You need to enable JavaScript to run this app.

Skip to main content

General
RE: Tek Gerçek
Allah'ın İbrahim'i dost edinmesi bizim ne işimize yarar ?
Allah'ın İbrahim'i dost edinmesinin bir amacı olmalı değil mi ?
Biz neden İbrahimiyiz ?
İsa da Allah dostu.
Neden isevi değiliz ?
Herkes neden İbrahimi ?
Allah dileseydi, insanı, kendisine vahyedilenden başkasını yapamayan diğer canlılar gibi yaratır, fikir ayrılığı da olmazdı ! (HUD-118)
Bunu ilk beğenen sen ol.
General
Nisa 125'i neden 'dost' olarak çeviriyorsunuz ?
Orada 'halil' edinmiştir yazıyor.
Allah dileseydi, insanı, kendisine vahyedilenden başkasını yapamayan diğer canlılar gibi yaratır, fikir ayrılığı da olmazdı ! (HUD-118)
Bunu ilk beğenen sen ol.
Üye
Dinozor, Iseviler de (gerçek iseviler) Ibrahimiydi. Hz. Perpetua ve Felisiti mesela. Doğru iki parçaya bölünemez. Musevi, Isevi gibi. Hz. Ibrahim in Allahına iman ediyorum. Bu gün Hristiyan, Yahudi ve Müslümanların inandığı gibi bir Allaha değil.

Elmalılı Hamdi Yazır: Şunu da hatırda tutun ki bir vakit İbrahimi Rabbı bir takım kelimat ile imtihan etti, o onları itmam edince «ben seni bütün insanlara İmam edeceğim» buyurdu «ya Rabbi zürriyetimden de» dedi, buyurdu ki benim ahdime zalimler nail olamaz 2/124
Ben mesela, uçarım mesela...
Bunu ilk beğenen sen ol.
General
Veli de mi dost demektir ,
bir gariplik yok mu ?
Bunu ilk beğenen sen ol.
General
Bunu ilk beğenen sen ol.
General
İbrahim ne hristiyandı ne yahudi.

Ne de müslüman mı ? !
Bunu ilk beğenen sen ol.
General
Bunu ilk beğenen sen ol.

İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren İslami Forum sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.K'nın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur. Sitemiz hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri bağlantısından bize ulaşıldıktan en geç 3 (üç) gün içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmenlikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek, gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.