You need to enable JavaScript to run this app.

Skip to main content

Üretken Bir Müslüman Kadının Çantasında Ne Olmalı?

Kıdemli Üye
[Resim: Productive-Muslimah-240.png]

[Resim: ProductiveMuslim-Whats-In-A-Productive-M...ag-600.jpg]

Üretken müslüman kadınların çantalarında neler olmalıdır? Bununla ilgili daha önce bir makale yazmıştım ve oldukça beğeni almıştı. Bu olay bizi daha da çok cesaretlendirdi ve yeni bir makale yazmaya karar verdim.

Üretkenlik (çalışkanlık) konusunda bile (ister anne olsun ister çalışsın) çok önemli incelikler bulunmaktadır. Bir kere ülkemizin en büyük sorunudur ki kadınlar çantalarına acayip şeyler dolduruyorlar. Bir keresinde bir lokantada yiyorum. Hatırlıyorum çantadan ayakkabı çıkmıştı. Bu tür olaylar olabiliyor. Bir kere öncelikle toplantıda olduğunuzu düşünün Böylelikle hem zamandan tasarruf etmiş olursunuz hem de çalışkanlığınızla yeni bir tarz yaratırsınız.

İşimize yaramayan eşyaların çantamızda işi yok. Ama görüyoruz (dediğim gibi) kadınlar çantalarına olur olmadık şeyler koyuyor. Bu konuuzda neler koymamız gerektiğimi öğreneceğiz.

Paketin Açılması
1.İhtiyacınız olmayanları çantanıza koymayın.
2.Ağır çantalar psikolojik ve fiziksel olarak size zarar verin.
3.Çantanızı mümkün olduğunca boşaltın.
4.Çalınması durumunda bile hırsızı mahvedebilirsiniz. "Nerde bu cüzdan yahu." Evet bu açıdan daha şanslısınız. Ama yine de çanta gitti mi gitti? Sonuçta paranız da gitmiş oluyor.

Çözüm Nedir?
Mümkün olduğunca cebi olan bir çanta seçin. Bölmeleri olan.

Neler Bulunmalı?
1.Not Defteri
2.Kalem
3.Para/Banka kardı
4.Telefon
5.Bir adet dua kitabı
6.Lisans (işi veya ehliyeti olanlar için)
7.iPad veya iReader
8.Anahtarlar

Bunlar size yeter bile. Çantanızı açmak isteyen bir kişi madencinin çektiği sıkıntıları çekebilir. (Eşiniz veya siz de olabilir.) Bu nedenle çantanıza mümkün olduğunca az şey yukarıda bahsettiklerimiz ve aynı zamanda da işiniz gereği eşyalar. Çantanızı bavula çevirmenize gerek yok gülücük
Bunu ilk beğenen sen ol.
...
RE: Üretken Bir Müslüman Kadının Çantasında Ne Olmalı?
Dogrugülücük

“Hayat tiyatro gibidir, en kötü insanlar, en iyi yerlerde otururlar.”
Aristofanes
Bunu ilk beğenen sen ol.
General
benimde ayakkabı koymuzşluğum vardır :D ama şimdi sadece bebek için bez alt üst eşofman takımı , cüzdan içine kızımın benim kimliğim , para çok nadir 5 tl filan alırım , biberon emzik suluk anahtarım telefonum bu kadar gülücük
Ya Söylersem Kim Anlar ?
Söylemezsem Bağlar Gamlardan Ağlar Sad

Bunu ilk beğenen sen ol.
Profesör
Çantanın boyutuna göre içindekiler değişiyor
Mesela bit kadar bi cantam var
Cüzdan ve telefonu anca alıyor

Öteki cantamda bi ben yokumgülücük
"Ey Sevgili!..
Bir geceliğine değiş tokuş etseydik yüreğimizi,
Taşıyabilir miydin acaba bendeki seni!..
Bunu ilk beğenen sen ol.
pejmurde
Biri Kalkıp Bunları Eşine Veya Nisanlisina Veya Kız Arkadaşına Söyleyecek Olsa O Adamın Vay Haline..Cokta Önemli Birşey Aslında..Teşekkürler..
Bunu ilk beğenen sen ol.
pejmurde
Yukarıdaki Mesajimda Cokta Önemli Birşey Değil Yazacaktim ..Eksik Yazmışım..
Bunu ilk beğenen sen ol.
Profesör
1.Not Defteri
2.Kalem
3.Para/Banka kardı
4.Telefon
5.Bir adet dua kitabı
6.Lisans (işi veya ehliyeti olanlar için)
7.iPad veya iReader
8.Anahtarla

bunların dışında önemli bir şey daha olmalı çantamızda, fazla yer tutmayan ince kumaştan bir seccade..

[Resim: avatar_1657.gif]

Bırak ey biçare feryadı belâdan kıl tevekkül
Zira feryat belâ ender hatâ ender belâdır bil
Eğer belâ vereni buldunsa, safâ ender atâ ender belâdır bil
Eğer bulmazsan bütün dünya cefâ ender fenâ ender belâdır bil
Bunu ilk beğenen sen ol.
Çalıkuşu
"Her şey kaderle takdir edilmiştir, kısmetine razı ol ki rahat edesin...”
Bunu ilk beğenen sen ol.
Son Düzenleme: 31-07-2015, Saat:11:40 PM, Düzenleyen: sitare.
~Laedri~
Güli cenneti bilmem ama bende seccade taşıyorum messenger çantamı alırsam maalesef hem ÇOĞU mescit cami temiz olmuyor hemde dışarda da bahçe gibi sakin yerlerde de namaz kılarken çok iyi oluyor
Bunu ilk beğenen sen ol.

İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren İslami Forum sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.K'nın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur. Sitemiz hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri bağlantısından bize ulaşıldıktan en geç 3 (üç) gün içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmenlikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek, gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.