CEVAP: insanların menfaatine olacak işlerde kuran ve sünnette olmayan icraatlar yapılması şirk değildir. değişen zamanla birlikte insanların yararına olacak işler yenilikler yapılması normaldir takii!!!
yapılan iş Allahın bir emriyle çelişmeyecek eğer bir konuda Allahın hükmü varken bu görmezlikten gelinip yeni bir kanun ve düzenleme yapılıyorsa bunun adı şirk olur.
bu durumda böyle bir düzenlemeyi yapan kişi ben bu işi Allahtan daha iyi bilirim(haşa) benim yaptığım şekilde yapılırsa daha iyi olur demiş olur(diliyle söylemese bile)
(Allah) Dedi: "Sana emrettiğimde, seni secde etmekten alıkoyan neydi?" (İblis) Dedi ki: "Ben ondan hayırlıyım; beni ateşten yarattın, onu ise çamurdan yarattın."(araf suresi 12. ayet meali)
şeytan Allahın verdiği hükmü beğenmiyor kendi mantığıyla bir açıklama yapıyor ve kendisnin daha hayırlı ve üstün olduğunu iddia ediyor ve Allahın bir hükmünü beğenmeyip itaat etmediği için kafir oluyor.
şeytan Allaha sadece bir konuda muhalefet ettiği için kafir oluyr.Allahın tüm hükümlerini bir kenara bırakıp kendileri düzenleme yapanların her konuda Allahın hükümlerine muhalif olanların halini siz düşünün