You need to enable JavaScript to run this app.

Skip to main content

sorulu cevaplı (güncel)

sorulu cevaplı (güncel)

Yeni Üye
sorulu cevaplı (güncel)
SORU 1: insanların islama göre yönetilmesi gerektiğini söylüyorsun ama islamda bütün kanunlar yoktur mesela trafik kanunu çünkü o zamanlar arabalar yoktu şimdi trafikle ilgili kanun yapan kişi şirkemi bulaşmış (Allaha ortak koşmuşmu olacak)

CEVAP: insanların menfaatine olacak işlerde kuran ve sünnette olmayan icraatlar yapılması şirk değildir. değişen zamanla birlikte insanların yararına olacak işler yenilikler yapılması normaldir takii!!!

yapılan iş Allahın bir emriyle çelişmeyecek eğer bir konuda Allahın hükmü varken bu görmezlikten gelinip yeni bir kanun ve düzenleme yapılıyorsa bunun adı şirk olur.

bu durumda böyle bir düzenlemeyi yapan kişi ben bu işi Allahtan daha iyi bilirim(haşa) benim yaptığım şekilde yapılırsa daha iyi olur demiş olur(diliyle söylemese bile)

(Allah) Dedi: "Sana emrettiğimde, seni secde etmekten alıkoyan neydi?" (İblis) Dedi ki: "Ben ondan hayırlıyım; beni ateşten yarattın, onu ise çamurdan yarattın."(araf suresi 12. ayet meali)

şeytan Allahın verdiği hükmü beğenmiyor kendi mantığıyla bir açıklama yapıyor ve kendisnin daha hayırlı ve üstün olduğunu iddia ediyor ve Allahın bir hükmünü beğenmeyip itaat etmediği için kafir oluyor.

şeytan Allaha sadece bir konuda muhalefet ettiği için kafir oluyr.Allahın tüm hükümlerini bir kenara bırakıp kendileri düzenleme yapanların her konuda Allahın hükümlerine muhalif olanların halini siz düşünün
Bunu ilk beğenen sen ol.
Yeni Üye
RE: sorulu cevaplı (güncel)
SORU 2: diyorsunuzki beşeri her sistem birer dindir.bunu neye göre söylüyorsunuz yönetim şekilleri nasıl din olur.

CEVAP: Bunu neye göre söylüyoruz kurana göre şimdi birkaç ayetle açılklayalım.

Firavun dedi ki: "Bırakın beni, Musa'yı öldüreyim de o (gitsin) Rabbine yalvarıp yakarsın. Çünkü ben, sizin dininizi değiştirmesinden ya da yeryüzünde fesat çıkarmasından korkuyorum." (mumin suresi 26. ayet meali)

firavun musa a.s kendilerinin dinlerini değiştereceğinden korktuğunu söylüyor neydi firavunun ve yanındakilerinin dini. bildiğimiz anlamda bir dinleri yoktu burada firavun yaşam şekillerinin kafalarından uydurdukları kuralların kanunların değişmesinden korktuğunu dile getiriyor.

Böylece (Yusuf) kardeşinin kabından önce onların kablarını (yoklamaya) başladı, sonra onu kardeşinin kabından çıkardı. İşte biz Yusuf için böyle bir plan düzenledik. (Yoksa) Hükümdarın dininde (yürürlükteki kanuna göre) kardeşini (yanında) alıkoyamazdı. Ancak Allah'ın dilemesi başka. Biz dilediğimizi derecelerle yükseltiriz. Ve her bilgi sahibinin üstünde daha iyi bir bilen vardır.(yusuf suresi 76. ayet meali)

yine bu ayette görüldüğü üzere kralın dininden kasıt kurallar kanunlar olarak açıkça görülüyor.

"Sizin dininiz size, benim dinim bana."(kafirun suresi 6. ayet meali)

yine bu ayette mekkede müşriklerin öyle bildiğimiz manada bir dinleri kitapları peygamberleri v.s yok .Allahu teala mekkelilere rasulunun sizin yaşantınız kanunlarınız kurallarınız putlarınız v.s size benim dinim bana demesini emerediyor.

tüm bu ayetlerde ve görüldüğü üzere din kelimesi kanun yasa düzen yaşam kuralları yaşam biçimi anlamlarına gelmektedir.
Bunu ilk beğenen sen ol.
Yeni Üye
SORU 3: demokratik seçimlere katılıp oy kullanmaya şirk diyorsunuz.her şeyde bir başkan olması gerektiği gibi devletsel olarakta bizi temsil edip yönetecek birisini desteklememiz neden şirk olur?

CEVAP: yukarıda her yaşam şekli kurallar yasaklar zinciri v.s bunların birer din olduğunu söyledik. demokraside bir dindir. ana dayanağı halkın kendi kendini yönetmesi seçilen kişilerin bazı kanunlar hazırlayarak bunu oylamaya sunmasıyla hayata geçirlen bir sistemdir.

bu sistemde bir kanun hazırlanırken Allahın ve rasulunun emirleri kesinlikle dikkate alınmadığı aşikardır.yani kısaca bu kişiler Allaha ait olan hakimiyet kanun yapma emir ve yasak belirleme insanların yaşamını düzene sokma sıfatlarını gasp edip kendilerinde görmektedirler.

ve seçimlerde oy kullanan kişilerde seçtikleri kişilere kendileri adına kanun yapma emir ve yasak belirleme yetkisini verdiklerini beyan etmektedirler. yani Allaha ait olan bu yetkiyi Allahın dediklerine muhalif kanunlar yapan parti ve kişilere vererek şirk işlemiş olurlar.

konuyla ilgili birçok deliller vardır.

İyi bilin ki! Yaratmak da, emretmek de (hükmetmek de yalnızca) O’na aittir. Alemlerin Rabbi olan Allah ne yücedir.” (A’râf Suresi 54. Ayet meali)

“O, hükmüne hiçbir kimseyi ortak kabul etmez.” (Kehf Suresi 26. Ayet meali)

Hüküm vermek yalnızca Allah'a aittir: O, size, kendisinden başkasına tapmamanızı emretti. İşte dosdoğru din budur. Fakat insanların çoğu bunu bilmezler.” (Yûsuf Suresi 40. Ayet meali)

Yoksa onların bir takım ortakları mı var ki, Allah’ın izin vermediği şeyleri, dinden kendilerine teşri ettiler (şeriat kıldılar kanun olarak belirlediler)?” (Şûrâ Suresi 21. Ayet meali)
Bunu ilk beğenen sen ol.
Acemi Üye
islamdan uzak hırsız yan kesici uyuşturucu tücarı gibi (kötü insanların) müslüman bir kimseye bulaşıp rahatsız etmesi durumunda. bahsi geçen kötü insanın öldürülmesi günahmıdır ? gülücük
Bunu ilk beğenen sen ol.
General
Kardeşim yetersizden kastın öldürmeye izin vermeyişimi? Bak hadistede diyor 3 şekilde ancak bir müslüman kanı dökebilirsin! Bunda pek araştırılacak birşey göremiyorum kusura bakmada!
Bunu ilk beğenen sen ol.

İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren İslami Forum sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.K'nın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur. Sitemiz hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri bağlantısından bize ulaşıldıktan en geç 3 (üç) gün içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmenlikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek, gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.