You need to enable JavaScript to run this app.

Skip to main content

Üsve_i Hasene(tebligde,terbiyede,muamelede)en güzel insan(sav) 4

Profesör
Kainatın efendisi, Zat_ı şeriflerini öldürme gayesiyle yola çıkmış olan Ömer bin hattab'a, Mekke fethine kadar her türlü düşmanlıgı yapan, ikrime bin Ebu cehil'e, Hz Hamza(ra) yı şehiit eden Vahşi'ye ve hatta onun cesedini tahrip edip cigerini hırsla ısıran Ebu sufyanın karısı Hind'e bile teblig kapısını kapatmamıştır...
Allah resulu (sav), amcası, Hz hamzayı Şehid ederek kendisini derin bir teessüre gark eden Vahşi'ye, islama davet etmek için ashabından birini gönderdi,Vahşi Resulullah (sav) e cevaben:
_Ya Muhammed ! sen, "Bir kimseyi öldüren,yahut Allah'a şirk koşan veya zina eden biri, kıyamet günü iki kat azaba ugrar, cehennemde hor ve hakir ebediyyen kalır"(el-furkan 25/68-69) diye Allah'ın hükmünü beyan etmiş iken, beni nasıl oluıyor da islama davet edebiliyorsun? Ben bu gunahların hepsini işledim.Benim için nerede bir kurtuluş yolu olacak ki ? dedi.
Allah teaLa:

"Ancak tevbe ve iman edip salih ameller işleyenler başkadır; Allah onların kötülüklerini iyiliklere cevirir.Allah çok bagışlayıcıdır, engin merhamet sahibidir"(el- furkan 25/70) ayetini inzal buyurdu..
Vahşi şöyle haber gönderdi:
_Ya Muhammed, bu zor bir şart! Tevbe etmek iman etmek ve salih ameller işlemek...Belki ben bunlara güc yetiremeyebilirim
Bunun üzerine Allah Teala:
"Allah , kendisine ortak koşulmasını asla bagışlamaz; bundan başka günahları diledigi kimse için bagışlar.Allah'a ortak koşan kimse büyük günah ile iftira etmiş olur"(en-Nisa 4/48) ayetini indirdi..
Efendimiz (sav) bu ayeti kendisine gönderdiginde bu defa Vahşi:
Ya Muhammed, affın meşietten(Allahın dilemesinden) sonra oldugunu görüyorum.Beni affedermi affetmez mi bilemem..Bundan başka bir şey varmı? diye haber gönderdi..
buna cevaben Cenabı Hakk
"De ki :Ey nefsilerine zulmetmekte aşırı giden kullarım! Allah'ın rahmetinden ümit kesmeyiniz! Cünkü Allah bütün gunahları affeder.Muhakkak o Gaffur ve Rahimdir"(ez-Zümer 39/53) ayeti,ni inzal etti
Elçinin defalarca gidip gelmesindn sonra nihayet Vahşi son ayeti kerimedeki müjde ile ferahladı ve :
_Rahmetin ne kadar büyük ey Rabbim! diyerek ve tevbe-i nasuhta bulunarak arkadaşlarıyla birlikte müslüman oldu...
Ashab-ı kiram:
_Ya REsulullah ! Bu af ve merhamet sadece Vahşi ye mi mahsustur, yoksa bütün müslümanlara mı diye sordular.
Alemlere Rahmet efendimiz (sav)
_"Bütün müslümanlar içindir" buyurdu (heysemi X, 214,215)
Peygamberimiz, ( sav) Mekkenin fethinin akabinde bir gün Mecsid-i Haramda otururken Hz Ebu Bekir babası Ebu Kuhafeyi getirdi.
Allah Resulu(sav) onu görünce:
_Ebu Bekir ihtiyar babanı buraya kadar yormasaydın, ben onun yanına gelseydim buyurdu..
Ebu Bekir (ra)
_ Ya Resulullah onun sana gelmesi, senin ona gitmenden daha münasiptir dedi.
REsulullah (sav) Ebu Kuhafeyi önüne oturttu, elini kalbine koydu ve :
Ebu Kuhafe ! müslüman ol, selamet bulursun dedi...o da müslüman oldu samimi olarak şehadet getirdi..(İbn-i sa'd 451)
Resulullah (sav) tek tek bütün insanların müslüman olması üzerinde hassasiyetle dururdu...
Rabbim şefaatlerine nail eylesin..
[Resim: urjn1.jpg]

Gaflet içinde gördüm, nice canlı cesedi ;
Câhillerden beterdi, âlimlerin hasedi..
Bunu ilk beğenen sen ol.
Son Düzenleme: 13-07-2010, Saat:12:56 PM, Düzenleyen: iLahi_aŞk.
Profesör
RE: Üsve_i Hasene(tebligde,terbiyede,muamelede)en güzel insan(sav) 4
tşk ederim ablası...evet kitaptaki herşey kesin ve açık zaten...okuyolardır inşallah olsun bir kişi bile okusa yetergülücük
[Resim: urjn1.jpg]

Gaflet içinde gördüm, nice canlı cesedi ;
Câhillerden beterdi, âlimlerin hasedi..
Bunu ilk beğenen sen ol.
Allame
<span style="color: #1C1C1C"><strong>Kayıtsız</strong></span>
Okuyoruz okuyoruz.Hatta bu konunun Özel Meraklısı da var.. :D

Bu arada aha da böyle. bundan. bak bunlardan olur bak. bu konudaki her başlığa bir tane rep veriyorum. Benim replerim belki bir işine yaramaz ama sen o niyete göre zaten amelinin karşılığını zaten alırsın.

Allah gönlüne göre versin. Başarılarının devamını dilerim.
Bunu ilk beğenen sen ol.
Uzman
konunun özel meraklısı benim bi keremBig Grin
hem insan banada rep verir o kadar yorum yapıyomSad
Bunu ilk beğenen sen ol.
Allame
<span style="color: #1C1C1C"><strong>Kayıtsız</strong></span>
yok. değilsin. öyle bile olsan benden sonra meraklısısın. esas meraklısı benim. tamam sen de meraklısısın. tamam bak uzatmıycam.
rep veriyim ama alıyım de. bili
yorsun almadan vermek insana mahsus değil.
al. sen de ver bak ona göre. gülücük
Bunu ilk beğenen sen ol.
Uzman
verdim bilem neyse büyüğümsün bişe demiyom yoksa konunun asıl meraklısı bendim de sen çok istiyosan sen olhýmsBig Grin
Bunu ilk beğenen sen ol.

İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren İslami Forum sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.K'nın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur. Sitemiz hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri bağlantısından bize ulaşıldıktan en geç 3 (üç) gün içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmenlikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek, gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.