You need to enable JavaScript to run this app.

Skip to main content

Süper Güçlere Nasıl Engel olunur

Süper Güçlere Nasıl Engel olunur

Profesör
RE: Süper Güçlere Nasıl Engel olunur
tabiki konuyu iyi anlayabilmek ve düşünceyi net yansıtabilmek için tamamını okumak gerekir. ama uzun konuları okumaya benim vaktim olmuyor. yoksa işler bitmezgülücük cevabıma gelince dediğim gibi başlığa göre bir cevaptı. süper güçlere engel olmak onlarla rekabet edebilmek söz sahibi olmak için bu söylediklerimin olması şart diye düşünüyorum.
Bunu ilk beğenen sen ol.
Allame
<span style="color: #1C1C1C"><strong>Kayıtsız</strong></span>
Yok. ben kendi nefsim adına üzülmüyorum.
Ancak, ben burda, tartışma olması, ya da birileri yorum yapması amacıyla yazmadım.
aslında belli bir amaca yönelik yazdım. Sözlerim meclisten dışarı. nihayetinde birisi diyelim ki nette aradığı zaman bulabiliyor.
örneğin, "%100 kazançtan fazlası haramdır" diye aratırsanız, , çok farklı bir görüşe sahip bir yerde, birilerini vaktiyle ne şekilde ikaz ettiğimin yazılarını okuyabilirsiniz. Bu da öyle. belki birileri manevi açıdan bu olayı düşünüyordur ve süper güçlere nasil engel olunur sorusunu aratır. bizi bulur. merak eder okur. size göre olmayabilir. belki de ona göredir.
ben bir yere bir şeye vesile amacıyla yazarım. oluyorsa oluyordur. herhangi kişilerin yorumu ya da düşüncesine göre yazmıyorum. diyerlimki bir ortamda ya bir kişi ya da 2 kişi çıkıyor anlayabilen. o kişi hatırı için sair 10 kişinin buğzetmesine katlanıyorum. aslında bu da bir çeşir nefisle mücadeledir. :D

yorumlara şu nedenle yanıt veriyorum. buğzedildiği zaman, yazılarımın manevi gücü azalıyor. bunun olmaması için bir miktar direnmek lazım.

neyse boşver. geç oldu.
iyi geceler.
Bunu ilk beğenen sen ol.
Profesör
tabiki burdaki konular sadece tartışma amaçlı dğeil bilgi edinme amaçlı binlerce konu mevcut ve bunlardan binlerce ziyaretçi üye yararlanıyor. üyeler için zor olabiliyor uzun yazılar ama o konuları merak edip araştıran çok insan var büyük bir ansiklopedi olarak düşünebiliriz
Bunu ilk beğenen sen ol.
Allame
Böyle düşünüyor olmanız güzel.
Şöyle bir şey var şimdi. Herkes her şeye inanmak zorunda değil. Gözle görülen elle tutulan şeylerden bahsetmiyorum. eğer bunlardan bahsedecek olsaydım onu burda yazmazdım başka yerlerde yazardım. Evet, gerçekten yazdıklarımda hem bir taraflara çağrı var, hem de manevi açıdan bir tespit var.
Biz şimdi dünyada materyalist düşüncedde olan kişiler değiliz ki. Ya ben gerçekten bazen müslümanları anlamıyorum. Gerçekten anlamıyorum.
Adama diyorsun ki, ya bi arkadaş var içine cin girmiş olma ihtimali var diyorsun. Bak bunu dediğin ya da yazdığın ortam islami bir ortam öyle bir yerde yazıyorsun adam çıkıp "sen hangi devirde yaşıyorsun" diyor.

kardeşim bunları kabul etmedikten bu insanlar kendine nasıl müslüman diyor. o zaman bunalr müslüman ama sadece "kendine müslüman". Ne oldu cinler kuran nazil olurken vardı da, birileri bunları soy kırıma mı tabi tuttu. Devir değişince cinlerind e mi devri kapandı. Ne bileyim böyle manevi şeyler anlatıyoruz "dede sen doktora bi görün" tarzında , bir müslümana hiç yakışmayan ifadeler duyuyorum. Tamam eleştirin eleştirin de, müslüman gibi eleştirin.
Komunist gibi eleştirmeyin.

