Sevgili arkadaşlarım, Ülkemizde islami inanış ve uygulamalarının çok yanlış ve sakıncalı yönleri vardır ,bunların çoğunu hepimiz biliyoruz..
En önemlilerinden örnek vermek gerekirse , HURAFELER, UYDURMA HADİSLERİN VARLIĞI VE KULLANILMASI,YAŞAM TARZINA AİT FARKLI İNANÇ VE UYGULAMALAR.
Sevgili arkadaşlar cumhuriyet öncesi tamamen karanlıkta olan islami bilimler ve uygulamalar,cumhuriyet sonrası önce Din İşleri ile ilgili bir Başkanlık kurularak, sonra Anadolu ve türk tarihinde ilk defa AZİZ KUR'ANI KERİM Türkçeye çevrilerek, islami bilimlerin günümüzün ilerlemiş müsbet ilimleri de göz önüne alınarak orta öğretim evresinde İMAM-HATİP OKULLARI, yüksek eğitim evresinde İLAHİYAT FAKÜLTELERİ açılarak ,Aziz dinimizi Türk halkının en gerçek biçimde öğrenebilmesi yolu açılmıştır.
Halkımızın, İSLAMİYETİN HOŞGÖRÜSÜNÜ,GERÇEK RUHUNU,GERÇEK ANLAMINI, TERTEMİZ, PIRIL PIRIL DÜŞÜNCE SİSTEMİNİ, İSLAMİYETİN GÜLERÜZÜNÜ öğrenebilmesi ancak İMAM-HATİPLERİN çalışma ve çabalarıyla olabilir.
Burada benim üzerinde durmak istediğim nokta:
İslamiyet AKIL DİNİDİR. İslamiyet AKILLI İNSAN DİNİDİR. İslamiyette AKIL dışı hiçbir şey yoktur,olamaz. Burada benim arkadaşlarıma anlatmak istediğim önemli noktalardan biri:
Öncelikle bu günün müsbet ilimlerinden teknolojisinden haberi olmayan arap din adamlarının akıl dışı,uydurma masal ve hikayelerini dinimizden çıkarılmaları, temizlenmeleri görevi İmam-Hatiplilere düşmektedir...
İslamiyet araplar için gönderilmedi,tüm insanlar için gönderildi. İslamiyetin gönderildiği tarihte en uygun coğrafi bölge olması nedeniyle arabistanda arapça gönderilmitir. Kur'anın aapça gönderilmesi, arap olmayan insanlara Kur'anı kendi dilinize tercüme edip öğrenin mükellefiyetini de getirir.
Bu nedenle ben sitemize çok büyük bir önem ATFEDİYORUM.
Sitemiz her tür ve çeşit ve hatta en aykırı fikir ve düşüncelerin bile açıkça tartışılabildiği bir ortam olmalıdır.Sitemiz islami camiada fikir düzeyine ve düşünce seviyesine itibar edilen ,önem verilen ve güvenilen ,bir çok islami konuda müracaat edilen,bir site olmalıdır diye düşünüyorum.
Son olarak internet sitelerinin cazip bir hale getirilebilmesinin tek yolunun her konuyu sınırsız ve sansürsüz bir tartışma ortamı yaratmak olduğunu hatırlatmak isterim....
Hepinize selam ve dua ile.....