Her nefis ölümü tadacaktır. Sonunda bize döndürüleceksiniz. Ankebut-57
Bu dünya hayatı sadece bir eğlence ve oyundan ibarettir. Asıl hayat ahiret yurdundaki hayattır. Keşke bilseler! Ankebut-64
Siyasiler Kafir Midir?
Siyasiler Kafir Midir?
Bu ayette Allah a.c., Hz.Peygamber sav e kâfirleri küfürleri ile vasıflandırmasını emretmiştir. bu ayet ümmetin genelini kapsar yalnız Resulullah save özel değildir.
Hristiyanları yahudileri murtedleri tekfir etmek dinin aslından mıymış? Bunu kabul ettik mi? yoksa halen benim onlari tekfir etmem için bir sebep yok modunda mıyız?
O ayette ve sonrasında "Deki ey kafirler ben sizin taptıklarınıza tapmam." emri var.
Bu emir durup dururken git bir kafire "ey kafir ben senin taptığına tapmam" demek bile değilken, sen nasıl anlıyorsun ki yerinde oturacaksın kimin kafir olduğunu mutlaka dilinle ikrar edeceksin etmezsen kafir olursun diyorsun?
Yani imanın şartlarından birisinin nasıl ki dil ve kalp ile "La ilahe illallah" demek olduğunu biliyorsak aynen her kafire tek tek yada grup olarak "kafir" dersek ancak o zaman iman etmiş oluruz. Diyorsunuz.
Yani imanın şartlarına bir şart daha eklediniz herhangi bir kafirin kafir olduğunu söylemek imanın şartıdır.
Bu şart hangi ayet ve hadislerde geçiyor?
Herkes aynı fikirdeyse,
hiç kimse yeterince
düşünmüyor demektir.
Mevlana
Şu kısmı cevaplarsanız mesele daha anlaşılır bir hale gelir
dakika başı laflarımı cımbızlıyıp meseleyi üstüme çekip ana konudan uzaklaşmaya çalışan zat sana bundan sonra cevap yok samimiysen kelam yapma ben beceremem sen de o yetenek var ama bu müslimce bir davranış değil
Allah batılı hak gibi göstermek için kelam yapanlara lanet etsin birazdan baştan itibaren bütün iddialara toplu cvp vereceğim
Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi