Her nefis ölümü tadacaktır. Sonunda bize döndürüleceksiniz. Ankebut-57
Bu dünya hayatı sadece bir eğlence ve oyundan ibarettir. Asıl hayat ahiret yurdundaki hayattır. Keşke bilseler! Ankebut-64
Siilik ve alevilik ayni sey degildir
Siilik ve alevilik ayni sey degildir
Bırak ey biçare feryadı belâdan kıl tevekkül
Zira feryat belâ ender hatâ ender belâdır bil
Eğer belâ vereni buldunsa, safâ ender atâ ender belâdır bil
Eğer bulmazsan bütün dünya cefâ ender fenâ ender belâdır bil
Eğer gerçekten öğrenmek istiyorsanız şiaya dair kitaplar okuyunuz. Kulaktan duyma bazı bilgilerle insanları karalayamazsınız."
İran İslam Cumhuriyeti resmi bir dil ile sahabeleri karaladığına dair hiçbir şey duymadım. Duysam bile bu Caferi Mezhebini bağlamaz.
Eğer itibar edilen Şia uleması-fukahası sahabeye dil uzatıyorsa bunu konuşalım, irdeleyelim.
Biz onlar hakkında zan ediyoruz onlar da biz hakkında zan ediyorlar.
Onlar bizim, Hz. Hüseyin ve Hz. Hasan'ı sevmediğimizi ve hatta tekfir ettiğimizi düşünüyorlar.
Şia ile görüşlerimiz karşılıklı demek istiyorum.
Peki bu duruma nasıl geldik, biz onların ehli beyti sevmediğini söylüyoruz. Onlarda aynısını bize söylüyorlar. Bizde ehli beyti sevmiyormuşuz.
Bir düşünsenize bunun altında bir şeyler yok mu yani.
Önce biz ve onlar kucaklaşıp Müslüman kardeşler olduğumuzu kabul etmeliyiz. Varsa ayrılıklarımız, hatalarımız bunların hepsi ayrıntıdır, bunlar daha sonra da konuşulabilir.
Dikkat edin ve yanlış anlamayın lütfen. Burada şiayı savunmuyorum. Mezhebi, ve yanlışı-hatası ne olursa olsun Müslüman kardeşlerimi savunuyorum.
Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi