Her nefis ölümü tadacaktır. Sonunda bize döndürüleceksiniz. Ankebut-57
Bu dünya hayatı sadece bir eğlence ve oyundan ibarettir. Asıl hayat ahiret yurdundaki hayattır. Keşke bilseler! Ankebut-64
Tanrı?
Tanrı?
Önce sizin ilk yazınızdan ve sorularınızdan başlayalım:
Alıntı:Çok eskiden insanlar ateşe taparlarmış.Neden?Çünkü ateşin ne olduğunu bilmiyorlar ve ateşten korkuyorlar.Daha sonra ateşin ne olduğunu keşfettiklerinde yukarıya bir bakıyorlar gökyüzü...Ne olduğunu anlamıyorlar ve yağmurlar yağdığında yıldırımlar düştüğünde korkuyorlar.Bu sefer de gökyüzünü tanrı yapıyorlar.
Demişsiniz ve çok güzel çok doğru bir tesbit veya ilk çağlara ve ilkel
insanlara ait bilgiler. Yalnız İlk insanların önce ateşi görüp ateşe,
sonra gökteki firtinaları ,şimşekleri KORKARAK göğü tanrı olarak kabul
ettiklerini nereden biliyorsunuz..???
O ilk insanlar mağaralarından çıkıp çevrelerini, dağları,dereleri,ğöğü yıldızları ve gördüklerinin büyüklüğünü, görüp bütün bunları yaratan bir BÜYÜK VARLIK OLMALI diyerek TANRI arayışına girmiş olamazlar mı..??
İlk insanların korktukları için Tanrı aradıklarını farzediyorsanız...
İlk insanlardan sonra gelen insanlar, taş devrinden, tunç devrinden
orta çağa kadar geçen sürede, artık devletleşen belirli medeniyetler kuran insanlar da mı KORKARAK Tarı arıyorlardı..??
Kardeş bu yorumlarınızda bir yanlışlık olmalı......
İnsanlar KORKULARINDAN Tanrı aramıyorlardı...
Tüm alemi ve kendilerini yaratan bir VARLIK ,BİR GÜÇ olması gerektiğine inanıyorlardı....
Kendi kendinize önce şunu sorararak ARAŞTIRICI' lığınızı geliştirmenizi öneririm...
Dediğiniz ilk çağlardaki mağara insanları BİR YARATICI OLDUĞUNU
biliyorlardı ve ARIYORLARDI...
Ben ise o insanlardan 5-6.000 yıl sonra TANRIMI neden aramıyorum..??
Benim o ilk çağ insanlarından bir eksiğim mi var...???
SELAM GÜZEL KARDEŞİM...
DEVAM EDECEK.......
Bir kez gönül yıktın ise , Bu kıldığın namaz değil
kısaca şöyle diyeyim...kardeşim...ilk insan zaten allah ın yarattığı ilk peygamberdir aynı zamanda... allahın izni ile yaratılıp insanlara islami ögretmeye kendi ailesinden başlayarak devam etti...tanrı arama gibi birşey yok...Allahı bilerek allahın izni ile yaratıldılar...daha sonraları onlardan olan iki kardeşden brisinin digerini öldürmesiyle insanlar bölündü ve ayrıldılar...bir kısım dinini yaşarken allahı bilirken bir kısım bundan habersiz hayatına devam etti...tarih kitaplarında çok eksik ve yanlış bilgi var malesef...yaşadıkça göreceksiniz..
![[Resim: urjn1.jpg]](http://t1311.hizliresim.com/1h/p/urjn1.jpg)
Câhillerden beterdi, âlimlerin hasedi..
"O'nu aramakLa buLamazsınız,ancak O'nu buLanLar yaLnız arayanLardır."
acıyan bir şeyim ben burdan çok uzaklarda
ve koskocaman bir hansın sen uğraşma bu çocukla
çünkü nasıl birşey biliyorum itin taştan korkması
bir yastık arıyorum kuş seslerinden
mühim değil sonrası.
sorma,
siliniyor her şey, hatta uçurtma
takılıp kalıyor göğe.
i.tenekeci
Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi