You need to enable JavaScript to run this app.

Skip to main content

-SÜNNET DÜŞMANLIĞI-

-SÜNNET DÜŞMANLIĞI-

Kıdemli Üye
RE: -SÜNNET DÜŞMANLIĞI-
O zaman bana delil ver sizin tek sorununuz delil verememeniz , hadislerin hz muhamed in gerçek sözleri olduğuna tek delil veremiyorsunuz , mesela Allah kurana kitap diye bahsediyor fakat ayrıyeten hz muhamed sözleri diye bir kitaptan bahsetmiyor , mesela kuran tüm dünyada aynı iken , hadisler her yerde farklı ve değişik , her mezhebin hadis kitabı bile farklı nerdeyse fakat kuran tek , kuranda eleme yapılmıyor ama hadislerde binlerce eleniyor siz delil veremiyorsunuzki , sizin tutarlı bir deliliniz yok , bana hz muhamed in Allah tan gelen hak sözü olduğunu isbatla hadislerin bende onun hükmüne boyun eğeyim buyur , sizler atalarınıza uyuyorsunuz sadece ee bende madem deliliniz yok içinde güzel örnekler alınabilir bir kitap diyorum genede hadisler için .
Bunu ilk beğenen sen ol.
Son Düzenleme: 17-02-2013, Saat:03:52 PM, Düzenleyen: e2828.
هل أنا حقاً أنا ؟
pasif şüphene ilk sayfa da cevap verdim yine veririm... fakat sen şu soruma cevap ver.. kurandan başka haram kılan teşri bir hüküm belirleyeci yoksa hüküm belirleyen değil ise sünnet. eşek etinin haram oluşunu kişinin halasıyla teyzesiyle evlenmesinin haram oluşunu erkeklere altın takmalarının haram oluşunu aybaşı olan kadına namaz kılmasının ve oruç tutmasının haram oluşu vb. gibi şeyler sana göre helal midir? mesela köpek eti eşek eti bunlar helal midir, yiyor musun?
Bunu ilk beğenen sen ol.
Son Düzenleme: 17-02-2013, Saat:03:59 PM, Düzenleyen: kalemşör.
هل أنا حقاً أنا ؟
o hadisle çelişki yok hadisin diğer varyantlarında sünnet geçiyor hadis usulunda ikisi cem edilir... sünnetin hüccet oluşunu inkar etmenin vahim durumunu sergiliyorsun... sünnette peygamber mezkur şeyleri ben sevmiyorum demiyor size bunları haram kıldım diyor... ve sünnetteki hükmü kabul etmediğin için eşek etinin helal olduğunu yukarıdaki yazında söylüyorsun... diğer kişinin halasıyla teyzesiyle evlenmesinin haram oluşu erkeklere altın takmalarının haram oluşu aybaşı olan kadına namaz kılmasının ve oruç tutmasının haram oluşu gibi husularada kuranda geçmediği için haramdır demiyorsun bu saatten sonra benim yazacağım birşey yok.. benim için bilimsel sonuçlar önemli değil peygamberin bunları haram kılması önemlidir.. . peygamberin haram saydıklarını haram saymayan kimse ile benim akidevi bir bağım olamaz bunu söyleyeyim... bir de yukarıda yazdığın ayetlerle diğer ayetleri çakıştırıyorsun onunda farkında değilsin diğer ayetlerde peygamberin mutlak hüküm koyuculuğundan bahsedilmektedir.. bununla ilgili sayısız ayetler var...

selam ile...
Bunu ilk beğenen sen ol.
Son Düzenleme: 17-02-2013, Saat:04:35 PM, Düzenleyen: kalemşör.
هل أنا حقاً أنا ؟
قَاتِلُواْ الَّذِينَ لاَ يُؤْمِنُونَ بِاللّهِ وَلاَ بِالْيَوْمِ الآخِرِ وَلاَ يُحَرِّمُونَ مَا حَرَّمَ اللّهُ وَرَسُولُهُ وَلاَ يَدِينُونَ دِينَ الْحَقِّ مِنَ الَّذِينَ أُوتُواْ الْكِتَابَ حَتَّى يُعْطُواْ الْجِزْيَةَ عَن يَدٍ وَهُمْ صَاغِرُونَ

benim böyle pasif saçma görüşlere vakit ayıracak durumum yok zaten senin iddiaların sana ait değil bu görüşlere yeterince yazılar yazılmış..

mevdudinin sünnetin anayasal konumu munazarasını okuyabilirsin...
Bunu ilk beğenen sen ol.

İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren İslami Forum sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.K'nın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur. Sitemiz hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri bağlantısından bize ulaşıldıktan en geç 3 (üç) gün içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmenlikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek, gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.