıkları gibi. 8 kiloluk musibeti savacaksınız, 10 kilo gelecek, 50’yi savacaksınız, 80 gelecek. Allah istidadınızı geliştirecek böylece, açığa çıkmasını sağlayacak. Kırlangıç nasıl uçmayan yavrusunu yuvadan atarken aslında onun kanatlarını açıp yetenek kazanmasına niyetliyse maksat aynı. Anne kuş zulmünden yapmıyor bunu. Yavrusunun uçma kabiliyetini bildiği için teşvik ediyor. Cenab-ı Hak da sıkıntılarla istidadımızı aşikâr kıldırıyor.

● ● ●

Ön şartları yerine getirmeden “Ya Rabbi bana yardım et” demek doğru olmaz. Mesela öğretmen 100 sorudan imtihan yapacaksa benim 100’ünü de okumam gerekir. Soru olarak hangisi çıkar ve ne kadar başarılı olurum bilemem fakat kazanmadığım takdirde hak ettim derim, kazandığım takdirde lütfundur derim. Herhangi bir ihtiyaçta ilk akla gelen Allah olmalıdır. Mesela paraya ihtiyacın varsa gidip başkasından istemek yerine “Ver ya Rabbi” derim. Yolu nasıl olur, birine mi yönlendirilirim bilemem, ama önce sebeplere başvururum. O’na derdimi bildiririm ama bir beşer, insan olarak da yapmam gerekenleri yaparım. Esbaba dilencilik yapmıyorum fakat sebeplerin de hakkını veriyorum.

Mehmet Ali Bulut
Bunu ilk beğenen sen ol.
...
RE: Yaratıcı’dan bir şey isterken üç yaşındaki çocuğun samimiyetiyle istemek lazım.
Allah Razı Olsun ÇAğrım

“Hayat tiyatro gibidir, en kötü insanlar, en iyi yerlerde otururlar.”
Aristofanes
Bunu ilk beğenen sen ol.
Çalıkuşu
RE: Yaratıcı’dan bir şey isterken üç yaşındaki çocuğun samimiyetiyle istemek lazım.
Sıkıntılara bu şekilde baktık mı hayat daha yaşanılır hale gelir.. Allah Razı olsun..
"Her şey kaderle takdir edilmiştir, kısmetine razı ol ki rahat edesin...”
Bunu ilk beğenen sen ol.
Profesör
Allah kimseyi gücünün yettiğinden başkasıyla mükellef kılmaz (sorumlu tutmaz). Kazandığı (dereceler) onundur ve iktisap ettiği (kazandığı negatif dereceler) de onundur (sorumluluğu onun üzerindedir). Rabbimiz! Şâyet unuttuysak veya hata yaptıysak bizi aheze etme (sorgulama). Rabbimiz, bizden öncekilere yüklediğin gibi bizim üzerimize ağır yük yükleme. Rabbimiz, takat (güç) yetiremeyeceğimiz şeyi bize yükleme. Ve bizi af ve mağfiret et ve bize rahmet et (Rahîm esması ile bize tecelli et, rahmet nurunu gönder). sen bizim Mevlâmız'sın. Artık kâfirler kavmine karşı bize yardım et.

ALLAH RAZI OLSUN..

[Resim: avatar_1657.gif]

Bırak ey biçare feryadı belâdan kıl tevekkül
Zira feryat belâ ender hatâ ender belâdır bil
Eğer belâ vereni buldunsa, safâ ender atâ ender belâdır bil
Eğer bulmazsan bütün dünya cefâ ender fenâ ender belâdır bil
Bunu ilk beğenen sen ol.
Son Düzenleme: 07-12-2014, Saat:06:19 PM, Düzenleyen: Gül-i Cennet.
General
ALLAH razı Olsun ..
Ya Söylersem Kim Anlar ?
Söylemezsem Bağlar Gamlardan Ağlar Sad

Bunu ilk beğenen sen ol.
-İKRA-
Güzeldi, Allah razı olsun.
Allahümme salli alâ seyyidina Muhammedin ve alâ âli seyyidina Muhammed
Bunu ilk beğenen sen ol.
Uzman
Allah razı olsun sizlerden güzel anlamlı sözleriniz için..

gücümüzün ve aklımızın yettigi kadar mükellefiz
ruhumun bedenimden sıyrıldıgı gün bedenim toprakla birleşecek.
sen yardım eyle Allah 'ım
Bunu ilk beğenen sen ol.

İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren İslami Forum sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.K'nın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur. Sitemiz hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri bağlantısından bize ulaşıldıktan en geç 3 (üç) gün içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmenlikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek, gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.