Aynen katılıyorum. Onu geçiyorsun, adam cuma günü camiye geliyor, 5 vakit uğrayanlar için dışarıda "şeriatçı" tanımı yapıyor. kendisi müslüman olduğu için, ondan daha dindar birisi ne olabilir, geriye şeriatçı kalıyor.
aslında şeriatçı dedikleri kişiler normal müslüman yani.
kendilerinin ne olduğu belli değil.
he. nefes mevzuu öyle evelallah. ama haklı olduğumuzda öyle. değilsek bazen ters durumlar olabiliyor.
resulullah efendimiz kendisi vefat etmeden, bir rivayete göre 100.000 emanet bırakmış, bunları da Allah'a emanet etmiş , demiş ki: "bunları saklaman, bunları saklayanları koruman için kıyamet gününe kadar sana emanet ediyorum." detaya girmiyim, açık yazdım. nefes o nefes yani, bizimki değil. yani ordan gelme. ben şimdi şurdan bi yerden atlıyim, istatistik veriye göre 0.9999999999 ihtimalle hiç bir şey olmuyor. istatistik veri yani bu. ha, herkes bizim gibi şanslı mı doğuyor. değil. ama ben böyle doğmayanların da hakkını savunuyorum. diyorum ki "kıyamet günü ne konuşacağınızı bilin, lafınızı bilirseniz kendinizi bir ihtimal kurtarırsınız".
adam mekkede doğuyor, 5 vakit kılmasa, ya da çalsa çırpsa kolunu bacağını keserler adamın, ama adam kudüste bir yahudinin çocuğu doğuyor.
biri öbürünü inancı için taşlıyor, öbürü öbürünü gene inancı gereği öldürüyor. doğrusu nedir, ben de diyorum ki, sen kendini onun yerine koymadan dünyada bir şey başardığını düşünme. genelde böyle dünyevi şeylerde şaşırmamıza bir engel var, o bizi engelliyor. istesek de yapamıyoruz. 100.000 kişi daha var benim tahminim. hiç birini de tanımıyorum. nefes işi ordan miras.