Her nefis ölümü tadacaktır. Sonunda bize döndürüleceksiniz. Ankebut-57
Bu dünya hayatı sadece bir eğlence ve oyundan ibarettir. Asıl hayat ahiret yurdundaki hayattır. Keşke bilseler! Ankebut-64
TIRTILIN KELEBEK OLMASI
TIRTILIN KELEBEK OLMASI
"Evrimin Tanımı:Evrim, canlı türlerinin popülasyonlarının nesiller içerisindeki değişimi sürecidir."
Evrimi bu şekilde tanımlamışsınız.
Buradaki değişim sürecini tetikleyici unsur nedir?
Bu unsur enerjisini nereden almıştır?
Herkes aynı fikirdeyse,
hiç kimse yeterince
düşünmüyor demektir.
Mevlana
Bu yedi maddenin oluşmasını sağlayan şey ise doğa yasalarıdır." diyorsunuz.
Yukarıdaki maddelerden biri üzerinde yeni sorumu sorayım. Buna göre ben şöyle anlıyorum. Doğada bir enerji yüklüdür bu enerji varlıkların cinsel eğilimlerinin belirmesini sağlar. Canlılar evrimleşerek iki ayrı cinsiyete geçiş yaptıklarına göre ilk etapta tek cinsiyet vardı. Tek cinsiyet olduğu zamanlarda canlılar nasıl ürüyordu ve doğada bulunan enerji tek cinsiyetten iki ayrı cinsiyete geçilmesi gerektiğine nasıl ve hangi sebepten ötürü karar verdi ve bu evrim nasıl sağlandı? Neden her iki cinsiyette doğurgan değil de sadece birinde doğurganlık kaldı yada sonradan oluştu.
Herkes aynı fikirdeyse,
hiç kimse yeterince
düşünmüyor demektir.
Mevlana
Bir ebedi nura bürünsem
Haşr günü yâ Rabb
Allah deyip dirilsem
Yüzde bir tebessüm,yüzde bir sevgi
Alırken benden beni,
Resul'ün gözlerin rengi :-)
Hû deyip ölsem ey yâ ilahi
Kalbimde Lâ ilâhe illallah zikrin
Dilimde Allah ismin
Senle dolu iken bu aklım fikrim
Hû deyip ölüversem...
Bir ebedi nura bürünsem
Haşr günü yâ Rabb
Allah deyip dirilsem
Yüzde bir tebessüm,yüzde bir sevgi
Alırken benden beni,
Resul'ün gözlerin rengi :-)
Hû deyip ölsem ey yâ ilahi
Kalbimde Lâ ilâhe illallah zikrin
Dilimde Allah ismin
Senle dolu iken bu aklım fikrim
Hû deyip ölüversem...
Ön yargısız ve öğrenmek için sorarsanız anlarsınız.
Yukarıda evrimin tanımını yaptım kırmızıya boyadığım kısım anlamı şu: Popülasyon içerisinde ki gen frekansının değişimidir. Yani evrim tüm popülasyonu etkiler.
Tırtılda popülasyonun gen frekansında bir değişim meydana gelmiyor. İnsanın yaşlanması nasıl ki Evrim değilse tırtılın değilmesi de evrim değil.
Virüsler de ise tüm popülasyon değişime uğruyor veya değişime uğrayan virüsler hayatta kalıyor.
Bu yüzden evrim olarak kabul edilir. Ancak evrim olması demek illa ki bir türün başka bir türe dönüşmesi değildir. Türleşme çok yavaş bir şekilde gerçekleşir.
Diğer sorunuzda bir yanlış anlama var. Onu düzeltelim soru kendiliğinden cevaplanacak.
Şuan var olan türler bir anda bu şekilde var olmadı.
İlk olarak güneş enerjisini kullanarak besin üreten tek hücreli canlılar vardı. Bunları bitki gibi düşünebilirsin. Bunları yiyen de başka canlılar vardı. Yani av-avcı sistemi milyarlarca yıl öncede vardı. Bitkiler çok sonra oluştu.
Son olarakta abiyogenez ile evrimi birbirine karıştırmışsınız. Evrim canlılığın nasıl oluştuğu ile ilgilenmez.
Dünya oluştuğu gibi canlılar oluşmamıştır. Su olmadan yaşam olmaz. Su oluştuktan sonra yaşam başladı. Suyu Dünya'ya kuyruklu yıldızlar getirmiş olabilir.
Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi