You need to enable JavaScript to run this app.

Skip to main content

Ülkemizde iki farklı islam mı var ?

Ülkemizde iki farklı islam mı var ?

Forumcu
RE: Ülkemizde iki farklı islam mı var ?
Ülkemizde İSLAMİ ANLAYIŞ bakımından insanlarımızın iki büyük gruba ayrıldıkları doğru ve gerçek...

Bir kısım insanlar başı açmanın, tokalaşmanın günah olduğuna..
EL ZİNASINA ,GÖZ ZİNASINA İNANIYOR......

Diğer büyük bir kesim ve bir kısım DİN ADAMLARI başı açmanın,tokalaşmanın günah olmadığına inanıyor....

Bunlar insanların İNANÇ MESELELERİDİR...
Şüphesiz ki herkes inandığı gibi yaşayacaktır......

Bir kez gönül yıktın ise , Bu kıldığın namaz değil
Bunu ilk beğenen sen ol.
Profesör
şimdi tv ye çıkıp her şeye izin veren hocalar oldugu için bir çok kesim eline ilmihal kitaplarını kuranı kerimi hadis kitaplarını alıp okumak yerine öyle olur olmaz hoca diye gecinen insanların dediklerine inandıgı için...başı açık namaz kılmayıda mubah sayarlar, herşeyide yaparlar...nede olsa hoca söyledi deyip gecerler mahşerde o kadar basit cunku...ayrıca bırakın baş açmayı taamen kadının tesettürü ayetlerde bildirilmiş...hangi, erkeklere mahrem hangilerine namahrem oldugu söylenmiş...hala nasıl çıkıp hoca denen adamlar bu olabilir derler bu cesaret nerden geliyor çözemedim...
herkes inandıgı gibi yaşar, yaşadıgı gibi ölür, öldügÜ GİBİ HAŞROLUNUR( DİRİLİR) hadisi şerifi yeterince açıktır... dileyen diledigini yapar nasılsa hesap günü var...
[Resim: urjn1.jpg]

Gaflet içinde gördüm, nice canlı cesedi ;
Câhillerden beterdi, âlimlerin hasedi..
Bunu ilk beğenen sen ol.
Son Düzenleme: 14-07-2010, Saat:09:49 AM, Düzenleyen: iLahi_aŞk.
Profesör
bu arada iki farklı islam değil iki farklı görüş denseydi daha uygun olurdu...islam tektir hak dinidir...islam dini ile ilgili görüşler farklı...herkes kafasına göre bişeyler söylüyo o yüzden farklı farklı görüşler ortaya çıkmış gibi görünüyor..

Bunu ilk beğenen sen ol.
Forumcu
Arkadaşlar,

Ülkemizde iki farklı İSLAM mı var başlığındaki, İKİ FARKLI İSLAM
ifadesine ben de karşıyım bu yanlıştır.Şüphesiz ki İSLAM TEKTİR..

Bu nedenle ben yazımda İKİ FARKLI İNANIŞ var demiştim.

Baş örtüsünün islami bir mecburiyet olduğuna inananlar şüphesiz ki karşı görüşü kabul etmeyeceklerdir...
Ancak şunu unutmayalım ki islamda baş örtüsünün bir mecburiyet,bir zorunluluk veya bir farz olmadığını söyleyen çok ciddi din adamları,ilahiyat uzman ve profesörleri vardır ve ileri sürdükleri tezler öyle arkadaşlarımızın dediği gibi kendi kafalarından uydurma değildir....

Yanlış hatırlamıyorsam Fethullah Gülen hoca da baş örtüsü teferruattır mealinde bir söylemde bulunmuştu....

Netice bence çok önemli değil ,insanlarımızın bir bölümü günahtır diyecek,diğer bölümü günah değildir diyecek....

VEEEEE... DEDİĞİM GİBİ HERKES İNANDIĞI GİBİ YAŞAYACAKTIR......

Bir kez gönül yıktın ise , Bu kıldığın namaz değil
Bunu ilk beğenen sen ol.
LoadinG....*
önemli olan herkesın ınandıgıı gıbı yasaması deıl kurana uygun yasaması

06/07/2012 İçinde bulunduğum durumu kimseye anlatamam, sen de anlamazsın. Ben bile anlamıyorum ki başkasına nasıl anlatırım!

Franz Kafka

Bunu ilk beğenen sen ol.
Profesör
işte o çok ciddi din adamları demekki tam din adamı değiller...ayet belli tesettürle ilgili baş örtüsü hakkında daha kimin sözü olabilir ki..
yaşar nuri öztürk de baş açık namaz kılınabilir demişti...sonucta baş örtüsü erkege karşıdır yalnızken açık kılınabilir demişti..komik...kimse çıkıp hocayım diye gecinmesin...kesinligi belli olan ayetler hadisler varken kimse yumuşatmaya calışmasın bazı şeyleri...ayet belli...

31- Mümin kadınlara da söyle: Gözlerini (harama bakmaktan) sakınsınlar, ırzlarını korusunlar. Ziynetlerini açmasınlar. Bunlardan görünen kısım müstesna Başörtülerini, yakalarının üstünü (kapayacak surette) koysunlar. Zinet (mahal)lerini kendi kocalarından, yahut kendi babalarından, yahut kocalarının babalarından. yahut kendi oğullarından, yahut kocalarının oğullarından, yahut kendi biraderlerinden, yahut kendi biraderlerinin oğullarından, yahut kardeşlerinin oğullarından, yahut kendi kadınlarından, yahut kendi ellerindeki memlukelerden, yahut erkeklerden yana ihtiyacı olmayan hizmetçilerden, yahut henüz kadınların gizli yerlerine muttali olmayan çocuklardan başkasına göstermesinler. Gizleyecekleri ziynetleri bilinsin diye ayaklarını da vurmasınlar. Hepiniz Allaha tövbe edin ey müminler. Taki korktuğunuzdan emin, umduğunuza nail olasınız.

fethullah hoca teferruattır diyebilir...fethullah gulen papazın da elini öpmüştü...dinler arası diyalog sebebi ile...ben hiç bir sebeb ile başka dine mensup kişinin d,in adamının elinin öpülmesini kabuL etmem...
kendisinin hiçbir kitabını okumuş değilim sohbetlerini de dinlemiş değilim...hayır yapıyorsa ne ala ama yapmıyorsa insanların beyinlerini yıkayanların vay haLine..veSSelam

Bunu ilk beğenen sen ol.

İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren İslami Forum sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.K'nın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur. Sitemiz hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri bağlantısından bize ulaşıldıktan en geç 3 (üç) gün içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmenlikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek, gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.