You need to enable JavaScript to run this app.

Skip to main content

Yeni Üye
SIKINTIDAYIM
Selamun aleykum kardeşlerim.Umarım sizi sıkmam ama bir sıkıntımı paylaşacağım sizinle.bundan 3 sene evvel cok büyük dertlerim vardı ama namaz kılmıyor dua etmiyordum.sıkıntılarım arttıkca rabbime yöneldim elimden geldiğince.rabbim bana bir kapı actı ve feraha erdim.ama sonra yine bıraktım namazı.şimdi ise şöyle bir derdim var.Allah (c.c.) a şükür işim var evlendim bir kızım var.ama iş yerimde cok sıkıntıdayım.bunalıyorum.inanılmaz stres yaşıyorum ve bu evimede yansıyor.yüzüm gülmüyor.ne olur bana dua calıştığım yerden beni alıp başka bir yere versinler.bana dua edin bana ne olur.selam ve dua ile.bana dua edin namazada başlayayım.
Bunu ilk beğenen sen ol.
General
RE: SIKINTIDAYIM
ve aleyküm selam.estağfurullah ne sıkması gülücük

namazı asla terketmeyin.hatta bakın şu an öğle vaktindeyiz(türkiyedeyseniz),abdest alıp öğle namazını kılıp hemen başlayabilirsiniz.namaz bir psikolojik terapi yöntemi değildir asla,ve namazın ilk amacı huzur bulmak değil Allahı amelimiz ile razı etmektir.ama kalpler ancak Allahı zikretmekle mutmain olur(Rad/28),

ilk hesaba çekileceğimiz şey namazdır,kesinlikle önemlidir.tavsiyemi inşallah dinlersin abi,namaza başlamak için beklemeye gerek yok gülücük

hayırlı günler
Irkçılık ideolojik bir düşünce değil, aksine psikolojik bir hastalıktır.(Şehid İnşaAllah Malcolm x-Malik El Şahbaz)

Sizi rahatsız etmeye geldim!
Bunu ilk beğenen sen ol.
Yeni Üye
kıldım çok şükür.ama namazı kılarken şeytan aklıma girip durdu.ama şeytana aldanmayacağım.dua et kardeşim namazımı düzenli kılayım ve sıkıntılarımdan kurtulayım...Allah razı olsun
Bunu ilk beğenen sen ol.
General
Rabbim müminlerin sıkıntılarına dermanlar versin.şeytana aldanma,ne olursa olsun namazı terk etme abi.
Irkçılık ideolojik bir düşünce değil, aksine psikolojik bir hastalıktır.(Şehid İnşaAllah Malcolm x-Malik El Şahbaz)

Bunu ilk beğenen sen ol.
Yeni Üye
dua et iş yerindeki skıntılarımdanda kurtulayım...birde burda tesbih cekme gibi bir faaliyet varmı.bugün ilk günüm
Bunu ilk beğenen sen ol.
General
namaz sonrasında 33'er defa veya 10'ar defa subhanallah,elhamdulillah,allahu akbar farz namazlar sonrasında çekilir.günümüzde yanlış bir uygulama olarak farz namazdan sonra direk sünnet kılınıyor fakat sünnete uygun olan farzı kılıp tesbihatı cemaatle değil kişisel olarak yapıp,sonrasında dua edip farz ile sünnetin arasını uzatmaktır.

1133- وَعنْ عُمَر بْنِ عطاءٍ أَنَّ نَافِعَ بْنَ حُبَيْر أَرْسلَهُ إلى السَّائِب ابن أُخْتِ نَمِرٍ يَسْأَلُهُ عَنْ شَيْءٍ رَآهُ مِنْهُ مُعَاوِيةُ في الصَّلاةِ فَقَالَ : نَعمْ صَلَّيْتُ مَعَهُ الجُمُعَةَ في المقصُورَةِ ، فَلَمَّا سَلَّمَ الإِمامُ ، قُمتُ في مقَامِي ، فَصلَّيْتُ ، فَلَما دَخل أَرْسلَ إِليَّ فقال : لا تَعُدْ لما فعَلتَ: إذا صلَّيْتَ الجُمُعةَ ، فَلا تَصِلْها حَتى تَتَكَلَّمَ أَوْ تخْرُجَ ، فَإنَّ رسولَ اللَّهِ صَلّى اللهُ عَلَيْهِ وسَلَّم أَمرَنا بِذلكَ ، أَنْ لا نُوصِلَ صلاةً بصلاةٍ حتَّى نَتَكَلَّمَ أَوْ نَخْرُجَ.رواه مسلم .

1133. Ömer İbni Atâ’dan rivâyet edildiğine göre, Nâfi` İbni Cubeyr onu Sâib İbni Yezîd İbni Uhti Nemir’e göndererek, Muâviye’nin namaz kılarken kendisinde gördüğü durum hakkında bilgi istedi. Sâib de şunları söyledi:
- Evet, Muâviye ile birlikte maksurate cuma namazı kıldım. İmam selâm verince ben olduğum yerde ayağa kalkıp cumanın sünnetini kıldım. Muâviye evine gidince bana haber gönderdi ve şunları söyledi:
- Bir daha öyle yapma. Cuma namazını kıldıktan sonra biriyle konuşmadıkça veya mescidden çıkmadıkça cuma namazına bir başka namaz ekleme. Zira Rasulullah bize, konuşmadıkça veya mescidden çıkmadıkça farz namaza bir başka namazı eklememeyi emretti.
(Muslim, Cum`a 73 ; Sunen-i Tirmizi, C. 5, 1133)

Bunu ilk beğenen sen ol.
Profesör
Allah yardımcın olsun kardesım.ısyerınde hepımız cesıtlı sıkıntılar yasıyoruz. bazen oyle anlar gelıyor kı sabretmekten baska cozum bulamıyorsun.su an yapman gereken en onemlı sey,ıs yerınde yasadıklarını orada bırakmandır.eve geldıgınde esın ve cocugunun yuzunu gormek bıle sana bu tur sıkıntıları unutturabılmelı..gülücük
.
Bunu ilk beğenen sen ol.

İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren İslami Forum sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.K'nın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur. Sitemiz hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri bağlantısından bize ulaşıldıktan en geç 3 (üç) gün içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmenlikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek, gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.