You need to enable JavaScript to run this app.

Skip to main content

Kıdemli Üye
RE: Sosyal mesaj olsun
adamın kitabının reklamını buldum..yani arkasında yazan açıklama...adam diyorki idrar söktürücüler (yani di üretikler ) yerine su içmek diyor.. hiçbir fizyopatolojiye uymadığını düşünüyorum..adam haklıysa girsin bu bilgiler tıp kitaplarına.... kronik süreçlerde millete su için diyelim tansiyon ilacı yerine...ama bence aşırı saçma geliyor...heleki tansiyon için sebebe susuzluğu koyması resmen saçmalık...
öte yandan durgun suyun zaten kirli mikroplu olduğunu tıbbın zaten kabul ettiğini kolera gibi hastalıklara kaynak olduğu kabul edilir...

öte yandan noyan 35 öyle yada böyle gideceğiz demişsin... insanoğlu ömrü kısalıyor demişsin...hayır insan ömrü son on yılda arttı ve en önemli sebebi antibiyotikler ve tansiyon ilaçlarıdır...

öyle yada böyle gideceğiz lafına da hadisle cevap vereyim

Hz. Ömer (ra), Şam'daki karantina bölgesinde Ebû Ubeyde b. Cerrah'la (ra) aralarında geçen konuşmada da insan fiilleriyle ilgili kaderi (bir rivayete göre kazayı) yine Allah'ın ilmi olarak tefsir etmişti. 18/639 yılında Suriye'de sahâbenin önde gelenlerinden pek çoğunun vefat ettiği bir veba salgını olmuş, Hz. Ömer (ra) de bu durumu yerinde görmek için Suriye'ye gelmişti. Hz. Ömer (ra) karantina bölgesine girip girmeme konusunda yanındaki sahâbîlerle istişâre ettikten sonra, salgın bölgesine girmeyip geri dönmek isteyince, Ebû Ubeyde (ra):

"Yâ Ömer! Allah'ın kaderinden mi kaçıyorsun?" deyince, Hz. Ömer de:

"Ey Ebû Ubeyde! Keşke bu sözü senden duymasaydım! Evet, Allah'ın kaderinden kaçıp yine O'nun kaderine sığınıyoruz. Farzet ki develerin, bir tarafı otlu diğer tarafı kıraç olan bir vadiye inmiş olsun. Onları otlu yerde otlatsan da, kıraç yerde de otlatsan da yine Allah'ın kaderiyle otlatmış olmaz mısın?" diyerek cevap vermiştir. Bunun üzerine Abdurrahman b. Avf da (ra):

"Ben Resulullah'ın; ‘Bir yerde veba olduğunu duyarsanız, oraya girmeyin, şayet salgın sizin bulunduğunuz yerde ise, oradan çıkmayın.' buyurduğunu işittim demiştir." (Müslim, Selâm, 32).

ben bunlara takılmıyorum demişsin noyan 35 ... ben bir doktor olarak söylüyorum..yeri gelince hastaya verdiğimiz bilgiler ilahiyatçılara göre fetva hükmü kazanıyor... ne konuştuğumuza dikkat etmeli bilimsel makaleler ve tıp kitaplarına girmiş olan bilgilerin dışına çıkmamamız gerekir...
Sana taş attılar, sen gülümsedin,
Dervişin bir çiçek attı, inledin,
Bağrımı delmeye taş yetmez, dedin,
Halden anlayanın bir gülü yeter..

Tatlıydı akrebin sana kıskacı,
Acıya acıda buldun ilacı;
Diyordun, geldikçe üstüste acı:
Bir azap isterim bundan da beter.

Bunu ilk beğenen sen ol.

İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren İslami Forum sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.K'nın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur. Sitemiz hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri bağlantısından bize ulaşıldıktan en geç 3 (üç) gün içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmenlikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek, gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.