You need to enable JavaScript to run this app.

Skip to main content

General
RE: Tek Gerçek
Allah İbrahim'i ,
bizim için,
önder, takip etmemiz gereken insan olarak seçti.
Çünkü o ne hristiyandı ne yahudi,
ne de müslüman.
Müslüman da mı değildi ?
Hanif idi.
Basit kelimeler çok anlam değiştiriyor.
Allah dileseydi, insanı, kendisine vahyedilenden başkasını yapamayan diğer canlılar gibi yaratır, fikir ayrılığı da olmazdı ! (HUD-118)
Bunu ilk beğenen sen ol.
Üye
Allahın dost edindiği, razı olduğu Hz. Muhammede, "Sonra sana vahyettik: "Hanif (muvahhid) olan İbrahim'in dinine uy. O, müşriklerden değildi." dediği bir elçi. Yolu yolumuzdur. gülücük
Ben mesela, uçarım mesela...
Bunu ilk beğenen sen ol.
General
Hanif olan İbrahim.
Ortak koşmaya, müşrikliğe savaş açmış bir halil.
Bir önder (imam)
Son elçiye de ona uyması gerektiği söyleniyor.
Selam olsun hepsine.
Ki, İbrahim Kabe'yi inşa ediyor (Allah istiyor)
Amaç ?
Etrafında dönmek gülücük
Allah dileseydi, insanı, kendisine vahyedilenden başkasını yapamayan diğer canlılar gibi yaratır, fikir ayrılığı da olmazdı ! (HUD-118)
Bunu ilk beğenen sen ol.
General
Bunu ilk beğenen sen ol.
General
Hz. Ebu Hüreyre (R.a) anlatıyor:
"Resûlullah (S.a.v) (bir hadis-i kudsi'de) Rabbinden naklen buyururlar ki: "Bir kul günah işledi ve: "Ya Rabbi günahımı affet!" dedi.
Hak Teâla da: "Kulum bir günah işledi;
arkadan bildi ki günahları affeden veya
günah sebebiyle cezalandıran bir Rabbi vardır."

Sonra kul dönüp tekrar günah işler ve: "Ey Rabbim günahımı affet!" der.
Alllah Teâla Hazretleri de:
"Kulum bir günah işledi ve bildi ki, günahı affeden veya günah sebebiyle cezalandıran bir Rabbi vardır."
Sonra kul dönüp tekrar günah işler ve: "Ey Rabbim beni affeyle!" der. Allah Teâla da:
"Kulum günah işledi ve bildi ki,
günahı affeden veya günah sebebiyle muâhaze eden
bir Rabbi olduğunu bildi.
Dilediğini yap, ben seni affettim!" buyurdu."

Buhari, Tevhid 35; Müslim, Tevbe 29, (2758).
Bunu ilk beğenen sen ol.
General
Force selam,

Yukarıdaki hadisi şunun için yazdım.
Sanki hıristiyan külliyatından alıntı gibi.
Bana öyle gelmiş de olabilir.
Yorumunu merak ediyorum.
Bunu ilk beğenen sen ol.
Yönetici
Diğerleri iyi vatandaş, İslam iyi insan yetiştirmeyi amaçlar.

Herkes aynı fikirdeyse,
hiç kimse yeterince
düşünmüyor demektir.
Mevlana
Bunu ilk beğenen sen ol.
Üye
Dinozor, Allahın bağışlayıcı olduğu hepimiz tarafından bilinen bir gerçek dostum, ama 'dilediğini yap' yazan yeri anlayamadım. Hatada af, önce hatanı anlamak, sonra bağışlanma dilemek ve sonra da tövbeye yakışan işlerle vazgeçişten, pişmanlıktan geçer. Öyle bir tövbedir ki Rabbin istediği, tekrarı olmasın ve adımları dikkatli atmaya davet etsin. Yani bağışlanmak için sadece istemek yetmez, bedel ödemek gerekir.

İncil ayetini hatırladım:

8
 “Eğer elin ya da ayağın günah işlemene neden olursa, onu kesip at. Tek el, tek ayakla yaşama kavuşman, iki elle, iki ayakla sönmez ateşe atılmandan iyidir.9
 Eğer gözün günah işlemene neden olursa, onu çıkar at. Tek gözle yaşama kavuşman, iki gözle cehennem ateşine atılmandan iyidir.
Ben mesela, uçarım mesela...
Bunu ilk beğenen sen ol.

İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren İslami Forum sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.K'nın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur. Sitemiz hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri bağlantısından bize ulaşıldıktan en geç 3 (üç) gün içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmenlikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek, gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.