You need to enable JavaScript to run this app.

Skip to main content

Tefekkür_ Düsünme_ Fikir Yürütme (Kar©glanin 10.06.2014 Vaazi)

Tefekkür_ Düsünme_ Fikir Yürütme (Kar©glanin 10.06.2014 Vaazi)

Cezalı Üye
RE: Tefekkür_ Düsünme_ Fikir Yürütme (Kar©glanin 10.06.2014 Vaazi)
he diğer adam şöyle düşünür ; haşa ki ne haşa ; radıyallahu anh dediğimizde aslında mısır tanrısı ra nın gücünü onlara nisbet edip , yallah derken , yallah şöför yallah ne beklisen şarkısınıda söylersen ................ töbe töbe ; bu böyle uzar gider , sallamanın sınırı yok harbiden , zan üzerine yapılan bina yıkılır , aslında bu tür zanlar ve sallamalar dine daha çok zarar veriyor .
Bunu ilk beğenen sen ol.
Son Düzenleme: 17-06-2014, Saat:12:56 PM, Düzenleyen: sedatsedat.
Forumcu
ilahicinin biri cikip diyorki
Arafat dagi bir yüce dagdir
inanin Muhammed ölmedi sagdir .
sen buna bile inanmazsin degilmi? sana maddi gercekler lazim, yani maddiyuncu meteryalistsin sen o zaman
Her lâfa verecek bir cevabim vardir!!! Fakat; bir lâf'a bakarim lâf mi diye, Birde söyleyene bakarim adam' mi diye

[Resim: tevhid-u.GIF]

Bunu ilk beğenen sen ol.
Cezalı Üye
hz muhammed de ölmüştür , diğer ölenler gibi .... mealen ; sende öleceksin tarzı , ayeti unuttunmu .
Bunu ilk beğenen sen ol.
Forumcu
sen bana o zaman imanin maddesini göster yine günah nedir maddesini göster ben zina yapinca ne olcak maddesi ne nerde hani bir ispat et sevap ilseyince hani maddesi nerde hepiomiz sevap yapinca cennete hak kazandigimizi zan etmiyozmu hani cennet nerde var diye zan etmiyozmu sen gördünmü cenneti cehennemi bunlar zan degilde ne. kuradan yaziyor diyeceksin yazsin sen maddi delil istiyorsun bende senden istiyorum bana cennete delil getir o zman hani cennet nerde , yahut ben yalan söylesem ne olur söylemesm ne olur bunun maddi buyutu hani nerde yalan söylersem günah diyoruz hani günah ne o zaman bir söyle bana bu dinin yarisindan fazlasinda zann etmek yokmu, ona kalirsan muhammed ümmi biriydi ona kitap altin kaptami indi biz onun peygamber olduguna ve onun bu kuran dedigi sözlerine kuran diye iman ediyoz delili nerde isde öyle oldugunu zannetmek degilde ne, varmi altin kapta kitap, allahi gözünle gördünmü? iman ve ihsan o degilmi allah görüyor gibi zannedip öyle hareket emek degilmi. zanmis haaa ahm..
Her lâfa verecek bir cevabim vardir!!! Fakat; bir lâf'a bakarim lâf mi diye, Birde söyleyene bakarim adam' mi diye

Bunu ilk beğenen sen ol.
Son Düzenleme: 17-06-2014, Saat:01:08 PM, Düzenleyen: Karoglan.
Cezalı Üye
sonuçta islam dini kuranı temel alıyor , kuranda olmayan bişeyİ kuranmış gibi söylemek başka şey , islam dinine inanıp kuranada inanmak başka şey , senin cennet cehennem varmı vs. dediklerin kuranda yazıyor çoğu bunu sende iyi biliyorsun , fakat senin anlattığın diğer şeylerin çoğu kuranda yazmıyor ve hatta bilimsel olarak bir şeyleri bile yansıtmıyor , yani zan üzerine hayal kuruyorsun , gerçek gibi yansıtıyorsun , sen önce zan ile gerçeği ayırmayı öğren , zanlara insanların inanma mecburiyeti yok , ben senin zanlarına neden inanayım , böyle bir zorunlulukmu var ?

ben kuranı okudum ve Allah ın varlığına birliğine inandım , orda ne yazıyorsa inandım , inanmıyorsan o senin sorunun ben seni hidayete erdirecek değilim , kuranda olmayan şeyleride sanki kuran söylüyormuş gibi anlatanlarada inanacak değilim , her hayale inanacak olsak bu işin sonu gelmez , anlattığın şeyler zan üzerine hayalden öteye gitmez , hayal kurma diyen yok fakat bunu kesin kurandanmış gibi göstermen saçma .
Bunu ilk beğenen sen ol.
Son Düzenleme: 17-06-2014, Saat:01:16 PM, Düzenleyen: sedatsedat.
Forumcu
ayetlerle bizim sözlerimizi ayirt edemeycek kadar aklin yoksa ya sen daha cocuksun yada deli manyak biseysin biz vaazimiza ayetlerle baslariz ve onu tevil ederiz o zaman, sen tefsirde okuma, tefsir demek o tefisr eden adamin kurandan anladigi ve zannettikleri degilde ne, bunu bugün ilahiyatta ve imamhatipte ders diye ögretmiyorlarmi tefsir ne allah askina tefsir edenin o ayetten anladigi demek degilmi onunki bununki olurda biz deyincemi olmadi münkir hrf. mustafa islamoglu deyince elmali hamdi deyince fetullah deyince oluyorda, Rabbimin Rasit Kuluda, bende böyle anladim deyincemi olmadi?

