You need to enable JavaScript to run this app.

Skip to main content

TÜM ÜYE ARKADAŞLARIMA..DUYURU...!!!!!

Forumcu
SAYGIDEĞER SİTE ÜYELERİ VE İMAM-HATİPLİ ARKADAŞLARIMA,

Sevgili arkadaşlarım, Ülkemizde islami inanış ve uygulamalarının çok yanlış ve sakıncalı yönleri vardır ,bunların çoğunu hepimiz biliyoruz..

En önemlilerinden örnek vermek gerekirse , HURAFELER, UYDURMA HADİSLERİN VARLIĞI VE KULLANILMASI,YAŞAM TARZINA AİT FARKLI İNANÇ VE UYGULAMALAR.

Sevgili arkadaşlar cumhuriyet öncesi tamamen karanlıkta olan islami bilimler ve uygulamalar,cumhuriyet sonrası önce Din İşleri ile ilgili bir Başkanlık kurularak, sonra Anadolu ve türk tarihinde ilk defa AZİZ KUR'ANI KERİM Türkçeye çevrilerek, islami bilimlerin günümüzün ilerlemiş müsbet ilimleri de göz önüne alınarak orta öğretim evresinde İMAM-HATİP OKULLARI, yüksek eğitim evresinde İLAHİYAT FAKÜLTELERİ açılarak ,Aziz dinimizi Türk halkının en gerçek biçimde öğrenebilmesi yolu açılmıştır.

Halkımızın, İSLAMİYETİN HOŞGÖRÜSÜNÜ,GERÇEK RUHUNU,GERÇEK ANLAMINI, TERTEMİZ, PIRIL PIRIL DÜŞÜNCE SİSTEMİNİ, İSLAMİYETİN GÜLERÜZÜNÜ öğrenebilmesi ancak İMAM-HATİPLERİN çalışma ve çabalarıyla olabilir.

Burada benim üzerinde durmak istediğim nokta:

İslamiyet AKIL DİNİDİR. İslamiyet AKILLI İNSAN DİNİDİR. İslamiyette AKIL dışı hiçbir şey yoktur,olamaz. Burada benim arkadaşlarıma anlatmak istediğim önemli noktalardan biri:
Öncelikle bu günün müsbet ilimlerinden teknolojisinden haberi olmayan arap din adamlarının akıl dışı,uydurma masal ve hikayelerini dinimizden çıkarılmaları, temizlenmeleri görevi İmam-Hatiplilere düşmektedir...

İslamiyet araplar için gönderilmedi,tüm insanlar için gönderildi. İslamiyetin gönderildiği tarihte en uygun coğrafi bölge olması nedeniyle arabistanda arapça gönderilmitir. Kur'anın aapça gönderilmesi, arap olmayan insanlara Kur'anı kendi dilinize tercüme edip öğrenin mükellefiyetini de getirir.

Bu nedenle ben sitemize çok büyük bir önem ATFEDİYORUM.
Sitemiz her tür ve çeşit ve hatta en aykırı fikir ve düşüncelerin bile açıkça tartışılabildiği bir ortam olmalıdır.Sitemiz islami camiada fikir düzeyine ve düşünce seviyesine itibar edilen ,önem verilen ve güvenilen ,bir çok islami konuda müracaat edilen,bir site olmalıdır diye düşünüyorum.

Son olarak internet sitelerinin cazip bir hale getirilebilmesinin tek yolunun her konuyu sınırsız ve sansürsüz bir tartışma ortamı yaratmak olduğunu hatırlatmak isterim....

Hepinize selam ve dua ile.....
Degerli SEYİTHAN Kullanicisi Jan 2010 Tarihinden Beri İmam Hatip, İslami Forum
Bunu ilk beğenen sen ol.
LoadinG....*
RE: TÜM ÜYE ARKADAŞLARIMA..DUYURU...!!!!!
tartısma deıl kardesım fıkır alısverısı ıle dıyelım buna

06/07/2012 İçinde bulunduğum durumu kimseye anlatamam, sen de anlamazsın. Ben bile anlamıyorum ki başkasına nasıl anlatırım!

Franz Kafka

Bunu ilk beğenen sen ol.
Kıdemli Üye
Söylediklerine %100 katılıyorum. En önemlisi uydurma hadisler ve buna inanan saf müslümanlar. Bazı hadisler varki insanın kanını donduracak şekilde.

Kuran:
“Gerçekten Allah kendisine ortak koşulmasını bağışlamaz. Bunun dışında kalanı ise dilediğini bağışlar.”

4-Nisa Suresi 48

Hadis: Cehennemde en şiddetli azaba uğratılacak kişiler ressamlardır.

