You need to enable JavaScript to run this app.

Skip to main content

Yanlışlar ve Doğrular Karışık

Yanlışlar ve Doğrular Karışık

Forumcu
RE: Yanlışlar ve Doğrular Karışık
(Karadamlalar) hakkında sert ifadeler kullandım ama kötü niyetim yoktu, Allahü teala ona doğru yolda bulunmak nasip etsin, tövbe etmek nasip etsin, amin!.

(Bid’at ehlini kötülemek gıybet olmaz. Gıybet, bir kimsenin gizli bir kusurunu, arkasından söylemektir. Harbilerin ve bid’at sahiplerinin ve açıkça günah işleyenlerin bu günahlarını ve zulmedenlerin ve alışverişte hile yapanların bu fenalıklarını müslümanlara duyurarak, bunların şerrinden sakınmalarına sebep olmak ve müslümanlığı yanlış anlatanların bu iftiralarını söylemek gerekir, gıybet olmaz.) (Redd-ül-muhtar cilt 5, sayfa.263)
Allah'ım bizleri sadece senin rızanı düşünen kullardan eyle.
Allah'ım sen kimlerden razıysan, kimleri seviyorsan, bizleri onlarla dost eyle.
Dinimizi yanlış öğrenmekten bizi koru. Amin.
Bunu ilk beğenen sen ol.
Son Düzenleme: 16-08-2015, Saat:10:25 AM, Düzenleyen: Arkadaş.
General
RE: Yanlışlar ve Doğrular Karışık
Ibni Arabi hakikati fil'e benzetir ve der ki. Herkes filin bir parçasını tutar ve hakikatin o olduğunu söyler. Biri kulağını tutar bu hakikattir der diğeri hortumunu tutar budur der biri ayağını tutar budur der biri kuyruğunu tutar budur vs.. Aslında hepsi hakikattir fakat sadece birer parçasıdır. Filin tamamını görmezler sadece tuttukları parçaların tek gerçek olduğuna inanırlar.

Söylemiş olduğunuz kişiye baktım o da bir parçasını tutuyor aynı siz gibi.)
Bunu ilk beğenen sen ol.
Son Düzenleme: 16-08-2015, Saat:11:34 AM, Düzenleyen: Alketa.

İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren İslami Forum sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.K'nın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur. Sitemiz hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri bağlantısından bize ulaşıldıktan en geç 3 (üç) gün içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmenlikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek, gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.