YÜKSEK TANSİYON hastalığına yakalanırız.
Vücut su kıtlığı çektiğinde omurlardaki suyu kullanırsa,
BEL VE BOYUN FITIĞI hastalığına yakalanırız.
Vücut su kıtlığı çektiğinde kemiklerdeki suyu kullanırsa,
gut - atrit gibi romatizmal hastalıklara yakalanırız.
Vücut su kıtlığı çektiğinde akciğerdeki suyu kullanırsa,
ASTIM hastalığına yakalanırız.
Vücut su kıtlığı çektiğinde pankreastaki suyu kullanırsa,
ŞEKER hastalığına yakalanırız.
Vücut su kıtlığı çektiğinde midedeki suyu kullanırsa,
ÜLSER hastalığına yakalanırız.
1) tansiyon damarda tuz ve su birikimine bağlı vücutta fazla suyun hidrostatik basıncın artışına bağlı hastalıktır..birinci bilginin hatalı olduğunu düşünüyorum..ki zehan bilirsin hiç diüretik satmıyormusun...furosemid gibi (lasix,furomid ticari isimleri)
2)şeker hastalığındaki susuzluk pankreas tan su çekmeyle ilgisi yoktur... alakasızdır.. pankreastan insülin salgılanmayınca yada vücutta insülin direnci zamanla gelişince...
Kandaki şeker hücre içine giremediği için kan şekeri düzeyi yükselir.
Vücut kandaki yüksek şekerin bir kısmını idrarla atmak ister.
Şeker idrar yoluyla dışarı atılırken birlikte bol miktarda suyu da sürükler.
İdrarla çok miktarda su kaybı olunca susama hissi doğar ve çok su içilir.
3)bel fıtığında diskin merkezi su kaybettikçe disk özelliğini kaybedip siniri sıkıştırmaya başlar ..ama bu su kaybı yaşlanmaya bağlı tüm hücrelerde gerçekleşen su kaybına bağlıdır...yani çok su içseniz de metabolizmanızın çalışma düzeni düşük oldukça az su kullanırsınız..sonuçta yaşlanınca metabolizma herkeste düşük olur....
4)gut vücutta fazla protein sonucu oluşan metabolizma ürünü ürik asidin eklem aralığına geçip iltihabı sonucu olur...gut için risk faktörü aşırı protein yani aşırı et yemek sebeplidir.(ki tıpta zengin hastalığı diye anılır..fakirler et yiyebiliyor mu?)
artrit genel olarak eklem iltihabının adıdır..kemikteki su azlığıyla alakası yoktur..mesela osteoartrit ki halk arasında kireçlenme diye geçer.. kıkırdağın tahribatı sonucu eklem yerinde yeniden kıkırdak oluşturma çabasının yetersiz kalmasıdır...bunun sebebi de özellikle dizlere fazla yük yüklemek en önemli sebebi de şişmanlıktır...
Orta ve ileri yaşta olmak
Şişmanlık
Eklem hastalıklarına kalıtsal yatkınlık
Geçirilmiş eklem yaralanmaları
Kıkırdak yapısını etkileyen hastalıklar (Romatoid artrit, gut vb.)
Eklem çevresi kas gruplarının zayıf olması
Eklemlerde yük dağılımı dengesini bozan şekil bozuklukları
Osteoartritte en temel şikayet eklem ağrısıdır.
5) astım alerjik reaksiyon sonucu vucudun akciğer alveollerinde daralma su toplaması alveollerin ordaki iltihap sonucu tahribi sebepli solunum yolu rahatsızlığıdır...yalnız bu su toplanmasının sebebi susuzluk değil..vücudun alerjik reaksiyon sonucu su toplamasıdır...vucüt başka bir yerde alerjik reaksiyon olsa ve şiddetlense orda da su toplayabilir. sonuç ta bu su kıtlığına bağlı değil
6)mide ülserinin temel sebebi mide aşırı asit maruziyetidir...burda lise kimyası mantığıyla su az işte o yüzden asit fazla diyeceksiniz ama hayır...... burda anlatması uzun sürer.... sonuçta önlemek için hidrojen iyonu akışını engellemek adına proton pompa inhibitörleri...yada anti asit solüsyonlar kullanılır.... fazla su içince ülseri durduramazsınız...
sonuçta yukarıdaki bilgiler biraz garip geldi bana ....
Dervişin bir çiçek attı, inledin,
Bağrımı delmeye taş yetmez, dedin,
Halden anlayanın bir gülü yeter..
Tatlıydı akrebin sana kıskacı,
Acıya acıda buldun ilacı;
Diyordun, geldikçe üstüste acı:
Bir azap isterim bundan da beter.
dediğim gibi işin derin boyutunu ancak bir mail atarak çözebilirsiniz yazdıklarınız yanlış bende böyle düşünüyorum diyebilirsiniz