You need to enable JavaScript to run this app.

Skip to main content

Vesvese ile Garip Duruma Düştüm, Ne Oluyor Anlamıyorum.

Vesvese ile Garip Duruma Düştüm, Ne Oluyor Anlamıyorum.

Acemi Üye
RE: Vesvese ile Garip Duruma Düştüm, Ne Oluyor Anlamıyorum.
Peki neden Allah'ı hissetmeye çalışıyorsun ki ben de Allah'ı hissetmiyorum ama inanıyorum melekleri de hissetmiyorum ama inanıyorum. İnancımızın sebebi hislerimiz değil ki. Allah toplumlara peygamberler göndererek mesajını insanlara iletmiş. Ben de Kuran'ı okudum iman ettim. Kuran insan sözü olabilecek bir kitap değil. Okuyunca anlıyorsun zaten Allah'ın kelamı. Yoksa hissetiğimiz şeyler değil.
Bunu ilk beğenen sen ol.
Acemi Üye
Ama daha önce kılıyordun değil mi? Şundan sordum mesela kişi hiç iman etmemiş. Bu kişinin kalbi belki eğrilmez ama iman etmiş biri imanından dönerse kalbi eğrilir. Mesela adam hiç namaz kılmamış belki kalbi İslam'a açılacak o da kılacak ama ben 10 sene kılmışım mesela ben bırakırsam Allah bilir tabii ama kalbim eğrilir katılaşır İslam'a kapanır. Onun için daha önce kıldıysan yine kıl. Farzlarını kılabilirsin sadece. Namaz çok önemli bir şey. Seni de anlıyorum haklısın zor bir şey vesvese ama böyle bir durumda namazı kılmamız lazım Allah'a dua etmemiz lazım. Allah ile konuş Allah'ım beni korumana al de kurtar beni şeytandan de kelimeleri sen seç içinden geleni Allah'a dök. Sosyal bir insan olmaya çalış arkadaş edin. Yalnızlık sevgisizlik de bu tarz şeyler yapıyor.
Bunu ilk beğenen sen ol.
Acemi Üye
Bu yaşlarda böyle şeyler çok doğal inan bana ben de o yaşlarda senin gibiydim. Benim de sosyal fobim vardı. O yaşlarda zaten dini sorgulamalar çok oluyor. Öncelikle şunu kendine telkin et sık sık. Korkulacak bir şey yok.

Önemli olan senin niyetin kurallara takılma kimi kuralına uyarak namaz kılar kabul olmaz kiminin eksikleri vardır ama öyle içten samimidir Allah kabul eder. Sen daha 16 yaşındasın daha yeni başlıyorsun namaza Allah ikisini de kabul eder ister gusül et ister normal abdest al sen yeter ki ona yönel. Senin yaşın 16 senin namaza ya da abdeste ya da gusle bir adım yürümen bile çok değerli olur Allah katında. Senin yaşında birinin bu forumda olması bile çok değerli. Gençleri aldatan şeyler çok sen sıyrılıp bu konularla ilgilenmişsin. Sen daha yenisin namaz nasıl kolayına geliyorsa öyle kıl şimdilik. Sadece fatiha oku zorlanıyorsan. İstersen yanına kitap koy oradan oku sureleri. Sen yeter ki Allah'a yönel. Allah ile konuş dua et bol bol.
Bunu ilk beğenen sen ol.
Acemi Üye
Normal tabii dedim ya ben senin yaşında o kadar düşünüyordum ki artık kafamdakileri bilgisayara yazıyordum sonra düşünürüm diye çözümü öyle bulmuştum. Korkmana hiç gerek yok. Yaş ile ilgili biraz da sosyal olmamanla ilgili. Ailenle ilgili sorunlar var mı? Mesela benim annem babam ayrılmıştı başka şehre gitmiştik vs. ailevi sorunlarım vardı onlar beni asosyal yapmıştı.
Bunu ilk beğenen sen ol.

İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren İslami Forum sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.K'nın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur. Sitemiz hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri bağlantısından bize ulaşıldıktan en geç 3 (üç) gün içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmenlikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek, gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.