You need to enable JavaScript to run this app.

Skip to main content

Siyasiler Kafir Midir?

Siyasiler Kafir Midir?

Yönetici
Cvp: Siyasiler Kafir Midir?
Bir tekfirciyi yola getirmek gibi bir niyetim yada ümidim asla yok.
Konu kapanmıştır.
Diğerleri iyi vatandaş, İslam iyi insan yetiştirmeyi amaçlar.

Herkes aynı fikirdeyse,
hiç kimse yeterince
düşünmüyor demektir.
Mevlana
Bunu ilk beğenen sen ol.
Yönetici
Bana şunun cevabını versene

İnsanları kafir-Müslüman diye tasnif etmek zorunluluğu nedir?
Bu tasnifin Kuran ve sünnetteki yeri nedir?

Herkes aynı fikirdeyse,
hiç kimse yeterince
düşünmüyor demektir.
Mevlana
Bunu ilk beğenen sen ol.
Acemi Üye
güzel insan, nassla küfrü sabit olan bir kimseyi tekfir etmek zorundasın. Mesela ebu lehebi Allah svt Kuranda muayyen olarak ele alıyor. Sen ebu lehebi tekfir etmek zorundasın; etmezsen sen de kafir olursun. Yine küfrü açık olan kimseyi de tekfir etmek zorundasın. Aslında mesela şu vekil bu bakan değil, mesele senin onları tekfir etmeme sebebin. Yani sen onları bir şeye binaen tekfir etmiyorsun ama ne? Haklarında nass olduğu halde onları tekfir etmiyorsan bu düzeltilmesi gereken akidevi bir problem. Kısaca sen bana niye tekfir etmedigini yazarsan her seyi hallederiz tevbeler edilir
eğer benim onları tekfir etmek için delil sunmamı istiyorsan öyle yaparız. Ama ben şunu tekfir edemem ben bunu tekfir edemem diye bir akide yok. Müslim ile kafirin arasını ayırmak zorundayız.
Bunu ilk beğenen sen ol.
Son Düzenleme: 30-11-2021, Saat:05:12 PM, Düzenleyen: efdal et-türki.
Yönetici
Bana şunun cevabını versene

İnsanları kafir-Müslüman diye tasnif etmek zorunluluğu nedir?
Bu tasnifin Kuran ve sünnetteki yeri nedir?

Herkes aynı fikirdeyse,
hiç kimse yeterince
düşünmüyor demektir.
Mevlana
Bunu ilk beğenen sen ol.
Yönetici
Herhangi bir insanın kafir olduğunu beyan etmemiz gerektiğini ifade eden ayet hadis var mı?
Herhangi bir insanın kafir olduğunu söylememizin hükmü nedir?
Biri eğer kafirse ona kafir dememiz gerektiği vacip mi? Sünnet mi, farz mı? Varsa başka hükmü nedir?
Bir kafire kafir olduğunu söylememek kafir eder diyorsunuz. Bu hükmü hangi hadis yada ayetlerden çıkarıyorsunuz?

Herkes aynı fikirdeyse,
hiç kimse yeterince
düşünmüyor demektir.
Mevlana
Bunu ilk beğenen sen ol.
Son Düzenleme: 30-11-2021, Saat:06:00 PM, Düzenleyen: alpi.

İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren İslami Forum sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.K'nın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur. Sitemiz hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri bağlantısından bize ulaşıldıktan en geç 3 (üç) gün içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmenlikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek, gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.