You need to enable JavaScript to run this app.

Skip to main content

Türk Gençliğinin Kadına Değişen Bakış Açısı ve Bunun Getireceği Tehlikeler...

Türk Gençliğinin Kadına Değişen Bakış Açısı ve Bunun Getireceği Tehlikeler...

Acemi Üye
RE: Türk Gençliğinin Kadına Değişen Bakış Açısı ve Bunun Getireceği Tehlikeler...
Çok cevap yazılmış. Açıkçası bu kadar hızlı cevap alacağımı beklemiyordum. Ben İslam'ı kapitalizm karşısında direnebilecek tek din olarak görüyorum. Kapitalizm insanı yutan bir devlet sistemidir. Felsefe hocamla da bu konuları konuşuyoruz. Kendisi benim öğrenim hayatımda en sevdiğim hocamdır, yani dini tartışırken devleti de içine sokmamak imkansız, çünkü burası Türkiye... Zaten sadece dini bir tartışma yazısı yazmamıştım. Ben insanları tesettüre girsin diye zorlayacak değilim. Fakat benim karşı çıktığım özel hayata bu kadar müdahale edilmesi, sınırların bu kadar aşılması, mahremiyetin bu kadar çiğnenmesi... Benim önerdiğim çözüm olabildiğince karşı çıkmak böyle davranan gençlere. Yoksa sonumuz Hitler Almanya'sındaki gibi gammazcı çocuklarla onların fikir hayatıyla taban tabana zıt bir zihniyetteki ana-babaları olacak... Ben çocuğumla böyle bir fikir ayrılığına düşmek istemem açıkçası.

Kalabalık mekanlara gidiniz ve oradaki ergen yaştaki çocuklarla yaşı biraz bana yakın olanları inceleyiniz hepsi aynı şekilde hareket ediyorlar ve yaptıkları resmen rezillik... Ben benden 5 yaş büyük birinin tecrübesine sahip olduğumu bile iddia edemem, ama kendi yaşıtlarımdan biraz daha duyarlı buluyorum kendimi... Zaten dikkat ederseniz tecrübe kelimesini kullandım yani bu tarz hal ve davranışlarda bulunan insanların yaşı 25'e kadar uzanabiliyor, ancak 25-30 yaş aralığında duruluyorlar ki bunun adı olgunluktur bence... Bu olgunluğu küçük yaşlara indirmeliyiz diye düşünüyorum gençlerimiz daha olgun düşünce yapısına sahip olmalı...

Mesajımı düzenleyeyim: Ben de birkaç yıl sonra 25 yaşında olup hayatımı kendim kazanıyor olacağım ama bir de benim psikolojik durumumu göz önünde bulundurunuz... Ben bu insanlarla aynı ortamda bulunmak ve onların dışlamalarına katlanmak zorundayım. Sofu falan değilim zaten benim ne haddim öyle bir seviyeye gelmek, ben de dayanamıyorum... Benim gibi pek çok insan var ama onlar benim gibi karşı çıkmak yerine onların boyunduruğu altına girmeyi seçmiş durumda. Onlara prim vermeyi kastediyorum. Detayına inerseniz kapitalizmle ne kadar benzediğini göreceksiniz... Seni tüketen bir şey var ve sen onu almaya devam ediyorsun. Bu da buna benziyor. Seni aşağılayan, sana lakaplar takan kesime girmeye çalışıyorsun, sadece çekici oldukları için... Sana özgürlük vaat ediyorlar oysa tek yaptıkları senin özgürlüğünden beslenmek...
Bunu ilk beğenen sen ol.
Son Düzenleme: 13-05-2013, Saat:01:41 PM, Düzenleyen: eşitlik dini islam.
General
RE: Türk Gençliğinin Kadına Değişen Bakış Açısı ve Bunun Getireceği Tehlikeler...
@eşitlik dini islam Helal olsun sana! Yazdığın her şeye katılıyorum. Doğrusu bu bilinçte olan genç insanları görmek çok güzel, yaş aralığı olarak çok çok büyük değilim senden belki ama, senin yaşındakilerle seni mukayese ettiğimde düşüncelerinle gururlanıyor, umutlanıyorum
Bunu ilk beğenen sen ol.
General
Allah senin de bizim de bağlılığmızı arttısın kardeşim.
Irkçılık ideolojik bir düşünce değil, aksine psikolojik bir hastalıktır.(Şehid İnşaAllah Malcolm x-Malik El Şahbaz)

Sizi rahatsız etmeye geldim!
Bunu ilk beğenen sen ol.
Acemi Üye
Eşitlikçi kardeşim,

İlk yazınızda da , son yazınızda da kapitalizmi yeriyorsunuz...
Şüphesiz ki kapitalizmin çok kötü yanları da vardır.

