Her nefis ölümü tadacaktır. Sonunda bize döndürüleceksiniz. Ankebut-57
Bu dünya hayatı sadece bir eğlence ve oyundan ibarettir. Asıl hayat ahiret yurdundaki hayattır. Keşke bilseler! Ankebut-64
ŞU AN SEÇİM OLSA.....
ŞU AN SEÇİM OLSA.....
Bismi Rabbi'l mustazafin...
Bak onu da anlatayım, daha doğrusu bir kıssa aktarayım, hisseyi de varın siz alın...
Nemrud Hz. İbrahim Aleyhisselâm,ı yakmak için yaktıdırdığı cehenemi andıran ateşesi söndürme çabasındaki minicik bir karınca, küçücük ağzına bir damla su alıp, o bulutları yalayan korkunç alevlere doğru koşmaya başlamış. O esnada bir başka karınca ise, onun bu telaşını görmüş ve yanına yanaşıp:
"Böyle koştura, koştura nereye gidiyorsun?" diye sormuş. Ağzında bir damla su taşıyan karınca demiş ki:
"Duydum ki Nemrud, Hz. İbrahim'i yakmak için büyük bir ateş tutuşturmuş.
İşte o ateşi söndürmek için koşuyorum." Tabiî bu cevabı işiten diğer karınca acı acı gülmüş ve arkadaşına:
"Yahu o cehennemi andıran ateşe karşı senin bir damla suyun ne yapabilir ki?" deyince, su taşıyan karınca:
"Olsun! Hiç olmazsa dostluğum belli olsun! (Tarafım belli olsun)!" demiş.
Tabiî bu olayda kertenkele de kendisine bir görev üstlenmiş. O da Hz. İbrahim'in ateşini güya harlatmak için üflüyormuş. Bir arkadaşı onun bu nefes nefese üfürüşünü görünce söylemeden geçememiş:
"Yahu ateş zaten harlamış, gürlemiş, dağlar gibi olmuş. Sen üfürsen ne olur üfürmesen ne olur?" Diğeri cevap vermiş:
"Olsun! Düşmanlığım belli olun, safım belli olsun!"
saygılarımla...
çünkü kavganın göbeğidir benim yerim
canlarım, kollarında Parti pazubentleri
dik başlar, erkek haykırışlarla
göndere, en yukarlara çekiyorlar
en yukarlara çatlıycak kadar aşkî yüreklerini.
Ebûzer Adlı Kullanıcıdan Alıntı:
Bak onu da anlatayım, daha doğrusu bir kıssa aktarayım, hisseyi de varın siz alın...
Nemrud Hz. İbrahim Aleyhisselâm,ı yakmak için yaktıdırdığı cehenemi andıran ateşesi söndürme çabasındaki minicik bir karınca, küçücük ağzına bir damla su alıp, o bulutları yalayan korkunç alevlere doğru koşmaya başlamış. O esnada bir başka karınca ise, onun bu telaşını görmüş ve yanına yanaşıp:
"Böyle koştura, koştura nereye gidiyorsun?" diye sormuş. Ağzında bir damla su taşıyan karınca demiş ki:
"Duydum ki Nemrud, Hz. İbrahim'i yakmak için büyük bir ateş tutuşturmuş.
İşte o ateşi söndürmek için koşuyorum." Tabiî bu cevabı işiten diğer karınca acı acı gülmüş ve arkadaşına:
"Yahu o cehennemi andıran ateşe karşı senin bir damla suyun ne yapabilir ki?" deyince, su taşıyan karınca:
"Olsun! Hiç olmazsa dostluğum belli olsun! (Tarafım belli olsun)!" demiş.
Tabiî bu olayda kertenkele de kendisine bir görev üstlenmiş. O da Hz. İbrahim'in ateşini güya harlatmak için üflüyormuş. Bir arkadaşı onun bu nefes nefese üfürüşünü görünce söylemeden geçememiş:
"Yahu ateş zaten harlamış, gürlemiş, dağlar gibi olmuş. Sen üfürsen ne olur üfürmesen ne olur?" Diğeri cevap vermiş:
"Olsun! Düşmanlığım belli olun, safım belli olsun!"
saygılarımla...
bu kısssayı biliyordum sayende hatırladım Allah razı olsun....