Süper güçlere silah yoluyla nasıl engel olunacağını yazacak olsam gider bi savunma forumunda yazarım ya da militan bi yerde yazarım. islami bi ortamda yazmışsam, demekki manevi unsurlar, inanca bağlı, biraz sanal bazı şeyler barındırabilir.

Öcü görmüş gibi tepki vermenin alemi varmı.
Bunu ilk beğenen sen ol.
Profesör
ya biz garip bi ülkeyiz dediğin gibi. örneğin 10 sene öncesinde bitkisel ilaçlarla yapılan tedavi şekilleri cahillik aptallık bu devirde böyle şey olurmu hangi zamanda yaşıyoruz diye yerden yere vurulurken şimdi bütün kanallarda baş tacı oldu bitkisel tıp olayıgülücük
Bunu ilk beğenen sen ol.
Allame
Bu tarz tepkilerle Girdiğim fiziki ortamlarda da sık karşılaşıyorum. Ama genelde tanımayanlar bu tepkiyi veriyor.
ya biz hepimiz aslında birbirinden çok farklı yaşıyoruz. Kitapta herşey yazıyor da, herkes anladığını yaşıyor. anlamadığını geçiştiriyor. öyle değil aslında. mesela benim eskilerinden gelen bi gelenek var, biz bazı şeyleri gerçekten yaşıyoruz. Ben birisine ilk tanışıp anlattığım zaman "ne diyor bu delimidir" gibi bi yaklaşıma giriyor. ama tanıdıkça, öyle olmadığını görüyor.
bir de şey var, bir insan sözde inanıyor ama kalbinde o mertebede bir inanç yoksa, ne görürse görsün başka şeye yorumluyor. böylesinin gözünde deli durumundan kurtulamıyorsun.
bi arkadaş vardı, bi akşam bizi tenha bi yerde unuttu, içkici ve dine uzak biriydi.adamla telefonda tartıştık o gece yatsıda değişik bi şekil imamlık yaptım. detayını anlatmıyım, neyse. o gece adam arabayla 5 takla attı. ölmedi. demek zamanı varmış daha. neyse. adama hiç bir şey olmadı. geri geldi, adam aynı yaşantısına aynen devam etti. elimdeki yazılara filan bakıyor: "sen büyü mü yapıyorsun" diyor.
kardeşim sen dedim bize yanlış yaptın, ben de seni Allah'a havale ettim. Gerisi onun işidir.
Şimdi ben bunu böyle ortamda anlattığım zaman insanların "evet allamenin havalesi isabet etmiş" diye düşünmesi lazım. öyle olmuyor: "ne alakası var deli misin nesin dktora git istersen" gibi alakasız tepkiler alıyorum.
alıştım ama bunlara, gerçekten alıştım. gene de yanıt vermekten geri duramıyorum.[/align]
Bunu ilk beğenen sen ol.
Profesör
nefesim kuvvetlidir diyosun yanigülücük ya birine zulmedersen haksızlık yaparsan o er ya da geç karşına çıkar ama bu dünyada ama öbür dünyadagülücük ya kardeşim adam camiye gidiyor şeriat istemem diyor. şeriat nedir allahın kanunu. ama haşa kahrolsun şeriat diyor. bu kadar cahil. he ona uygun yaşarız veya yaşayamayız o ayrı ama kahrolsun diye istemem diye nasıl diyebiliriz
Bunu ilk beğenen sen ol.
Allame
Aynen katılıyorum. Onu geçiyorsun, adam cuma günü camiye geliyor, 5 vakit uğrayanlar için dışarıda "şeriatçı" tanımı yapıyor. kendisi müslüman olduğu için, ondan daha dindar birisi ne olabilir, geriye şeriatçı kalıyor.
aslında şeriatçı dedikleri kişiler normal müslüman yani.
kendilerinin ne olduğu belli değil.
he. nefes mevzuu öyle evelallah. ama haklı olduğumuzda öyle. değilsek bazen ters durumlar olabiliyor.
resulullah efendimiz kendisi vefat etmeden, bir rivayete göre 100.000 emanet bırakmış, bunları da Allah'a emanet etmiş , demiş ki: "bunları saklaman, bunları saklayanları koruman için kıyamet gününe kadar sana emanet ediyorum." detaya girmiyim, açık yazdım. nefes o nefes yani, bizimki değil. yani ordan gelme. ben şimdi şurdan bi yerden atlıyim, istatistik veriye göre 0.9999999999 ihtimalle hiç bir şey olmuyor. istatistik veri yani bu. ha, herkes bizim gibi şanslı mı doğuyor. değil. ama ben böyle doğmayanların da hakkını savunuyorum. diyorum ki "kıyamet günü ne konuşacağınızı bilin, lafınızı bilirseniz kendinizi bir ihtimal kurtarırsınız".
adam mekkede doğuyor, 5 vakit kılmasa, ya da çalsa çırpsa kolunu bacağını keserler adamın, ama adam kudüste bir yahudinin çocuğu doğuyor.
biri öbürünü inancı için taşlıyor, öbürü öbürünü gene inancı gereği öldürüyor. doğrusu nedir, ben de diyorum ki, sen kendini onun yerine koymadan dünyada bir şey başardığını düşünme. genelde böyle dünyevi şeylerde şaşırmamıza bir engel var, o bizi engelliyor. istesek de yapamıyoruz. 100.000 kişi daha var benim tahminim. hiç birini de tanımıyorum. nefes işi ordan miras. gülücük
Bunu ilk beğenen sen ol.
LoadinG....*
bende şeriatı isteyenlerdenim allahın kuralları ile yönetilmesini istiyorum

06/07/2012 İçinde bulunduğum durumu kimseye anlatamam, sen de anlamazsın. Ben bile anlamıyorum ki başkasına nasıl anlatırım!

Franz Kafka

Bunu ilk beğenen sen ol.
Allame
aslında zaten şeriatta yaşıyoruz. her bölgenin kendine göre bir şeriatı var. islam şeriatı derseniz, onu yapabilmek de zor, insanlara kabul ettirmek de zor, günümüze uyarlamak lazım.
islam'da istişare müessesesi vardır. Yani umumu ilgilendiren kararlar toplumun ileri gelen kişilerince tartışılıp mutabakata göre hareket edilir. Bu açıdan bu usül bizdeki demokrasiye yakın bir yol. Bir topluma da zaten kabul etmeyeceği bir şeyi dayatamazsın, toplum istemediği için başındaki kişiler, yani onları temsil edenler de istemez. Öyle olunca bu düzen bir çeşit mutabakattır. demokrasi islam şeriatı değildir, ancak şeriatın istişare mantığıyla uyumludur.
bence zaten bir çeşit şeriatla idare ediliyoruz. ama islama uygundur, ama değildir. ama istediğin gibi yaşayabiliyorsan, bence problem yoktur.
problem, müslüman alimlerin etrafına ışık yaymamaları, etraflarından bihaber, itici kişiler olmaları.
iddia ediyorum, toplumun kabullendiği bir kaç alim var bakın, hemen isimleri aklınıza geldi. şu ülkedeki din alimlerinin 2 tanesi belki 3-5 tanesi böyledir. (düşündükçe aklıma geldikçe sayıyı artırıyorum). hadi 10 tane olsun. yetmez abi. böyle 1.000 tane adam olacakki, topluma adam akıllı fikirler verecekler ki, toplum zaten belli bir yöne doğru kendiliğinden akar.

herkes menfaat delisi olmuş. dergahı kuran mendili önüne açmış. kimden ne medet umacak ki millet. amaan. neresinden tutsam elimde kalıyor.
Bunu ilk beğenen sen ol.

İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren İslami Forum sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.K'nın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur. Sitemiz hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri bağlantısından bize ulaşıldıktan en geç 3 (üç) gün içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmenlikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek, gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.