![[Resim: Productive-Muslimah-240.png]](http://productivemuslim.com/wp-content/uploads/2014/03/Productive-Muslimah-240.png)
![[Resim: ProductiveMuslim-Whats-In-A-Productive-M...ag-600.jpg]](http://productivemuslim.com/wp-content/uploads/2014/11/ProductiveMuslim-Whats-In-A-Productive-Muslimahs-Bag-600.jpg)
Üretken müslüman kadınların çantalarında neler olmalıdır? Bununla ilgili daha önce bir makale yazmıştım ve oldukça beğeni almıştı. Bu olay bizi daha da çok cesaretlendirdi ve yeni bir makale yazmaya karar verdim.
Üretkenlik (çalışkanlık) konusunda bile (ister anne olsun ister çalışsın) çok önemli incelikler bulunmaktadır. Bir kere ülkemizin en büyük sorunudur ki kadınlar çantalarına acayip şeyler dolduruyorlar. Bir keresinde bir lokantada yiyorum. Hatırlıyorum çantadan ayakkabı çıkmıştı. Bu tür olaylar olabiliyor. Bir kere öncelikle toplantıda olduğunuzu düşünün Böylelikle hem zamandan tasarruf etmiş olursunuz hem de çalışkanlığınızla yeni bir tarz yaratırsınız.
İşimize yaramayan eşyaların çantamızda işi yok. Ama görüyoruz (dediğim gibi) kadınlar çantalarına olur olmadık şeyler koyuyor. Bu konuuzda neler koymamız gerektiğimi öğreneceğiz.
Paketin Açılması
1.İhtiyacınız olmayanları çantanıza koymayın.
2.Ağır çantalar psikolojik ve fiziksel olarak size zarar verin.
3.Çantanızı mümkün olduğunca boşaltın.
4.Çalınması durumunda bile hırsızı mahvedebilirsiniz. "Nerde bu cüzdan yahu." Evet bu açıdan daha şanslısınız. Ama yine de çanta gitti mi gitti? Sonuçta paranız da gitmiş oluyor.
Çözüm Nedir?
Mümkün olduğunca cebi olan bir çanta seçin. Bölmeleri olan.
Neler Bulunmalı?
1.Not Defteri
2.Kalem
3.Para/Banka kardı
4.Telefon
5.Bir adet dua kitabı
6.Lisans (işi veya ehliyeti olanlar için)
7.iPad veya iReader
8.Anahtarlar
Bunlar size yeter bile. Çantanızı açmak isteyen bir kişi madencinin çektiği sıkıntıları çekebilir. (Eşiniz veya siz de olabilir.) Bu nedenle çantanıza mümkün olduğunca az şey yukarıda bahsettiklerimiz ve aynı zamanda da işiniz gereği eşyalar. Çantanızı bavula çevirmenize gerek yok