You need to enable JavaScript to run this app.

Skip to main content

Yeni Üye
Tanrı?
Arkadaşlar yanlış anlamanızı istemem.Öncelikle şunu söyleyeyim.Ben ne bir ateistim ne de bir agnostik.Sadece araştırma yapıyorum.Fakat ben şunu anlamıyorum.Yıllardır neden hiçbir şeyi sorgulamadan dinlere ve tanrıya inanıyoruz?Yani nasıl deyim eski yıllarda bazı olaylar yaşanıyor.Sonra bu olaylar dilden dile veya yazıyla geleceğe yani bizlere aktarılıyor.Fakat bu bilgilerin doğru ve gerçek olduğu ne malum?Mesela dinler sürekli değişim halinde.Çok eskiden insanlar ateşe taparlarmış.Neden?Çünkü ateşin ne olduğunu bilmiyorlar ve ateşten korkuyorlar.Daha sonra ateşin ne olduğunu keşfettiklerinde yukarıya bir bakıyorlar gökyüzü...Ne olduğunu anlamıyorlar ve yağmurlar yağdığında yıldırımlar düştüğünde korkuyorlar.Bu sefer de gökyüzünü tanrı yapıyorlar.Şimdi de biz.Evreni ve sonsuzu anlamlandıramıyoruz.Nasıl dünyaya geldiğimizi ve nasıl dünyadan gideceğimizi.Ölünce bize ne olacağını...Bütün bunları bilmediğimiz için de kendi aklımızda bir tanrı inancı yaratmışız ve çeşitli coğrafyalarda bunlar farklı dinler olarak ortaya çıkıyor.Beni lütfen yanlış anlamayın buraya aşağılamak veya karşıt görüş oluşturmak için üye olmadım.Sadece aklımdaki bazı cevaplanmamış soruların cevabını araştırmak istiyorum.Şimdi anlattıklarımdan sonra soruyorum.Elimizde tanrının,kutsal dinlerin,peygamberlerin ve kutsal kitapların gerçek olduğunu kanıtlayan somut bir şey var mı?
-En güzel örnek Kuran ve Hadis diyenler için şimdiden yanıtlayayım.Onların sonradan bazı kişilerce yazılmadığı ne malum bunu da bilemeyiz?
-Tarih kitapları ve belgeler hatta bizlere anlatılan yaşanmışlıklar için de aynısı geçerli..
Şimdiden çok teşekkür ederim...
Bunu ilk beğenen sen ol.
Profesör
RE: Tanrı?
ilk önce kendimi bi anda sorunuzu delilleriyle yanıtlamak için hazırladım hemen bişeyler ortaya koymak için yaınızdan alıntı bile yapıyordum ki
dedim kime neyi anlatacam ?

siz gerçekten ne aradığınızı biliyor musunuz ? tarih kiraplarına da güvenmiyorsunuz ilahi bilgiye de güvenmiyorsunuz ?

neden önce tarih kitaplarının, kuranın, hadislerin, incilin ve tevratın bu sürece nasıl geldiğini nasıl yazıldığını araştırmıyorsunuz ? bence burada belki bişeyler bulabilrisiniz.

şimdi biz size bak kardeşim şöyle oldu böyle oldu desek siz buna da inanmayacaksınız kaynak versek o kaynağın nasıl yazıldığına da tam olarak güvenemeyeceksiniz.böyle bir karşıklığın içinde sizin geçmişi v geleceği anlatan her türlü kaynağın nasıl var olduğunu blmeniz gerek bence, gerisi sizin kendinize kalmış.

eğer bir hiç olduğunuzu, öylesine bir dünyada, rastgele bir yerde rastgele dünyaya geldiğinizi düşünmüyorsanız herhangi birini kabul etmek zorundasınız.ve bazı şeylere inanmak zor değil gerçekten gülücük
Alnım rüzgarlara açık
Kor kaynar yüreğimde
Umutlar sevinç içinde
Kan dolan gözlerimde..
Bunu ilk beğenen sen ol.
Son Düzenleme: 23-07-2010, Saat:10:13 PM, Düzenleyen: gülsevra.
Yeni Üye
yani mümkün olması lazım bence.çünkü nasıl desem.fikirler herkes için farklı olabilir.ben bu yüzden herşeye materyalist yaklaşırım...Mesela evrim teorisinin materyalist düşüncede çok güzel somut bir kanıtı var.fakat aynı şey yaratılış teorisi için geçerli değil.fakat yaratılış teorisi kutsal kitaplarda yer aldığı için dünyada çoğu toplum yaratılışı doğru olarak varsayıyor..
Degerli arastiriyorum Kullanicisi Jul 2010 Tarihinden Beri İslami Forum, İslam, İslamiyet
Bunu ilk beğenen sen ol.
Profesör
evrim teorisi bunu nasıl kanıtlıyor ? ben geniş açıklama istiyorum. yani okullarda öğrendiğimiz gibi birde şöyle şöyle bi teori var diye değil anlatmanızı istiyorum ya da anlayabileceğim birşeyler işte
Alnım rüzgarlara açık
Kor kaynar yüreğimde
Umutlar sevinç içinde
Kan dolan gözlerimde..
Bunu ilk beğenen sen ol.
Forumcu
KARDEŞ ARAŞTIRIYORUM,

Eğitim durumunuz nedir...?
Yüksek eğitiminiz varsa, hangi alanda..???

Bu konuda bilgi verebilir misiniz...???

Bunu sormamın nedeni eğitiminiz hangi alanda ise..
size o alanda Yüce Yaratıcı hakkında bilgi vermek isterim.

FİZİK, KİMYA,BİYOLOJİ ,ASTRONOMİ, SOSYAM BİLİMLER....????