Bunu ilk beğenen sen ol.
Cezalı Üye
kim olursa olsun farketmez kişisel yorumlar inanç kaidesi değildir zaten , eğerki tefsirdede kişisel yorumlar varsa buda inanç kaidesi olmaz zaten , ben sana hayal kurma demiyorum fakat kurduğun hayal gerçek olacak diye bir kaide yok , yani insanlar sana inanmak zorunda değil , bide kurana inanıyorsan eğer kurana kelime eklemeden , yorumlarını gerçekmiş gibi saymadan tefekkür etmen gerekir , bu söylediğin bişeye karşı çıkan birisi olursada hoş karşılaman gerekiyor çünkü bu anlattıkların islam kuralı değil , sen ise karşı çıkılınca hoş karşılamıyorsun , çünkü kendini gerçekmiş gibi kaptırmışsın bunlara , bunların bilimsel bir dayanağı bile yok çoğunun . kurani dayanağı bile yok , apaçık yazmıyor bunların çoğu . zanlarımızı kesin gerçek gibi kabul edemeyiz .

6:116 - Eğer yeryüzündekilerin çoğunluğuna uyarsan seni Allah yolundan saptırırlar. Çünkü onlar sadece "zann"a uyarlar ve saçmalarlar.

10:36 - Onların birçoğu zandan başka bir şeye uymaz. Zan ise haktan hiç bir şeyin yerini tutmaz. Şüphesiz ki, Allah onların ne yaptıklarını bilir

49:12 - Ey iman edenler! Zannın bir çoğundan kaçının. Çünkü zannın bir kısmı günahtır. Birbirinizin kusurunu araştırmayın. Biriniz diğerini arkasından çekiştirmesin. Biriniz, ölmüş kardeşinin etini yemekten hoşlanır mı? İşte bundan tiksindiniz. O halde Allah'tan korkun. Şüphesiz Allah, tevbeyi çok kabul edendir, çok merhamet edendir.
Bunu ilk beğenen sen ol.
Son Düzenleme: 17-06-2014, Saat:01:31 PM, Düzenleyen: sedatsedat.
Forumcu
Müsned-i Ahmed, Ebu Davud, Tirmizi ve İbn Mace tarafından da şu hadis, sahih isnadlarla rivayet edilmiştir: "Peygamber (s.a), Hz. Muaz b. Cebel'i Yemen'e vali olarak gönderirken ona şöyle sormuştur: "Ey Muaz! Neye göre hüküm vereceksin?" Muaz: "Allah'ın Kitabı'na göre" diye cevapladı. Hz. Peygamber (s.a) "Allah'ın Kitabı'nda herhangi bir konuda hüküm bulamazsan neye müracat edeceksin?" diye sordu. Muaz: "Allah'ın Rasulü'nün Sünneti'ne müracaat ederim" dedi. Hz. Peygamber (s.a): "Onda da bulamazsan?" diye sordu. Muaz: "O zaman ben kendim içtihad ederim," dedi. Bunun üzerine Hz. Peygamber (s.a.) onun göğsüne elini koyarak: "Peygamber'in temsilcisine Peygamber'in sevdiği yolu benimseten Allah'a hamd olsun," diye buyurdu.

Bunu ilk beğenen sen ol.
Forumcu
Adezyon ve kohezyon nedir,
kuranda bir bir bul bana yaz nerde geciyormus ve kuranda aradik biz bulmadik yokdenmez amma biz bilmedik ve peygambere bakdik peygamberde var. buna sünnetde bulmak denmezde ne denir ?...... halime annemiz örnegi ve sonunda da ictihad edip bu böyledir dedik ve müctehid olduk, Hz. Muaz b. Cebel'i müctehid kabul eden Muhammed Bizi kabul etmiyecekmi sanirsin

Bunu ilk beğenen sen ol.
Cezalı Üye
herkes senin dediğini söyler ozaman , ben ictihat ettim der , doğruyum der , diğeride farklı ictihat ettim doğruyum der , her ictihad eden doğru olacaksa ve her ettikleri ictihadı herkes kabul edecekse , bin çeşit din ortaya çıkar , senin ettiğin ictihada insanlar din diye inanmak zorundamı ?

yok sütünü emmişte hz muhamed şöyleymişte , bir sürü insan süt annesinden süt emiyor ne alaka yani ? güneşle ne alakası var , diğer süt emen insanları niye katmıyonda hz muhammedi katıyon ? sallamayı sen ictihat kabul ediyorsan senin sorunun . zanları sen gerçek diye kabul ediyorsan senin sorunun . bizim böyle şeylere inanma zorunluluğumuz yok , senin sözde ictihadına inanma zorunluluğumuz olduğunu kim söylüyor ? sen kimsin ? söylediklerinin bir çoğu bilimsel bile değil hem , teori başka şey kesin kanıtlı olan bilimsel bulgular başka şey .
Bunu ilk beğenen sen ol.
Son Düzenleme: 17-06-2014, Saat:03:00 PM, Düzenleyen: sedatsedat.

İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren İslami Forum sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.K'nın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur. Sitemiz hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri bağlantısından bize ulaşıldıktan en geç 3 (üç) gün içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmenlikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek, gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.