You need to enable JavaScript to run this app.

Skip to main content

TANIDIK GELDİ Mİ?

Forumcu
RE: TANIDIK GELDİ Mİ?
Gök kuşağının renkleri bir gruba has değil. Çocukların çizdiği çoğu resimde gök kuşağı vardır. Gök kuşağı çizen çocukların eş cinsellerle bir ilgisi mi var yani? Yaptığımız kötü zandan başka bir şey değil. Diyelim ki Coca Cola eş cinsellere ithafen yaptı bunu. Ne kazanacak ya da biz bunu ifşa edince ne kazanacağız? Vaktin ve sağlığın değerini bilelim. İki satır yazacak kadar vaktimiz ve sağlığımız varsa bunu bize faydalı olacak işlerde kullanalım.
Bunu ilk beğenen sen ol.
Forumcu
Şimdi aklıma geldi ve çok güldüm. Bu Coca Cola' nın esas ambalajı kırmızı-beyaz değil mi? Bu tesadüf olamaz bunlar Türkleri çok seviyor diyebilir miyiz?
Bunu ilk beğenen sen ol.
General
Reklamlar herşeyi normaleştirir. Izlersiniz, görürsünüz hafızanıza alır unutur sonra çağrışım yaptırır ardından da kanıksarsınız. Her şeye Paranoyak bir Manyak gibi yaklaşmak da doğru değil fakat ben bu tip firmaların reklamlarının bile masumane olduğunu düşünmüyorum.

Lgbt ye ithafen yapmışsa ki buradaki insanları kendi içlerinde ayrıyor bir tutmuyorum bir algı ortaya çıkıyor işte. 78'den beri lgbt yi temsil eden bayrak o. Cola cola nın niyeti o olsun ya da olmasın fark yapmaz.

Çocukların gökkuşağı örneği ise komik.
Bunu ilk beğenen sen ol.
General
Yukarda yazdığım gibi lgbt nin reklamı mı yani ithaf mı değil mi bilemem belki de hiç alakası yoktur fakat son zamanlarda lgbt nin ayyuka çıkışı cola colanın da temsili bayrak renklerini kullanması bilinç altına işlenebilir olası bir şey yani.

Meşhur kurbağa deneyini hatırlayın. Yani farkında olmadan bilinç altına yerleşenler ve bunu normaleştirmek.

Ha belki cola diyelim ki zorlama bir örnek fakat yok değil. Diyorum ya bu tip firmaların daha doğrusu çoğunu masum olarak göremiyorum ben.

Bir dönem prima reklamlarında ki "yarattık" kelimesi tepki üzerine "ürettik" olarak değiştirilmişti mesela.
Bunu ilk beğenen sen ol.
Son Düzenleme: 13-08-2015, Saat:01:55 AM, Düzenleyen: Alketa.
Forumcu
Eş cinsellere ithafen yapıldığını ifşa etsek elimize ne geçecek? Bu renkler eş cinseller hakkındaki algıyı değiştirmez. Ayrıca ne amaçla yapıldığını bilmiyoruz. Yorum yapmak yanlış olur.
Bunu ilk beğenen sen ol.
General
Evet bilmiyoruz ama neden yorum yapmak yanlış olsun ? Bir kısım insan bunu israil cococola lgbt üçlemesi olarak yorumlamış, yarın bir başka kişi bambaşka şekilde yorumlayabilir misal tüm renkler altında toplanalım,hepimiz kardesiz, renklerimiz farkılılıklarımız ve farklılık güzeldir diyebilir bunda bir sıkıntı yok ? Ifşa ne demek onu anlamadım ben ? Ben eşcinsel olsam "ben de varım ,ben de insanım beni ötekileştirmeyim ,önyargılı bakmayın vs çatısı altında her kulvarda bunu kullanır ifşa ederdim maksat iyi ya da kötü dikkat çekmek ise işe yaramış.
Bunu ilk beğenen sen ol.
Forumcu
Coca Cola' nın renklerine bakıp hepimiz kardeşiz anlamı çıkmıyor bence. İfşa gizli olan bir şeyi ortaya çıkarmaktır. Biz Coca Cola' nın böyle bir şey yapmasının sebebini orta çıkarsak bile bir fayda sağlamaz. İsrail' den kurtulmak için ürünlerini almamak gibi bir şey bu. Sorunun daha doğrusu sorunların çözümü iyi idareciler. Biz ne kadar çabalasak da idarecilerimiz kafirlerle dostluk kuruyor, Allah' ın hükümlerini dinlemiyor. Resim ve heykel haram örneğin. Biz ne kadar resim ve heykel haram desek de resimler ve hekeller kalkmaz. Bunun için mümin idareciler lazım. Eş cinsellere destek verenlerle müttefiğiz biz. Sorunun çözümüne odaklanalım.
Bunu ilk beğenen sen ol.
General
Evet doğru sorunun çözümüne odaklanmak lazım buna katılıyorum. Bizim her daim kaçırdığımız nokta bu, çember etrafında dolaşmak.

Hepimiz kardeşiz cümlesi bir misal sadece.
Ifşa nın ne anlama geldiğini biliyorum fakat anlatmak istediğimi de anlatamadım sanırım.

Bu konu farazi, biz de bunun üzerinden konuşuyoruz, kişi değil bir oluşum bir eylem zaten. Yorum doğru ya da yanlış olsun buradaki ifşa - amaç farkındalıktır.

Sorunun çözümü olmadıkça evet boykot başlı başına bir işe yaramaz fakat insanın duruşunu belli eder.

Üzerinde durmaya çalıştığım anlatamadığım sizin ifşanıza karışılık benim farkındalığımdır.

Sizin , "yöneticilerimiz kafir olsaydı " konunuzda olduğu gibi.( yani farkındalık oluşturmak)

Vesselam.
Bunu ilk beğenen sen ol.

İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren İslami Forum sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.K'nın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur. Sitemiz hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri bağlantısından bize ulaşıldıktan en geç 3 (üç) gün içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmenlikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek, gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.