Ancak biliyorsunuz kapitalizm devletin uyguladığı bir ekonomik sistemdir. Kapitalizmden şikayet ettiğinize göre :
Devletimizin kapitalizmden farklı, başka bir ekonomik sistem
uygulamasını mı istiyorsunuz...??
Bunu ilk beğenen sen ol.
Acemi Üye
Kapitalizmi de sevmiyorum komünizmi de. bu bilinsin de. Neden eninde sonunda totalitarizmin egemen olacağı komünizmi isteyeyim ki? Elbette kapitalizm > komünizm. Yazımda İlluminati'den de bahsettim dikkat ettiyseniz. İlluminati diye bir şeyin olduğuna inanmıyorum. Ama gizli örgütler var. Bunların insanı şeytan olmaya davet etmeye değil, ekonomik ve kısmen siyasi olarak sömürmeye çalıştığını düşünüyorum. Şeytan zaten insanın içindedir. Benim istediğim, sömürülmemek. Ben orta halli bir ailedenim. Çok şükür bu bilgisayar üzerinden sizlerle iletişime geçebiliyorum. Fakat arkadaşlarım yok örneğin. Çünkü arkadaşlar da parayla alınıyor. Bilmezsiniz, o kadar çok isterim ki en azından 50 yıl önce yaşamış olmayı... O zamanlar 60 yıl süren dostluklar vardı, şimdiki gibi miydi? Rabb'im beni bu yüzyılda yaratmış, demek ki beni böyle sınamak istiyor. Ben de sınavımı vermeye çalışıyorum elimden geldiğince, ama bu sahte dünyada nefes almak bile parayla. Milletin dini imanı para olmuş, bizimkini de öyle yapmaya çalışıyorlar. Biraz empati kurmaya çalışın. Hiç kimse tarafından istenmeyen bir toplumda hayat savaşı veriyorsunuz. Yemek parayla, giyinmek parayla, okumak parayla... Her yerde parayla ama, burada eşek yükü parayla.
Bunu ilk beğenen sen ol.
Son Düzenleme: 13-05-2013, Saat:06:27 PM, Düzenleyen: eşitlik dini islam.
Kıdemli Üye
faizin olmadığı ve ihtiyaçtan fazla malın , paranın ( infak ) insanların yararına sunulduğu , insanların temel ihtiyaçlarının hepsinin karşılandığı , fazla mal mülkün , kasada birikmeyip , piyasada döndüğü , iş imkanı sağlandığı , herkesin fazla malını yararlı bişeyler için kullandığı , zekatın verildiği , kumarın ve faizciliğin tamamen kaldırıldığı bir ekonomik sistem en iyisidir , fakat şu anki sistem faiz ve kumar üzerine kurulu , çoğu insanın malını dağlar kadar biriktirip kasalarda yığdığı , çoğu insanın temel ihtiyaçlarının bile karşılanmadığı bir sitemdir .
Bunu ilk beğenen sen ol.
Son Düzenleme: 13-05-2013, Saat:06:33 PM, Düzenleyen: e2828.
Kıdemli Üye
kurandaki sistem en iyisidir , müslüman için hele başka sistem peşinde koşmak saçmadır , fakat şöyle deseniz neyse , kurandaki sistemi en iyi şekilde uygalarız fakat o saydığımız sistemlerden kurana aykırı olmayan güzel kısımlarınıda alırız deseniz neyse ; fakat o saçma sistemlerin ne halde olduğu ortadadır , kurandaki sistemi bırakıp direk o sistemleri istemenin ne anlama geldiğini söylememe gerek yok .
Bunu ilk beğenen sen ol.
Acemi Üye
Sayın Necmettin, niye sadece ekonomik kısmına odaklandınız ki yazımın? O sadece bir anti-kapitalist yazısı değildir. Ben sadece benzetmeler yaptım. Kapitalizm gibi, İlluminati'nin tanımını yaptıkları gibi temelde insanı yutan bir yapısı var bu popüler kültürün. Tanımını yapmak dedim, dikkat edin. Artık kimleri kastettiğimi anlamışsınızdır. Benim kapitalizmi eleştirecek öyle çok bilgim yok. Ama o pop kültür çocuklarının ağzı iyi laf yapıyor, sonuna kadar halkçıyız, emekçiyiz, cumhuriyetçiyiz, Atatürkçüyüz diyeceklerdir ama ne için? gerçekten halka, özgürlüğe önem verdikleri için mi? Evet özgürlüğe önem veriyor olabilirler. Mini etek giymek için cumhuriyetçi oldukları doğrudur!!!
Bunu ilk beğenen sen ol.

İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren İslami Forum sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.K'nın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur. Sitemiz hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri bağlantısından bize ulaşıldıktan en geç 3 (üç) gün içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmenlikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek, gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.