You need to enable JavaScript to run this app.

Skip to main content

TIRTILIN KELEBEK OLMASI

TIRTILIN KELEBEK OLMASI

Forumcu
TIRTILIN KELEBEK OLMASI
Slmün aleyküm arkadaşlar cevaplaya bileceğinizi pek sanmıyorum ama 2 sorum olacak

1-Tırtılların evrim geçirip kozadan çıkıp kelebenk olması evrim mi dir? ya da

2-Virüslerin değişime uğraması evrimin delili midir? aklıma takldı bi kaç gündür belki bir cevaplayan çıkar.Bİ ço yerde araştırdım ama düzgün bi cevap buamadım
Hû deyip ölsem
Bir ebedi nura bürünsem
Haşr günü yâ Rabb
Allah deyip dirilsem

Yüzde bir tebessüm,yüzde bir sevgi
Alırken benden beni,
Resul'ün gözlerin rengi :-)
Hû deyip ölsem ey yâ ilahi

Kalbimde Lâ ilâhe illallah zikrin
Dilimde Allah ismin
Senle dolu iken bu aklım fikrim
Hû deyip ölüversem...
Bunu ilk beğenen sen ol.
Cezalı Üye
RE: TIRTILIN KELEBEK OLMASI
Merhaba kardeşim

Tırtılın kelebek olması evrim değildir.

Ancak virüslerin değişime uğraması evrimdir. Gribe herhangi bir çare olmamasının nedeni de budur.

Evrim ile ilgili başka bir sorunuz varsa sorabilirsiniz. Bildiğim kadarı ile yanıtlamaya çalışırım.
Bunu ilk beğenen sen ol.
Son Düzenleme: 16-06-2015, Saat:02:56 PM, Düzenleyen: Bilim.
Yönetici
Öncelikle şunu belirtmekte fayda var, evrim sadece teoriden ibarettir. ancak evrimistler bunun gerçek olduğu konusunda kendilerini kaptırmışlardır. Hiç bir zaman evrimin ispatlanabileceği gerçek delillere sahip olunamamıştır. Bu sebeple evrimistler evrim hakkında konuşmaktan kaçınır ve sadece dini konularda konuşarak dini konuların yanlış olduğu vurgusunu yapmaya özen göstermektedirler.

Onca ateist ile konuştum ama evrim konusunda hiçbir delilleri olmadığını sadece bir kaç bilim adamının öyle söylemiş olmalarına inandıklarını gördüm. Hani onlar biz Müslümanlara derler ya ; körü körüne inanıyorsunuz diye. İşte asıl onlar körü körüne inanmaktadırlar çünkü ellerinde teoriyi destekleyebilecek hiçbir argümanları yoktur.

Size önerim ise konu hakkında eğer bilginiz yoksa ve imani konuda kendinizi eksik hissediyorsanız bu gibi insanlar ile muhatap olmayınız. Aksi takdirde (kendilerinin doğru yolda olduklarını anlatamazlar ama) sizin yanlış yolda olduğunuzu sözde akli delillerle aldata bilirler.

Sorularınızın cevabına gelince ikisi de evrim değil mutasyondur. At ile eşeğin birleşmesinden katır doğması gibi. İnsanın bir damla kandan gelişim göstererek insan şeklini alması gibi. Bunlar sürekli bir devinim-döngü-süregelen olaylardır. Arada bir canlının başka bir canlıya dönüşmesi ve dönüştüğü o canlının o hali ile üremesi ve onunda başka bir canlıya dönüşüp üremesi gibi bir durum söz konusu değildir.

Allah hepimizin yardımcısı olsun. Hak'tan ayırmasın. Amin.
Diğerleri iyi vatandaş, İslam iyi insan yetiştirmeyi amaçlar.

Herkes aynı fikirdeyse,
hiç kimse yeterince
düşünmüyor demektir.
Mevlana
Bunu ilk beğenen sen ol.
Yönetici
Evrim sizin de söylemiş olduğunuz gibi bir teoriden ibarettir. Adı üstünde Evrim teorisi. Lafı uzatmaya gerek yok Evrim teorisi bir teoridir ve bir adım dahi atamamıştır.

Herkes aynı fikirdeyse,
hiç kimse yeterince
düşünmüyor demektir.
Mevlana
Bunu ilk beğenen sen ol.
Yönetici
@Bilim kardeş Allah bizi bilimden ve ilimden ayırmasın. Allah aşkına Evrim teori değildir dedin sonra Evrim teorisi dedin şimdi de Evrim Teorisi bilimsel kanunlardan daha gerçekçidir diyorsun. Allah aşkına etme eyleme.

Senden daha katı savunucularına da rast geldim Evrim Teorisinin İslama uygunluğunu anlatırken gülünç duruma düşenler mi dersiniz Ayetleri Evrim Teorisine uyduranlar mı dersiniz yanlış bunlar. Tekrar söylüyorum etme eyleme. Canım kardeşim umarım iyi niyetlisindir ama etme eyleme.

Herkes aynı fikirdeyse,
hiç kimse yeterince
düşünmüyor demektir.
Mevlana
Bunu ilk beğenen sen ol.

İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren İslami Forum sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.K'nın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur. Sitemiz hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri bağlantısından bize ulaşıldıktan en geç 3 (üç) gün içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmenlikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek, gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.