You need to enable JavaScript to run this app.

Skip to main content

Kıdemli Üye
RE: Sosyal mesaj olsun
Vücut su kıtlığı çektiğinde kandaki suyu kullanırsa,
YÜKSEK TANSİYON hastalığına yakalanırız.

Vücut su kıtlığı çektiğinde omurlardaki suyu kullanırsa,
BEL VE BOYUN FITIĞI hastalığına yakalanırız.

Vücut su kıtlığı çektiğinde kemiklerdeki suyu kullanırsa,
gut - atrit gibi romatizmal hastalıklara yakalanırız.

Vücut su kıtlığı çektiğinde akciğerdeki suyu kullanırsa,
ASTIM hastalığına yakalanırız.

Vücut su kıtlığı çektiğinde pankreastaki suyu kullanırsa,
ŞEKER hastalığına yakalanırız.

Vücut su kıtlığı çektiğinde midedeki suyu kullanırsa,
ÜLSER hastalığına yakalanırız.

1) tansiyon damarda tuz ve su birikimine bağlı vücutta fazla suyun hidrostatik basıncın artışına bağlı hastalıktır..birinci bilginin hatalı olduğunu düşünüyorum..ki zehan bilirsin hiç diüretik satmıyormusun...furosemid gibi (lasix,furomid ticari isimleri)

2)şeker hastalığındaki susuzluk pankreas tan su çekmeyle ilgisi yoktur... alakasızdır.. pankreastan insülin salgılanmayınca yada vücutta insülin direnci zamanla gelişince...
Kandaki şeker hücre içine giremediği için kan şekeri düzeyi yükselir.
Vücut kandaki yüksek şekerin bir kısmını idrarla atmak ister.
Şeker idrar yoluyla dışarı atılırken birlikte bol miktarda suyu da sürükler.
İdrarla çok miktarda su kaybı olunca susama hissi doğar ve çok su içilir.

3)bel fıtığında diskin merkezi su kaybettikçe disk özelliğini kaybedip siniri sıkıştırmaya başlar ..ama bu su kaybı yaşlanmaya bağlı tüm hücrelerde gerçekleşen su kaybına bağlıdır...yani çok su içseniz de metabolizmanızın çalışma düzeni düşük oldukça az su kullanırsınız..sonuçta yaşlanınca metabolizma herkeste düşük olur....

4)gut vücutta fazla protein sonucu oluşan metabolizma ürünü ürik asidin eklem aralığına geçip iltihabı sonucu olur...gut için risk faktörü aşırı protein yani aşırı et yemek sebeplidir.(ki tıpta zengin hastalığı diye anılır..fakirler et yiyebiliyor mu?)
artrit genel olarak eklem iltihabının adıdır..kemikteki su azlığıyla alakası yoktur..mesela osteoartrit ki halk arasında kireçlenme diye geçer.. kıkırdağın tahribatı sonucu eklem yerinde yeniden kıkırdak oluşturma çabasının yetersiz kalmasıdır...bunun sebebi de özellikle dizlere fazla yük yüklemek en önemli sebebi de şişmanlıktır...

Orta ve ileri yaşta olmak

Şişmanlık

Eklem hastalıklarına kalıtsal yatkınlık

Geçirilmiş eklem yaralanmaları

Kıkırdak yapısını etkileyen hastalıklar (Romatoid artrit, gut vb.)

Eklem çevresi kas gruplarının zayıf olması

Eklemlerde yük dağılımı dengesini bozan şekil bozuklukları

Osteoartritte en temel şikayet eklem ağrısıdır.

5) astım alerjik reaksiyon sonucu vucudun akciğer alveollerinde daralma su toplaması alveollerin ordaki iltihap sonucu tahribi sebepli solunum yolu rahatsızlığıdır...yalnız bu su toplanmasının sebebi susuzluk değil..vücudun alerjik reaksiyon sonucu su toplamasıdır...vucüt başka bir yerde alerjik reaksiyon olsa ve şiddetlense orda da su toplayabilir. sonuç ta bu su kıtlığına bağlı değil

6)mide ülserinin temel sebebi mide aşırı asit maruziyetidir...burda lise kimyası mantığıyla su az işte o yüzden asit fazla diyeceksiniz ama hayır...... burda anlatması uzun sürer.... sonuçta önlemek için hidrojen iyonu akışını engellemek adına proton pompa inhibitörleri...yada anti asit solüsyonlar kullanılır.... fazla su içince ülseri durduramazsınız...

sonuçta yukarıdaki bilgiler biraz garip geldi bana ....
Sana taş attılar, sen gülümsedin,
Dervişin bir çiçek attı, inledin,
Bağrımı delmeye taş yetmez, dedin,
Halden anlayanın bir gülü yeter..

Tatlıydı akrebin sana kıskacı,
Acıya acıda buldun ilacı;
Diyordun, geldikçe üstüste acı:
Bir azap isterim bundan da beter.