Buhari-Tesavir, 89
[Resim: 65897398.gif]
Bunu ilk beğenen sen ol.
Administrator
islam mantık dini değildir..kabul edersiniz uyarsınız kendiği mantığınıza uyduramazsınız.sevranın dediklerine birbir katılıyorum Rabbim razı olsun
Bunu ilk beğenen sen ol.
General
Katılıyorum gülsevra arkadaşıma yerinde tespitler ve yerinde cevaplar artı olarak eklemem gerekirse Cumhuriyet sonrası İslam yozlaştırılmaya çalışılmıştır dindar olan herkes potansiyel suçlu muamelesi görmüştür yaş olarak bu evreleri geçirmesekte okuyoruz arşivlerden Türkçe ezan vs vs tarih bilgilerinizi tekrar gözden geçiriniz efendim sizin gibi zahirde bilgili görünüp içine bakıldığındaysa boş olan şahıslar yüzünden İslam dinine hurafeler sokulmuştur Kuran-ı Kerim'i kendinize mantığınıza uygun olacak şekilde yorumlayıp tefsir edemezsiniz Allah'a sığınınız imam-hatiplerin açılma sebebiyse ölü yıkayacak hoca kalmadığından mütevellit açılmıştır akabinde ve detayında gelişen bu okullar imam,hatip,alim,ulame yetiştirmiştir güzide okullar haline gelmiştir İslamın gölgesinden korkanlar bu okulda yetişenlerden korktukları için bu okulları kapatmaya yeltenmişlerdir kapatmanın çözüm olmayıp durdurmanın önlerinin kesilmesinin çözüm olacağını düşünüp bu yönde hareket etmişlerdir başarılı da olmuşlardır tarih tekerrür ederde ölü yıkayıcası bulunmazsa yine bu okullar devreye girecektir budama yaptıkları için pek bişey kalmadı zaten..
Bunu ilk beğenen sen ol.
Forumcu
Saygıdeğer kardeş Gülsevra,

Müsaadenizle kısaca yazınızda katılmadığım noktaları belirteyim:

Alıntı:çünkü arapçayı araplardan iyi öğrenen türk alimleri duymuşsunuzdur o insanlar arapistanda yaşamıyorlardı onlar türk halkının içinde yaşayıp onlara islami TAMAMEN SAF VE DOĞRU HALİYLE öğretiyorlardı.
Demişsiniz...
Bu bahsettiğiniz ARAPLARDAN İYİ ARAPÇA öğrenen din alimleri Tüek halkına islamı öğretiyorlardı ancak, 1920 yılına Ankarada Büyük Millet Meclisi ilk defa toplanacağı zaman ,Ankarada meclis zabıtlarını tutabilecek OKUMA -YAZMA bilen iki kişi bulunamamış,Balada bir ağanın iki oğlunu İstanbulda okuttuğu öğrenilince, iki zabıt katibi Bala dan getirilmiş...

Alıntı:kardeşim zaten cumhuriyetten önce insanlar arapça biliyorlardı,

Demişsiniz

Anadoludaki insanlar bırakın arapça bilmeyi, okuma yazma bilmiyorlardı.
İnsanlar arapça biliyorlardı diye arapça özentisi osmanlıcayı kastediyorsanız, osmanlıcanın arapçayla ilgisi yoktur ,ayrıca osmanlıcayı da sadece İstanbulda saray erkanı bilirdi.....

Alıntı:latin harflerin kullanılmaya başlamasıyla alimler bir gecede cahil oldu sonra hepsi bir vesileyle idam edildi
Alıntı:Önce alfabenin değiştirilmesi kimsenin kafasındaki bilgileri silip insanları
CAHİL yapmaz...!!!

Sonra İsalm alimlerinin HEPSİ BİR VESİLEYLE İDAM EDİLDİ
Yalanını herkim söylemiş ise BÜYÜK BİR İFTİRA ATMIŞTIR ve
ömrü boyu namaz kılsa affedilemeyecek GÜNAHA BULAŞMIŞTIR...

[quote]arapça kelimelerin türkçeden arındırılmasıyla ve alimlerin şehid edilmesiyle halk gitgide cahilleşmeye başladı

Burada çok büyük bir yanlış var, cumhuriyetten önce Anadoluda okuma yazma oranı % 2 lerde iken ,bugün %85-90 lara çıkmıştır.

Alıntı: bugün ki müspet ilimlerin temellerini emeviler döneminde yapılan ilmi çalışmaların aldığından haberiniz yok herhalde,
Alıntı:

Kardeş müsbet ilimlerin gelişimi son ikiyüzyıldadır...!!!!!!!!!
Alıntı: fakat haksız yere yönetimi ele geçiren emevi devleti milliyetçi bir politika izlemiştir yalnız o da bütün arapları üstün tutmamış sadece arapların emevi kabilesini üstün tutmuştur onsan sonra yönetimi ele geçiren abbasiler bazı yanlışlar yapsalar da miiliyetçilik yapmamışlardır

YAZIK.. Hiç değilse birazcık İMAM-I AZAMIN hayatını okuyuverin.....

Alıntı:müslüman arapçayı öğrenmeli ve kuranı arapçasından okuyarak anlamaya çalışmalıdır.

Çok yanlış bir öğrenme yolu önermişsiniz. Bir kimsenin kur'anı arapçasından öğrenebilmesi için en az üniversite eğitimi derecesinde arapça öğrenmesi gerekir...Tüm Anadolu insanı dinini öğrenebilmek için üniversite seviyesinde ARAPÇA öğrenecek....????Bu mümkün mü ??
Alıntı:özellikle tarih bilgilerinizi yeniden kontrol ederseniz söylediklerinize inandırma bakımdan daha etkili olabilir.
Alıntı:Tarih bilgilerimizin farklı olduğu anlaşılıyor....

Doğrusu İMAM-HATİPLERDE nasıl bir tarih öğrettiklerini çok merak ettim..
araştırıp öğreneceğim...

Selam kardeş....
Degerli SEYİTHAN Kullanicisi Jan 2010 Tarihinden Beri İmam Hatip, İslami Forum
Bunu ilk beğenen sen ol.
köyün delisi
cumhuriyetçilik kokusu alıyorum..tiksindim şahsen :D ben bu zırvalara yorum bile yapmıyorum..ama severek sataşabilirim :D
Bunu ilk beğenen sen ol.

İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren İslami Forum sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.K'nın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur. Sitemiz hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri bağlantısından bize ulaşıldıktan en geç 3 (üç) gün içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmenlikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek, gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.