Allah hepimizden razı olsun kardeşim, inşaallah.
çünkü kavganın göbeğidir benim yerim
canlarım, kollarında Parti pazubentleri
dik başlar, erkek haykırışlarla
göndere, en yukarlara çekiyorlar
en yukarlara çatlıycak kadar aşkî yüreklerini.
Nice dava adamları oturdu iktidar koltuğuna, lakin hiçbirisi bir öncekinden daha iyisini yapamadı.. Yapmaya teşebbüs edenler de malumunuz ( misal, Adnan Menderes, Hasan Polatkan, Fetin Rüştü Zorlu, Turgut Özal, 28 Şubat..) Bu da gösterir ki seçimler rakıya meze olmaktan başka birşey olamamıştır, sadece halkın gözünü boyamak amacına hizmeten parlementonun el değiştirmesini sağlar
Yitik bir ülkeyi korumaya değil,
Yeniden kurulacak bir ülkeyi
Aşkla örmeye benzer devrimci olmak....
SAHRA Adlı Kullanıcıdan Alıntı:siz bu siteye neden sadece siyaset yapmaya geliyorsunuz anlamış değilim
Gayri-siyasi konularda da mesaj yazma mecburiyeti mi var ?
Ebu-zer yoldaşımın da dediği gibi Siyasi mevzularda üstad olan İmam Gazali'den yaptığı alıntı itibariyle esasların en şereflisi olarak ; insanları birleştirici ekonomik, toplumsal, dini ve dünyevi durumlarını belli bir düzene koyan SİYASET İLMİ'ni göstermiştir..
Kaldı ki bu fikre de katılmıyorsun ama dünyanın şu anki durumunu ele aldığımız zaman ve biraz mevzuyla (seçim) alakalı maziyi irdelediğimiz zaman Siyasi ilmin ehemmiyetini kavrayabileceğine inanıyorum.
Kavrayışlı olman için duacıyım..
Yitik bir ülkeyi korumaya değil,
Yeniden kurulacak bir ülkeyi
Aşkla örmeye benzer devrimci olmak....
atesdevrimi Adlı Kullanıcıdan Alıntı:SAHRA Adlı Kullanıcıdan Alıntı:siz bu siteye neden sadece siyaset yapmaya geliyorsunuz anlamış değilim
Gayri-siyasi konularda da mesaj yazma mecburiyeti mi var ?
Ebu-zer yoldaşımın da dediği gibi Siyasi mevzularda üstad olan İmam Gazali'den yaptığı alıntı itibariyle esasların en şereflisi olarak ; insanları birleştirici ekonomik, toplumsal, dini ve dünyevi durumlarını belli bir düzene koyan SİYASET İLMİ'ni göstermiştir..
Kaldı ki bu fikre de katılmıyorsun ama dünyanın şu anki durumunu ele aldığımız zaman ve biraz mevzuyla (seçim) alakalı maziyi irdelediğimiz zaman Siyasi ilmin ehemmiyetini kavrayabileceğine inanıyorum.
Kavrayışlı olman için duacıyım..
böyle bir mecburiyet elbetteki yok
birşey sorabilirmiym diye sordum ama sen yanıtlamadan soruyum

sen hangi siyasi düşüncedesin hıms

maşallah ki bu yaşta bu idealizm..
“Somali'de, 90 günde, 29.000'den fazla çocuk açlıktan öldü. Mübarek Ramazan ayında son altmış yılın en büyük kuraklığını yaşayan Afrika ülkelerine 5 TL. yardım etmek için bir kısa mesaj atabilirsiniz:
Afrika yaz 5601 (Türkiye Diyanet Vakfı)
Afrika yaz 2868 (Türk Kızılayı)
Afrika yaz 3072 (İHH- İnsan Hak ve Hürriyetleri İnsani Yardım Vakfı)..
Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi