You need to enable JavaScript to run this app.

Skip to main content

-SÜNNET DÜŞMANLIĞI-

-SÜNNET DÜŞMANLIĞI-

هل أنا حقاً أنا ؟
RE: -SÜNNET DÜŞMANLIĞI-
yaz demediğini kim söyledi? -benden rivayette bulunurken adıma yalan yere söz söyleyen ateşteki yerine hazırlasın- diyor hadiste. bu hadisin lafzı ve manası tevatürdür... burada açıkça söylüyor benden rivayette bulunun diyor... sonra sahabilerden çoğunun hadis nüshaları var elimizde... bu sahabiler kafadan mı yazdı hadisleri? onların el yazısı bile duruyor kütüphanelerde sen nerede geziyorsun?
Bunu ilk beğenen sen ol.
هل أنا حقاً أنا ؟
oradan oraya zıplayıp duruyorsun az önce yazın demiyor diyordun şimdi yalan sözlerde olabilir, diyorsun... rivayet olur ama yani peygamber sözlerimi insanlara ulaştırın der ama.....
zaten herkesin rivayetini kabul eden mi var... adil ravilerin hadisleri alınıyor... rasgele alınmıyor ya... usulu hadis diye bir ilim dalı var... senin kafanın almadığı hadis krtikleri var... hepsinin tek tek senet ve metin kritiği yapılıyor...
afedersin ama sen neyin mücadelesini veriyorsun?
Bunu ilk beğenen sen ol.
Son Düzenleme: 17-02-2013, Saat:12:45 AM, Düzenleyen: kalemşör.
Kıdemli Üye
........ Madem hadislere ; hz muhammedden duyulduğu söylenen dolaylı , rivayet , tarihi , sosyolojik , kültürel , özgür düşünce ve güzel örnek alınan kaynak demem sebebiyle beni kınıyorsunuz bak anlamlarını yazıyorum size , aslında kim daha fazla önem veriyormuş hadislere benmi sizlermi ?

1 - Hadisler rivayettir dedim ; ( anlamı ; bir olay, bir haber ya da sözü nakletme . )

2 -Hadisler tarihi kaynak dedim ; ( anlamı ; geçmişten olan ve tarihi olaylar hakkında bilgi veren her türlü malzemeye tarihi kanyank denir . )

3 - Hadisler sosyolojik kaynaktır dedim ; ( anlamı ; Toplum Bilimi” veya “sosyal olayların bilimi” ya da “sosyal örgütlenme ve sosyal değişimler bilimi” , insanların meydana getirdiği grupları, grupların davranışlarını ve sosyal kurumları inceleme . )

4 - Kültürel kaynaktır dedim ; ( anlamı ; tarihsel, toplumsal gelişme süreci içinde , bütün maddi ve manevi değerler ile bunları , sonraki nesillere iletmede kullanılan, insanın doğal ve toplumsal çevresine egemenliğinin ölçüsünü gösteren araçların bütünü , bir topluma veya halk topluluğuna özgü düşünce ve sanat eserlerinin bütünü . )

5 - Özgür düşünce kaynağı dedim ; ( anlamı ; düşünce özgürlüğü kişinin hiç bir engele maruz kalmadan bilgi edinmesi , edindiği bilgiler sonucu bir kanaate varması, ve kendi düşünceleri sebebiyle kınanmaması, düşüncelerini yayabilmesi olarak nitelendirilebilir )

6 - Güzel örnek dedim ; ( anlamı ; Göze ve kulağa hoş gelen , hayranlık uyandıran, çirkin olmayan , beklenene uygun düşen , model olan , bir düşünceyi, kuralı, gözlemi ya da savı desteklemek ve açıklamak amacıyla ileri sürülen söz, yapılan davranış )

7 - Dolaylı dedim ; ( Bir sözün kişi, zaman, anlatıcı değişiklikleriyle aktarılan biçimidir . )

.......... Bakın yukarıdaki anlamlara , ben hz . muhammedi yok etmek istiyormuşum güya , ben kötüymüşüm , ben hadis düşmanıymışım bu sözlerimden dolayı , ben hadisleri bu şekilde bilimsel araştırma ve yukarıda saydığım bilimelerde değerlendirdiğim için ben kötüyüm demek .

........... Aslında ben niye kötüyüm biliyormusunuz ; sizin atalarınıza körükörüne bağlanmadığım için fakat onlara genede saygı duyduğum için , araştırdığım için , el pençe divan durmadığım için , size ve düşüncelerinize saygı duyduğum için , sizlerde kendi düşüncenize inanın ne güzel dediğim için , tekleştirmediğim , ırkçılık yapmadığım için , kuranımız aynı dediğim için , diğer şeylerde ayrılığımız olsa bile kuranımız aynı , savaşmayalım birleşelim dediğim için kötüyüm ben aslında biliyorum , herkes birbirini öldürüyor , müslümanlar kardeştir , savaşıp kafire oyuncak olacağımıza böyle bir yapıda birleşelim dediğim için kötüyüm hatta ben değil benim gibi düşünen varsa onlarda kötü biliyorum fakat siz hep iyisiniz , kişi bilmediğinin , anlamadığının düşmanıdır , alın cennet sizin olsun bakalım o kadar iyisiniz ki banada bir ağaç verirsiniz artık .
Bunu ilk beğenen sen ol.
Son Düzenleme: 17-02-2013, Saat:01:06 PM, Düzenleyen: e2828.
هل أنا حقاً أنا ؟
saydığın maddelerden hiçbirisinin hüccet olma özelliği yok İslam dininde sünnet anayasal bir kaynaktır.. senin mukallidi olduğun çakma kişilerin dininde sünnet kültür için, tarih için, sosyoloji için bir kaynak olabilir, bu bizi ilgilendirmiyor...
Bunu ilk beğenen sen ol.

İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren İslami Forum sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.K'nın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur. Sitemiz hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri bağlantısından bize ulaşıldıktan en geç 3 (üç) gün içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmenlikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek, gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.