You need to enable JavaScript to run this app.

Skip to main content

Siyasiler Kafir Midir?

Siyasiler Kafir Midir?

هل أنا حقاً أنا ؟
Cvp: Siyasiler Kafir Midir?
Bir fiilin mutlak surette hükmünü beyan etmek ile fiili icra edene hükmü tatbik etmek farklı şeylerdir. Getirdiğin ayet ya da hadisler mutlak bir şekilde hükmü beyan ediyor. Lakin hükmü mutlak surette fertlere tatbik edebilmen için şartlar vardır. Bu şartların ahkamını bilmeden fertlere hüküm tatbikinde bulunmak kişinin haddi aşmasına sebep olur. Mesela zikretmiş olduğun hadis ''Allah'ın dışında bir şeye yemin eden şirk koşmuştur.'' -Bunun kişiyi dinden çıkarıp çıkarmadığı hususunda ihtilaf edilmiştir- buradaki şirkin küçük şirk olmayıp büyük şirk olduğu görüşünde olsan bile -tekfire konu olan- fertler bu sözün dinden çıkaran bir husus olduğunu bilmeyebilir ya da intifaul kast olabilir. Nitekim bize ulaşan rivayetlerde Allahtan başkasına yemin eden hiçbir kişiyi ne Nebi aleyhisselam ne de sahabe radıyallahu anhum muayyen olarak tekfir etmemiştir; bilakis kefaretini ifa etmesini isteyip sert bir şekilde bundan yasaklamışlardır. Bu husus Allahtan başkasına yemin etmeyi büyük şirk gören ve ikrahtan başka bir engel tanımayan görüşüne açık bir reddiyedir. Benim dikkat çekmek istediğim hususlardan bir tanesi de senin içtihat dahilinde olabilecek bir meseleyi itikat esası gibi gösterme gayretindir. Bahsettiğin zümrenin mümin olduğunu söylemiyorum lakin sen her birinin muayyen olarak tekfirini İslam'a girişin temel ilkesi gibi itikat edinip ona davet ediyorsun. Bu ise açık bir hatadır.
Bunu ilk beğenen sen ol.
Son Düzenleme: 30-11-2021, Saat:08:32 PM, Düzenleyen: kalemşör. (Sebep: Kelime tashihi)
Acemi Üye
“Deki, ey kâfirler!” (Kâfirun, 1)

Bu ayette Allah a.c., Hz.Peygamber sav e kâfirleri küfürleri ile vasıflandırmasını emretmiştir. bu ayet ümmetin genelini kapsar yalnız Resulullah save özel değildir.
Bunu ilk beğenen sen ol.
Son Düzenleme: 13-10-2024, Saat:03:36 PM, Düzenleyen: efdal et-türki.
هل أنا حقاً أنا ؟
Bu ayeti zikretmek aynı hatayı tekrar etmektir. ''Deki, Ey Kafirler'' ibaresi aynı şekilde mutlak bir ibaredir. Hiçbir sahabe mezkur ayeti ''Ahmed'e, Mehmed'e kafir de'' şeklinde tefsir etmemiştir. Bu ayet hakka karşı inat eden kafirlere hitap etmemizi istemektedir. Yani kendisini İslam'a nispet eden muayyen bir kişiyi tekfir etmemiz gerektiği ile ilgili değil. Kaldı ki ayetin tefsiri babında getirdiğin Kadı Iyazın ifadesi senin aleyhinedir. Yahudiler, Hıristiyanlar ve dinden dönenlerden bahsetmektedir. Elbette bunlar kafirdir tabi ki bunların kafir olduğunu bilmek farzdır.
Bunu ilk beğenen sen ol.
Acemi Üye
şimdi adımadım gidelim
Hristiyanları yahudileri murtedleri tekfir etmek dinin aslından mıymış? Bunu kabul ettik mi? yoksa halen benim onlari tekfir etmem için bir sebep yok modunda mıyız?
Bunu ilk beğenen sen ol.
Son Düzenleme: 13-10-2024, Saat:03:37 PM, Düzenleyen: efdal et-türki.
Yönetici
Kafirun Suresi 1. ayette kafirlere hitap ederken onlara kafir diyerek hitap edin diye bir emir yok.
O ayette ve sonrasında "Deki ey kafirler ben sizin taptıklarınıza tapmam." emri var.
Bu emir durup dururken git bir kafire "ey kafir ben senin taptığına tapmam" demek bile değilken, sen nasıl anlıyorsun ki yerinde oturacaksın kimin kafir olduğunu mutlaka dilinle ikrar edeceksin etmezsen kafir olursun diyorsun?

Yani imanın şartlarından birisinin nasıl ki dil ve kalp ile "La ilahe illallah" demek olduğunu biliyorsak aynen her kafire tek tek yada grup olarak "kafir" dersek ancak o zaman iman etmiş oluruz. Diyorsunuz.
Yani imanın şartlarına bir şart daha eklediniz herhangi bir kafirin kafir olduğunu söylemek imanın şartıdır.
Bu şart hangi ayet ve hadislerde geçiyor?
Diğerleri iyi vatandaş, İslam iyi insan yetiştirmeyi amaçlar.

Herkes aynı fikirdeyse,
hiç kimse yeterince
düşünmüyor demektir.
Mevlana
Bunu ilk beğenen sen ol.
Acemi Üye
RE: Cvp: Siyasiler Kafir Midir?
"Hristiyanları yahudileri murtedleri tekfir etmek dinin aslından mıymış? Bunu kabul ettik mi?"

Şu kısmı cevaplarsanız mesele daha anlaşılır bir hale gelir
Bunu ilk beğenen sen ol.
هل أنا حقاً أنا ؟
Hıristiyanların, Yahudilerin ve İslâm'dan sonra başka bir dini tercih edip benimseyenlerin kafir olduklarını bütün Müslümanlar bilir. "Bunu kabul ettik mi?" şeklinde soru sormanın bir manası yok. Bizim kabul etmediğimiz içtihat(!) ederek kâfir ilan ettiğin kişileri tekfir etmeyi cihanşumul İslam itikat esası gibi pazarlamaya çalışman. Necdi zihniyetin bu rijit görüşü ile farkında olmadan harici bir anlayışa kapı aralıyorsun.
Bunu ilk beğenen sen ol.
Acemi Üye
ben yahduleri hristiyanlari degil tekfirin dinin aslından olup olmadığını sordum
dakika başı laflarımı cımbızlıyıp meseleyi üstüme çekip ana konudan uzaklaşmaya çalışan zat sana bundan sonra cevap yok samimiysen kelam yapma ben beceremem sen de o yetenek var ama bu müslimce bir davranış değil
Allah batılı hak gibi göstermek için kelam yapanlara lanet etsin birazdan baştan itibaren bütün iddialara toplu cvp vereceğim
Bunu ilk beğenen sen ol.
Son Düzenleme: 30-11-2021, Saat:08:21 PM, Düzenleyen: efdal et-türki.

İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren İslami Forum sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.K'nın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur. Sitemiz hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri bağlantısından bize ulaşıldıktan en geç 3 (üç) gün içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmenlikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek, gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.