Eğer aldığınız eğitim alanını belirtirseniz..
Ben size aynı alanla ilgili bilgi vermeye çalışırım.
Anlaşmamız daha kolay olur......

selam kardeş...

Bir kez gönül yıktın ise , Bu kıldığın namaz değil
Bunu ilk beğenen sen ol.
Yeni Üye
okullarda bize evrim teorisi hep insanın maymundan geldiği gibi göründüğünü anlattı.bunun sebebi orta okuldaki ve lisedeki bazı başarısız fen öğretmenleri.onlara burdan teşekkürlerimi sunarım gülücük.neyse evrimi anlatıyım sana.bak evrim aslında evrenin oluşumuyla başlar.evren de bir evrim içerisinde ilerlemektedir.gezegenler ve yıldızların yok olması yeni gezegenlerin oluşması vb. bunlarda temelde evrimin temelleri..mesela dinlerde: önce erkeğin oluştuğu yazmakta.sonra dünyanın sonra suların ve gökyüzünün daha sonra bitki ve hayvanların daha sonra kadının...en son güneş ay ve diğer yıldızların yani evrenin oluştuğu.aslında bu kronolojiye bakınca çok saçma görünmüyor mu? bilime göre işin somut teorilerle kanıtı önce evrendeki sistemlerin oluştuğunu söyler.yani önce dört temel kuvvetin birleşimi ve 6 kuark 3 lepton 3 glüon 3 nötrino nun birleşimiyle evren patlayarak oluştu.yani uzay oluştu.fiziğe yani somuta göre zaman ve uzay aynı şey.yani bu patlamanın öncesi yok.bu patlamayla zaman oluştu.bu patlama sonucu reaksiyonlarla kuvvetler ve tanecikler türedi ve galaksileri oluşturdu.bu galaksilerden birine gidelim.samanyolu...içinde büyük temel yıldızlar var..bunlardan biride güneş.güneş kütlesi nedeniyle çevresindeki diğer küçük kütleleri büktüğü uzayda kendi çevresinde döndürüyor.bu kütlelerden birine gidelim.dünya...dünyanın oluşumu hakkında iki görüş var birincisi güneşten koptuğu.ikincisi evrenin oluşumundaki türeyen taneciklerle oluşumu.ve tabi birde soyut oluşumu var.ol! gülücük dünya oluşumunda merkezi etrafında dönerek küresel hale geldi.ve sonuçta gaz yığınları çökerek atmosferi oluşturdu.atmosfer sonucu yağışlar oldu ve sular oluştu.bu etmenler dağların ve diğer yapıların oluşumunu sağladı.bir süre sonra bu olaylar belli bir periyoda döndü.yani dünyanın oluşumu tamamlandı...şimdi canlıların oluşumuna gidelim...dünyadaki okyanusların içinde yer alan bir su molekülü kimyasal bir reaksiyon geçirdi ve ilk hücremsi yapı ortaya çıktı.bu hücreler gelişerek bakterileri oluşturdu.bakteriler gelişerek algleri oluşturdu.algler mercanları ve diğer yumuşakçaları oluşturdu.bunlar gelişerek sünger oluştu.ve daha sonra çenesiz kıkırdak yapılı dediğimiz balıklar oluştu...balıklar evrildi ve çene yapılarına sahip oldu.bu balıklar karaya çıkınca sürüngenler ve kurbağalar oluştu.sürüngenlerden evrilip dinozorlar oluştu.sonra bir göktaşı düşümü veya bir yanardağ patlaması nedeniyle dinozorların soyu tükendi.fakat daha önce toprağın içinde yaşayan bir tür kurtulmuştu.bunlar memelilerdi.memeliler çeşitli ailelere ayrılıyor.insan ve maymun arasında kurulan ilişki insan türünün primatlar ailesinde yer almasından kaynaklanıyor.primatlar uzuvlarını etkili bir biçimde kullanabilen canlı grubudur.dediğim bu canlıların oluşum süreçleri kısa bir süreç değil.eğitimimizde kısa gibi anlatıldığı için evrim yanlış bir teori olarak görülüyor.ancak bu anlattıklarımın 6 milyar yıl içinde olduğunu düşünürsek hiç de yanlışa benzemiyor.ayrıca fosilleri de incelersek ki bunlar somut örnek anlattıklarım pek de yalana benzemiyor.bu arada balık ,sürüngen,kurbağa dediğim şu anki dünyamızda bulunan canlılar değil.bundan binlerce yıl önce oluşan ilkel canlı grupları...
-diyeceksin ki madem evrildiler neden hala dünyamızda balık kurbağa maymun vs. var?
yanıtım bu evrimin genel olarak bütün o türde olmadığı.yalnızca o türün belli grubunda.bu grup mutasyona uğramış olacak ki bunun sebebi de diğer gruplardan farklı bir ortamda yaşaması veya başka bir neden olabilir.doğal seçilim gibi yani.ayrıca yukarıda da dediğim gibi o zamanki canlılar günümüzdeki gibi değil.ilkeller... yardımcı olabildiysem çok sevinirim...
Degerli arastiriyorum Kullanicisi Jul 2010 Tarihinden Beri İslami Forum, İslam, İslamiyet
Bunu ilk beğenen sen ol.
Yeni Üye
işte sorun da orda olduğunu da gösteren somut birşey yok olmadığını da...
hocam ben lise öğrencisiyim.fizikle profesyonel ilgileniyorum...
Bunu ilk beğenen sen ol.

İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren İslami Forum sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.K'nın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur. Sitemiz hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri bağlantısından bize ulaşıldıktan en geç 3 (üç) gün içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmenlikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek, gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.