You need to enable JavaScript to run this app.

Skip to main content

Tesadüf Saçmalığı

Tesadüf Saçmalığı

Kıdemli Üye
RE: Tesadüf Saçmalığı
Sen termodinamiğin 2. Yasasını okumamışsın ki bana laf yapıyorsun...
Sana taş attılar, sen gülümsedin,
Dervişin bir çiçek attı, inledin,
Bağrımı delmeye taş yetmez, dedin,
Halden anlayanın bir gülü yeter..

Tatlıydı akrebin sana kıskacı,
Acıya acıda buldun ilacı;
Diyordun, geldikçe üstüste acı:
Bir azap isterim bundan da beter.

Bunu ilk beğenen sen ol.
Kıdemli Üye
Aslında son paragraf herşeyi anlatıyor başını anlamasına gerek yok ..farazi : kafama göre uydurulmuş bilimsel bilgi manasında kullanılmış...yani hipotez manasına anla sen...

Bunu ilk beğenen sen ol.
Kıdemli Üye
Arkadaşım jumper100 termodinamiğin 2. Prensibi wikipedi de ne anlatıyor ..madem Vikipedi'den anlıyorsun bana anlat..foruma anlat ..carnot prensibi nedir ..bu da vikipedi yazıyor bize açıkla ...bu 2 tabir yukarıda paylaştığım makalede yazıyor ... Bize anlat anladıklarını ben de açıklamaya çalışayım makaleyi

Bunu ilk beğenen sen ol.
Son Düzenleme: 22-09-2014, Saat:12:46 AM, Düzenleyen: hallac-ı mansur.
General
Bizi sen sevgisiz,susuz,havasız;
Ve vatansız bırakma Allah'ım!
Müslümanlıkla yoğrulan yurdu,
Müslümansız bırakma Allah'ım!
Bunu ilk beğenen sen ol.
Son Düzenleme: 22-09-2014, Saat:09:47 AM, Düzenleyen: Noyan.
Profesör
[/quote]

he he doğru diyorsun... benin dedem şu eyfel kulesine tırmanan king kong gülücük
[/quote]

Ewrim, adı üstünde yalnızca bir teori olarak düşünülmüş iken ,bu günün bilimi ile evrim, teori olmaktan çıkartılıp tamamen safsata olarak kabul edilip çöpe atılmış iken bile..bazıları gelişmelerden habersiz bir şekilde bilimin gerisinde kalıyor,zamanın hızına yetişemeyip, eski isbatlanamamış bilgilerine inanmaya devam ediyorlar..

[Resim: avatar_1657.gif]

Bırak ey biçare feryadı belâdan kıl tevekkül
Zira feryat belâ ender hatâ ender belâdır bil
Eğer belâ vereni buldunsa, safâ ender atâ ender belâdır bil
Eğer bulmazsan bütün dünya cefâ ender fenâ ender belâdır bil
Bunu ilk beğenen sen ol.
Kıdemli Üye
(Dün 05:56 PM)hallac-ı mansur Yazılan:
Süper tamam aslında bu jumper a kopya oldu ama bilen birinin forumda olması iyi bişey
Bekliyoruz bakalım jumper bize olasılık anlatıcak

ben sana olasılık filan anlatmayacağım, kimseye anlatmayacağım, termodinamik filan demişsin. onu da anlatmayacağım tabi ki. neden mi? çünkü bilmiyorum. bilmem de gerekmez.

insanlar müslüman oluyorken olasılık ve termodinamik sınavına girmiyorsa, inanmayan yada başka dine inanan kimseler de termodinamik veya olasılık bilmesi gerekmez.
sen müslümanların hepsi termodinamik bildiği için mi müslüman oldu sanıyorsun?

Ayrıca ben burada iddia sahibi veya herhangi bir şeyi ispat etmek zorunda olan kişi değilim. tam tersine ispat etme zorunda olan kişi sen ve diğer inanlar.
neden mi?
yazılarımı okuduysan ben tanrının varlığını veya yokluğunu kimsenin bilemeyeceğini savunuyorum. yani ben açık bir şekilde BİLMEDİĞİMİ ve senin de BİLEMEYECEĞİNİ söylüyorum.
yok da demiyorum var da demiyorum.
sen ve inanlar var diyorsunuz. bu durumda ispat etmesi gereken ben değilim açıkça sensin. o yüzden bana herhangi bir bilim dalı ile ilgili hadi şunu anlat deme. demeye hakkın yok."""

Jumper bi daha gelmeyeceğine eminim ..jumper ı bana bırakın demiştim o kadar...eğer gelirsen diye buraya yazıyorum...önce meydana gelişin nasılını bilmiyorum diye mesaj atmışsın,sonra evrime bakın diye millete yol gösterip evrim savunucusu oluyorsun,şimdi tekrar başa dönüyorsun...evrimi iddia eden burda savunan sensin ...

1)inanan insan termodinamiğe de , olasılığa ihtiyaç duymasına gerek yok...inanırken bunlar sadece bize biraz yol gösterici olur o kadar...ama sen evrim dedin sen diyorsan sen bilmek zorundasın biliceksin...araştır diyorsun bilim diyorsun zır cahil olduğun belli ..çünkü evrimin başlangıç aşamasında kimyasal evrim var ..miller deneyi var ....azotlu molekülün metilasyon deneyi...ben bunu termodinamikten bahsederek karşıt tezimi koyacam ...ama sen kimya fizik bilmiyorsun...ben sana olasılıkta bi değerin anlamlılık değerinden bahsedicem...kullandığın ilaçlar bu anlamlılık değeriyle piyasaya sürülüyor...diğerleri anlamsız denip koca araştırmalar çöpe atılıyor....tesadüfler kabul edilmiyor...deneylerde patlıyor...çünkü bu deneyler olasılık hesabından geçmeli

2)bize araştırmıyorlar dedin de sen araştırdın da ne oldu..cahilsin bilgiçlik taslıyorsun...bu halde olan bi insanda internet ortamında art niyet ararım...

3)bilimsellik savunuyorsun sonra bilim adamı değilim deyip kaçıyorsun...madem bilmiyorsan doğruyu öğrenmek istersin sen de o da yok...

4)senelerdir araştırdığım şeyleri 3-5 dakka bırakıp geçecek değilim demişsin ...ne biliyorsun ne araştırdın o bile belli değil şu yazdıklarınla...

5)benim yazdıklarımı anlamadım dedin ya Vikipedi'den evrimi de anlamamışsın...

6)forum üyeleri bu da size olsun adam 1 ay bile üye değil ...çok güzel yüklenmişsiniz..1ayda tanıdık diyorsunuz...peki11 ayda artık kaşarlaşmış çürük görüşleri forumda yaşayan insanlar var hala susuyorsunuz...jumper imamı azamı taklit edenlere mevlanaya yunusa laf mı söyledi ...hamurumsu çorap tadı veren istiva meselesinde saçma sapan şeyler yazanlara bu kadar tepkiniz yok forumda konuları hiç okumuyorsunuz ...ateist gelince Hurra saldırın ..ben ibni Ömer atılırken adama tek lafım olmadı ki kendisi sabah akşam şirk ayetlerini yazarken ben karşı kanıtlarını yazdım...hadisleri zayıflatanlara hiç araştırmanız yok...

Bunu ilk beğenen sen ol.

İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren İslami Forum sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.K'nın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur. Sitemiz hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri bağlantısından bize ulaşıldıktan en geç 3 (üç) gün içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmenlikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek, gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.