You need to enable JavaScript to run this app.

Skip to main content

Soru: Allah'a inanıyor musun ?

Göğe Bakma Durağı.

Şu ağzında sakızıyla "Bu benim özelim(!)" diyen gerizekalıyı verin bi sopalayım Dur
Bunu ilk beğenen sen ol.
هل أنا حقاً أنا ؟
RE: Soru: Allah'a inanıyor musun ?
Allah var diyorsak, Allah varmış gibi yaşamalıyız. Allah var, deyip de Allah yokmuş gibi yaşıyorsak, Allah yok diyenlerden fazla bir farkımız yoktur.
Bunu ilk beğenen sen ol.
Profesör
bızım ınsanımızın kalbı temız(!) ıse gerısı onemlı degıldır.
soruyu soranın yorumuna bakılırsa o da pek tanımıyor gıbı duruyor.
.
Bunu ilk beğenen sen ol.
Acemi Üye
'benim rahmetli büyük büyük dedem müftüymüş bizde inanıyoruz aslında' yda 'bizim kalbimiz temiz' geyiklerinin kol gezdiği ortamlara malzeme olmuştur.
Bunu ilk beğenen sen ol.
Son Düzenleme: 31-08-2013, Saat:08:02 PM, Düzenleyen: exelans.
Profesör
inş. Rabbimizi hakkıyla tanıyıp ona layık kul olanlardan oluruz..
seven sevdiğini tanırmış,
belkide biz tam bilmediğimiz için tanıyıp hakkıyla sevemiyoruz..

teşekkürler merve, Allah razı olsun...
Göz sayesinde görüyor olsaydın gece uyurken rüya göremezdin.
Demek ki görmüyorsun, sana gösteriliyor.
Bunu ilk beğenen sen ol.
General
Herşeyden önce soru sıkıntılı

Allahı kim bilebilir ki hakkıyla,kendi zatından başka kimse bilemez

paygamberimizi bilmektir bizim öncelikli görevimiz

Hindi gibi düşünüp,Allah şu olabilir sonucuna varamayız ki

Kaldı ki Allahın zatı hakkında ki bilgilerin derinliğine indiğimiz zaman rivayetlere başvuruyoruz,Allah gibi bir zatı rivayet üzerinden tanımak ,Allaha karşı bilmediğimiz şeyleri söyleme riskini getirir beraberinde...

Allah hakkında bilgiye dayalı sorular sorulabilir mesela sıfatları gibi lakin
Allah hakkında yoruma dayalı sorular sormak gaybı taşlamak olur insanı Allaha iftiraya götürür
bence.
AKLI YETEN GÖRDÜGÜNE İNANIR
YÜREGİ YETEN GÖRMEDİGİNE

Bunu ilk beğenen sen ol.
Acemi Üye
soru sıkıntılı değil bence.sorduğu insanlar iki kelimeyi biraraya getirmekten aciz.adam haşa ALLAH cc ı tarif et demiyor,anlat ne biliyosun diyor.hepimiz hayatımızda cenazeye gitmişizdir,bazılarımız ceset görmüştür yani muhtemelen.özellikle yeni olunca bakıyorsun ki herşey eynen yerli yerinde ama 'can' yok..gözü kulağı,eli,ayağı..tastamam..ama bişey eksik..ondan ne çıktı,nereye gitti?en basitinden bu yada benzer bi soruyla cevap verilmiş olsa maksat hasıl olabilirdi.ama sadece inanıyorum.görmeden inanmaya 'iman etmek' denir zaten.ve bazı mantıksal dayanakları üzerine hiç kafa yormamış,hiç düşünmemişsen,ekranda işte böyle 'kabul et kurtul' psikolojisiyle donanmış alelade bi inanç sisteminin bi ferdiymiş gibi görünürsün.halbuki söylenecek ne çok şey var bu konuyla ilgili.ben katılmıyorum,soru güzel ve hiç sıkıntılı değil..
Bunu ilk beğenen sen ol.

İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren İslami Forum sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.K'nın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur. Sitemiz hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri bağlantısından bize ulaşıldıktan en geç 3 (üç) gün içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmenlikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek, gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.