You need to enable JavaScript to run this app.

Skip to main content

Vesvese ile Garip Duruma Düştüm, Ne Oluyor Anlamıyorum.

Acemi Üye
Ben 16 yaşındayım ve Allah'ın varlığına dair şüphe içerisindeydim, vesvese vardı ve geldikçe sürekli ya sıcak basıyordu ya da sağ taraftan soğuk bir his duyuyordum. Yenmeye çalışıyordum, son birkaç gün de Allah'ın varlığını kalben hissetmeye başlamıştım hatta ağlıyordum da huzurdan fakat yine şüphe vardı. "O hissettiğinin Allah olduğunu nerden biliyorsun? Emin misin, inanmak istediğin için huzurlu hissediyorsun" diye şeyler geliyodu aklıma. Alt etmeye çalışıyordum onu, başarıyor gibiydim de ama dün akşam sıcak bastı yeniden bi anda ve Allah'ı kalben hissedememeye başladım. Bakış açım daraldı resmen bi anda, eski halime döndüm. Ateizmi hakikat olarak kabul ettirmeye çalışıyor şeytan, soğuk his geliyor da. Korku yaşıyordum da, psikoloğun videosunu ve Hayalhanemin vesveseyle ilgili videosunu izledim. Rahatladım, ama daha garip bir duruma düştüm, ne yaşadığımı anlamıyorum. Kurandaki delilleri kabul edeceğimi hissettiğim sırada sıcak basıyor sağ taraftan bi anda. Beynimin sağ tarafında bi düşünce var tahayyül mü tasavvur mu anlamıyorum da. Adeta kafamı karıştırıyor, düzgün düşünemiyorum. Dua etmek istiyorum, ediyorum da ama boş yere dua ediyormuşum gibi geliyor. Sağ taraftan geliyor hep. Engel oluyor ama kalben tasdik etmeme. Ateizmi mantıklı bulmuyorum, Tanrı vardır diyorum ama içten olmuyor hissedemedikçe daha da vesvese geliyor. Nasıl kurtulabilirim? Allah'ı kalben nasıl hissedebilirim tekrar? Yardımcı olursanız çok sevinirim, çünkü eski imanımı geri istiyorum ve tek istediğim Allah'a tekrar yakın olmak, kalben hissedebilmek. Sağ tarafım Allah'ın yokluğunu bulmuş gibi çaresizlik içinde bırakıyor. Kalbimin mühürlenmesini istemiyorum, lütfen bildiklerinizi benimle paylaşın.
Bunu ilk beğenen sen ol.
Son Düzenleme: 28-06-2023, Saat:09:37 PM, Düzenleyen: hakikatiarayankisi. (Sebep: ekleme)
Yeni Üye
RE: Vesvese ile Garip Duruma Düştüm, Ne Oluyor Anlamıyorum.
Öncelikle şunu belirtmek istiyorum ki senin imanın VAR. Çünkü imanın olmasa bu vesveseler sana gelmezdi sen doğru yol üstündesin ve şeytan da bunu biliyor bu yüzden seni yoldan çıkarmaya çalışıyor. Bu kadar genç yaşta doğru yolu bulduğun için şeytan seni kıskanıyor. İkincisi ateistler bir tanrıya inanmadıklarını söylerler ama onlar aslında müşriktir çünkü onlar Allah'a inanmazlar ama başka şeylere inanırlar bu da onları müşrik yapar. Dinini iyice oku, öğren ve vesveselere aldırma o düşünceler gelip geçici sen dinine sıkı sıkıya tutun Allah'a güven o zaman şeytan sana hiçbir zarar veremez. Vesveselerden de korkma cesur ol şeytan sana bir vesvese verdiği zaman ben Allah'a ve Resul'üne iman ettim de. Cesur ol ve dinini iyice öğren.
Acemi Üye
Merhaba hakikatarayankişi. Yazdıklarını okudum. Sen zaten Allah'ın varlığına inanıyorsun. Yazdıklarından bu kolaylıkla anlaşılıyor. Senin çok düşünmekten kafan karışmış. Aynı şeyleri ben de yaşadım o yaşlarda ben de 16 yaşındayken öyleydim. Şu an 26 yaşındayım. O zamanlar çözümü aklıma gelen her düşünceyi gizli bir yere yazardım sonra düşünmek üzere. Çünkü o an düşündükçe beyin iflas ediyor çok kolay bir şeyi bile açıklayamıyorsun. O konuyu düşünmezken zaten o konu kendiliğinden çözülüyor.
Bunu ilk beğenen sen ol.
Acemi Üye
Savaşlarda kullanılan turan kurt kapanı taktiği gibi düşün sana şeytan vesvese veriyor sen de peşine düşüyorsun sonra kapana kısılıyorsun. Sen iman eden birisin. Mevcut bilginle ilerle bir şey araştırma normale dönene kadar. Konuşmak istersen buradayım.
Bunu ilk beğenen sen ol.
Acemi Üye
[Resim: images?q=tbn:ANd9GcR_i7AQhnCHhfyImFCvrBb...Q&usqp=CAU]

Senin durumun bu fotoğrafa benziyor kamera aynı zamanda bağlı olduğu televizyonu çektiği için sonsuz bir görüntü ortaya çıkıyor senin de durumun buna benziyor. İmanımı kaybediyorum korkusuyla stres yaşıyorsun stresten dolayı imanını kaybetmeye başladığını düşünüp korkuyorsun daha çok stres oluyorsun imanının daha da azaldığını düşünüyorsun sonsuz bir döngü oluşuyor sonuç olarak. Aslında imanın aynı sen imanının kaybolmolma endişesi kaygısıyla bunu yapıyorsun. Bu olanları sonra düşünmek üzere yaz sonra düşüneceğim de kendi kendine ertele bir nevi. Senin şu an bunu sorunu çözmeye ihtiyacın yok. Böyle yap ki beynin kısır döngüden kurtulsun. Yoksa beynin harap olur. Bu tür sorunların soruların cevapları o şeyi düşünmeyi bırakınca cevap bulur.
Acemi Üye
Senin imanı çok yüksek birisinki kaybedeceğim korkusuyla ne hallere düşmüşsün. Mesela ben parayı çok seviyorum diyelim ne yapıyorum aman param çalındı mı orada mı bakıp duruyorum endişe kaygı taşıyorum. Senin de durum aynı ama tek fark kısır döngü olmuş çünkü yaşadığın kaygı kaygıyı tetikliyor.
Acemi Üye
Bana da şöyle bir şey oluyordu haşa küfür geliyordu aklıma Allah'a söylenmiş. Ee ben ondan kurtulmaya çalışıyordum sanki ben söylüyormuşum gibi acı çekiyordum kurtulayım derken. O aslında şeytanın vesvesesi. Küfür eden ben değilim. Kurtulmaya çalışmaz oldum kurtuldum gerçekten. O küfür eden ben değilim Allah bana günah yazmaz. Bunları hep şeytan yoldan sapalım diye yapıyor. Mesela bir dönem Allah affetsin yanlış işler yaptım bak o zaman hiç şeytan gelmiyordu. Sen ihlaslısın ki sana geliyor. Ben tefsir okuyordum 40 vesvese geliyordu o zaman da.
Bunu ilk beğenen sen ol.

İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren İslami Forum sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.K'nın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur. Sitemiz hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri bağlantısından bize ulaşıldıktan en geç 3 (üç) gün içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmenlikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek, gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.