Her nefis ölümü tadacaktır. Sonunda bize döndürüleceksiniz. Ankebut-57
Bu dünya hayatı sadece bir eğlence ve oyundan ibarettir. Asıl hayat ahiret yurdundaki hayattır. Keşke bilseler! Ankebut-64
Tefekkür_ Düsünme_ Fikir Yürütme (Kar©glanin 10.06.2014 Vaazi)
Tefekkür_ Düsünme_ Fikir Yürütme (Kar©glanin 10.06.2014 Vaazi)
Arafat dagi bir yüce dagdir
inanin Muhammed ölmedi sagdir .
sen buna bile inanmazsin degilmi? sana maddi gercekler lazim, yani maddiyuncu meteryalistsin sen o zaman
ben kuranı okudum ve Allah ın varlığına birliğine inandım , orda ne yazıyorsa inandım , inanmıyorsan o senin sorunun ben seni hidayete erdirecek değilim , kuranda olmayan şeyleride sanki kuran söylüyormuş gibi anlatanlarada inanacak değilim , her hayale inanacak olsak bu işin sonu gelmez , anlattığın şeyler zan üzerine hayalden öteye gitmez , hayal kurma diyen yok fakat bunu kesin kurandanmış gibi göstermen saçma .
6:116 - Eğer yeryüzündekilerin çoğunluğuna uyarsan seni Allah yolundan saptırırlar. Çünkü onlar sadece "zann"a uyarlar ve saçmalarlar.
10:36 - Onların birçoğu zandan başka bir şeye uymaz. Zan ise haktan hiç bir şeyin yerini tutmaz. Şüphesiz ki, Allah onların ne yaptıklarını bilir
49:12 - Ey iman edenler! Zannın bir çoğundan kaçının. Çünkü zannın bir kısmı günahtır. Birbirinizin kusurunu araştırmayın. Biriniz diğerini arkasından çekiştirmesin. Biriniz, ölmüş kardeşinin etini yemekten hoşlanır mı? İşte bundan tiksindiniz. O halde Allah'tan korkun. Şüphesiz Allah, tevbeyi çok kabul edendir, çok merhamet edendir.
kuranda bir bir bul bana yaz nerde geciyormus ve kuranda aradik biz bulmadik yokdenmez amma biz bilmedik ve peygambere bakdik peygamberde var. buna sünnetde bulmak denmezde ne denir ?...... halime annemiz örnegi ve sonunda da ictihad edip bu böyledir dedik ve müctehid olduk, Hz. Muaz b. Cebel'i müctehid kabul eden Muhammed Bizi kabul etmiyecekmi sanirsin
yok sütünü emmişte hz muhamed şöyleymişte , bir sürü insan süt annesinden süt emiyor ne alaka yani ? güneşle ne alakası var , diğer süt emen insanları niye katmıyonda hz muhammedi katıyon ? sallamayı sen ictihat kabul ediyorsan senin sorunun . zanları sen gerçek diye kabul ediyorsan senin sorunun . bizim böyle şeylere inanma zorunluluğumuz yok , senin sözde ictihadına inanma zorunluluğumuz olduğunu kim söylüyor ? sen kimsin ? söylediklerinin bir çoğu bilimsel bile değil hem , teori başka şey kesin kanıtlı olan bilimsel bulgular başka şey .
Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi