Allah resulu (sav), amcası, Hz hamzayı Şehid ederek kendisini derin bir teessüre gark eden Vahşi'ye, islama davet etmek için ashabından birini gönderdi,Vahşi Resulullah (sav) e cevaben:
_Ya Muhammed ! sen, "Bir kimseyi öldüren,yahut Allah'a şirk koşan veya zina eden biri, kıyamet günü iki kat azaba ugrar, cehennemde hor ve hakir ebediyyen kalır"(el-furkan 25/68-69) diye Allah'ın hükmünü beyan etmiş iken, beni nasıl oluıyor da islama davet edebiliyorsun? Ben bu gunahların hepsini işledim.Benim için nerede bir kurtuluş yolu olacak ki ? dedi.
Allah teaLa:
"Ancak tevbe ve iman edip salih ameller işleyenler başkadır; Allah onların kötülüklerini iyiliklere cevirir.Allah çok bagışlayıcıdır, engin merhamet sahibidir"(el- furkan 25/70) ayetini inzal buyurdu..
Vahşi şöyle haber gönderdi:
_Ya Muhammed, bu zor bir şart! Tevbe etmek iman etmek ve salih ameller işlemek...Belki ben bunlara güc yetiremeyebilirim
Bunun üzerine Allah Teala:
"Allah , kendisine ortak koşulmasını asla bagışlamaz; bundan başka günahları diledigi kimse için bagışlar.Allah'a ortak koşan kimse büyük günah ile iftira etmiş olur"(en-Nisa 4/48) ayetini indirdi..
Efendimiz (sav) bu ayeti kendisine gönderdiginde bu defa Vahşi:
Ya Muhammed, affın meşietten(Allahın dilemesinden) sonra oldugunu görüyorum.Beni affedermi affetmez mi bilemem..Bundan başka bir şey varmı? diye haber gönderdi..
buna cevaben Cenabı Hakk
"De ki :Ey nefsilerine zulmetmekte aşırı giden kullarım! Allah'ın rahmetinden ümit kesmeyiniz! Cünkü Allah bütün gunahları affeder.Muhakkak o Gaffur ve Rahimdir"(ez-Zümer 39/53) ayeti,ni inzal etti
Elçinin defalarca gidip gelmesindn sonra nihayet Vahşi son ayeti kerimedeki müjde ile ferahladı ve :
_Rahmetin ne kadar büyük ey Rabbim! diyerek ve tevbe-i nasuhta bulunarak arkadaşlarıyla birlikte müslüman oldu...
Ashab-ı kiram:
_Ya REsulullah ! Bu af ve merhamet sadece Vahşi ye mi mahsustur, yoksa bütün müslümanlara mı diye sordular.
Alemlere Rahmet efendimiz (sav)
_"Bütün müslümanlar içindir" buyurdu (heysemi X, 214,215)
Peygamberimiz, ( sav) Mekkenin fethinin akabinde bir gün Mecsid-i Haramda otururken Hz Ebu Bekir babası Ebu Kuhafeyi getirdi.
Allah Resulu(sav) onu görünce:
_Ebu Bekir ihtiyar babanı buraya kadar yormasaydın, ben onun yanına gelseydim buyurdu..
Ebu Bekir (ra)
_ Ya Resulullah onun sana gelmesi, senin ona gitmenden daha münasiptir dedi.
REsulullah (sav) Ebu Kuhafeyi önüne oturttu, elini kalbine koydu ve :
Ebu Kuhafe ! müslüman ol, selamet bulursun dedi...o da müslüman oldu samimi olarak şehadet getirdi..(İbn-i sa'd 451)
Resulullah (sav) tek tek bütün insanların müslüman olması üzerinde hassasiyetle dururdu...
Rabbim şefaatlerine nail eylesin..
![[Resim: urjn1.jpg]](http://t1311.hizliresim.com/1h/p/urjn1.jpg)