Bunu ilk beğenen sen ol.
Son Düzenleme: 29-12-2014, Saat:11:40 PM, Düzenleyen: hallac-ı mansur.
Üye
Dr. Fereydoon Batmanghelidj in hasta değiliz susuzsunuz kitabını okursan daha iyi anlaya bilirsin konuyu yada doktora mail atıp fikirlerini beyan edebilirsin sonucunda bizimle paylaşabilirsin ben sadce doktorun soylediklerinden esinlendim
Bunu ilk beğenen sen ol.
Kıdemli Üye
yok hayır farkettim zaten haksızsın demiyorum .... bu görüşleri kendi okuduğum tıbbi kaynaklarda bulamadım ....ama bu su içmeyin anlamına gelmiyor...fakat proton pompa inhibitörleri de ...tansiyon ilaçları da çoğu insanda fayda verdi.. kendi deneyimlerim bunu gösterdi...fakat herşeyin sebebi susuzluktur demek yada susuzlukla açıklamak biraz fazla ütopik geldi...yani tıp fakülteleri ve tüm profesörler bu adamın teorisine göre hatalı gözüküyor.. o yüzden ütopik geldi bana.

Bunu ilk beğenen sen ol.
Son Düzenleme: 30-12-2014, Saat:12:15 AM, Düzenleyen: hallac-ı mansur.
Üye
Vallaha adam okumuş kitabını yazmış gülücük dediğim gibi işin derin boyutunu ancak bir mail atarak çözebilirsiniz yazdıklarınız yanlış bende böyle düşünüyorum diyebilirsiniz
Bunu ilk beğenen sen ol.
Kıdemli Üye
vallaha hanzala biliyorsun her okuyup kitabını yazan insanları çok görüyoruz..bugün amerikan tıp örgütleri dr. mehmet özün show programında halka anlattığı tıbbi bilgilerin %50 si literatüre uymuyor diye eleştirdi..ben mesela canan karatayı da sevmem bunların işi gücü tamamen duygusal (!).. bu sadece tıpta değil dini ilimlerde de böyle benim bir sürü kitabım var diyen adam Ahmed bin hanbel e iftira etmişti 2 ay önce bilirsin (mustafa islamoğlu) o yüzden bunlara mail atsam beni umursayacak mı sanıyorsun...adamlar sattığı kitapların hesabını yapıyor... halkı doğru bilgilendirme olayları hikaye....suyun faydaları çok fazla bakın bunu kimse yanlış anlamasın... ama insanlara doğrunun arasında yanlışı yutturmak bence kolay

Bunu ilk beğenen sen ol.
Son Düzenleme: 30-12-2014, Saat:12:29 AM, Düzenleyen: hallac-ı mansur.
Üye
Eee ben cahil bir adamım sana bu konuda yardımcı olamamki bu adamın şu firmasimi var kitabını okumadan önyargı olmadimi bu ( mustafa İslamoğlu yla iplerimizi 5 yıl önce koparmistim ben bi kitabını okuduktan sonra sende bu kitabı okusan su öylemi değilmi onu iyice çözüp ipleri koparsan
Bunu ilk beğenen sen ol.
Kıdemli Üye
bunu zaman gösterecek hastalarım su içmeyle fayda görmediklerini söyledikçe ...ki benim de beklentim böyle...yoksa acile gelen herkese serum takardım ... ki hastalar seruma bayılıyor... gülücük mesela bizim millet deli gibi serum kullanıyor ama üç te biri yetişkin nüfusun şeker hastası ..

mesela kendi babamı örnek vereyim çok su içiyor buna rağmen mide ülseri var hayatı boyunca çok su içen bir insan ...yetmedi hipertansiyonu var yetmedi.. koroner kalp hastalığı var..yetmedi bel fıtığı var ... Big Grin Big Grin

Bunu ilk beğenen sen ol.
Son Düzenleme: 30-12-2014, Saat:12:44 AM, Düzenleyen: hallac-ı mansur.
General
Tabikide suyun faydalarını saymakla bitiremeyiz..tabiki de sağlığımıza,bedenimize önem vermeliyiz. hor kullanmamalıyız. emanet gülücük

ben açıkçası bunlara takılmıyorum..öyle de böyle de gideceğiz...Rabbim bir sebep verecek..şeker-ülser-kolestirol-kanser vs vs..insaoğlunun ömrü gitgide kısalıyor..bunun sebebide suni yaşam
Bizi sen sevgisiz,susuz,havasız;
Ve vatansız bırakma Allah'ım!
Müslümanlıkla yoğrulan yurdu,
Müslümansız bırakma Allah'ım!
Bunu ilk beğenen sen ol.
-İKRA-
Hallacı Mansur, tıbbi bilgiler paylaşmışsın, doğrudur. Bu mesele bana da garip ve çok iddialı gelmişti.
Yalnız araştırınca doktorun, en azından ölü su değil, akan su için söylemi hoşuma gitti, bunu duymuştum ama ilk söyleyen bu doktor mu ki?
Ve susuzluğu ona mı bağlamış acaba?
Bu ölü su içip hasta olmak fikri için ne düşünüyorsun?
Allahümme salli alâ seyyidina Muhammedin ve alâ âli seyyidina Muhammed
Bunu ilk beğenen sen ol.

İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren İslami Forum sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.K'nın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur. Sitemiz hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri bağlantısından bize ulaşıldıktan en geç 3 (üç) gün içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmenlikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek, gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.