You need to enable JavaScript to run this app.

Skip to main content

Siilik ve alevilik ayni sey degildir

Siilik ve alevilik ayni sey degildir

Üye
RE: Siilik ve alevilik ayni sey degildir
Alpi kardeş ben mezhebe namussuz demedim bu akmı çıkartanlara dedim ve lafımın arkasındayım kardeş İran nameleri bizim çoçukluğumuzda kaldı kardeş hizbullat söylemleri çoçukluğumda kaldı gerçekler Suriye olayında hamdolsun ortaya çıktı hamdolsun tarihi boyunca birtane ABD askeri öldürmemiş İran ve hizbullat Suriye'de katliam yaptı kardeş kardeşe bunu yapmaz kardeş
Bunu ilk beğenen sen ol.
Forumcu
Estağfirullah Alpi abi,ben senin ne demek istediğini anladım,gelin küfrü-kafiri bırakın kardeş olalım diyorsun ama sahabeye sövmek ne demek abi ya…

Bir kere küfür etmenin kendisi başlı başına çok büyük bir edepsizlik,bir de bunlar sahabeye dil uzatıp küfür ediyorlar.Bunların yanlış yolda olduklarını sadece ettikleri bu küfürlere bakarak söyleyebilirim.Küfür etmek ne zaman sevap oldu arkadaş.Kuranı kerimde Rabbimiz:

14/İBRÂHÎM

Bismillâhirrahmânirrahîm

24 - Görmedin mi? Allah nasıl bir misal verdi. Güzel bir söz, kökü (yerde) sabit, dalları gökte olan güzel bir ağaç gibidir.

25 - (O ağaç) Rabbinin izniyle her zaman meyve verir. Öğüt alsınlar diye Allah insanlara böyle misaller verir.

26 - Kötü sözün durumu da, yerden koparılmış, kökü olmayan kötü bir ağaca benzer.

Diyor,

bikerem bu Şiiler daha bu ayetlerle çelişiyorlar.

Sahabeye dil uzatmanın ucu taa peygamberimize kadar gider;böyle yapmakla kalpleri kararır ve yarın peygambere-kuran’a da dil uzatmaya başlarlar,bunu görmek için alim olmaya gerek yok.

Şiiler ashaba 3 halifeye dil uzatarak,inandıkları bu dine zarar verdiklerinin farkına varmalılar,ben bunların bu hatalarını onaylayamam.Sözün güzelini söylememizi öğüt ediyorken Rabb’imiz bu ne iştir anlamadım ki.

MEKTÛBÂT-I RABBÂNÎ(59.Mektuptan kesitler)

Ehl-i sünnet âlimleri “rahmetullahi teâlâ aleyhim ecma’în” diyor ki: (Eshâb-ı kirâm “aleyhimürrıdvân” kendileri arasında, en yükseği, hazret-i Ebû Bekr-i Sıddîk olduğunu sözbirliği ile söylemişdir). Ehl-i sünnet âlimlerinden, Eshâb-ı kirâm üzerindeki bilgisi çok kuvvetli olan, imâm-ı Muhammed bin İdrîs-i Şâfi’î “rahmetullahi aleyh”, buyuruyor ki: (Fahr-i âlem “sallallahü aleyhi ve sellem” âhıreti şereflendirdiği zemân, Eshâb-ı kirâm, aradı, taradı, yeryüzünde hazret-i Ebû Bekr-i Sıddîkdan dahâ üstün birini bulamadı. Onu halîfe yapıp emrine girdiler). Bu söz, hazret-i Ebû Bekr-i Sıddîkın, Sahâbenin en üstünü olduğunda, müttefik olduklarını göstermekdedir. Ya’nî Eshâb-ı kirâmın en yükseği olduğunda icmâ-i ümmet bulunduğunu göstermekdedir. İcmâ’-i ümmet ise seneddir, şübhe olamaz.

Ehl-i beyt için ise, (Ehl-i beytim, Nûh aleyhisselâmın gemisi gibidir. Binen kurtulur, binmiyen boğulur) hadîs-i şerîfi yetişir. Büyüklerimizden ba’zısı buyurdu ki, Peygamberimiz “sallallahü aleyhi ve sellem”, Eshâb-ı kirâmı yıldızlara benzetdi. Yıldıza uyan, yolu bulur. Ehl-i beyti de, gemiye benzetdi. Çünki gemide olanın, yıldıza göre yol alması lâzımdır. Yıldızlara göre yürümezse, gemi sâhile kavuşamaz. Görülüyor ki, boğulmamak için, hem gemi, hem yıldız lâzım olduğu gibi, Eshâb-ı kirâmın hepsini ve Ehl-i beytin hepsini sevmek, saymak lâzımdır. Birini sevmemek, hepsini sevmemek olur. Çünki, insanların en iyisinin sohbeti ile şereflenmek fazîleti, hepsinde vardır. Sohbetin fazîleti ise, bütün fazîletlerin üstündedir.
Şî’îler, Ehl-i beyti sevmekde taşkınlık yapdılar. Ehl-i beyti sevmek için, üç halîfeyi ve bunlara bî’at eden Eshâbın hepsini “radıyallahü teâlâ aleyhim ecma’în” sevmemek, hepsine düşman olmak lâzımdır dediler. Hâricîler, ya’nî Yezîdîler ise, bu sevgide gevşeklik yapdılar. Ehl-i beyte düşman oldular].

MEKTÛBÂT-I RABBÂNÎ(80.mektuptan bir bölüm)

Eshâb-ı kirâma dil uzatmak, Allahü teâlânın Peygamberine dil uzatmak olur. (Eshâb-ı kirâma saygı göstermiyen, Allahü teâlânın Resûlüne îman etmemiştir) buyuruldu. Çünkü, onların kötülenmesi, sahiplerinin, efendilerinin kötülenmesi olur. Böyle yanlış îtikata düşmekten, Allahü teâlâya sığınırız! Kur’an-ı kerimden ve hadis-i şeriflerden çıkan ahkâmı bizlere getiren, Eshâb-ı kirâmdır. Onlara dil uzatılınca, onların getirdiği şey de, kıymetten düşer. İslâmiyeti bizlere getiren, Eshâb-ı kirâm arasından belli kimseler değildir. Bunda, herbirinin hizmeti, payı vardır. Hepsi adalette, doğrulukta, öğretmekte müsâvîdir. Eshâb-ı kirâmdan herhangi birine dil uzatılınca, dîn-i islâm kötülenmiş, söğülmüş olur. Allahü teâlâ, bu çirkin hâle düşmekten hepimizi korusun!

Amin..

Suale bak:

Ashaba küfür etmek insanı dinden çıkarır mı?

Kardeşim niye küfür ediyorsun ki?Küfür etmek sanki iyi bir şeymiş gibi,bırak küfür edenler düşünsün uğraşma arkadaşım
Ehl-i Bidat bu işlerle.Ayeti tekrar hatırlatırım:

14/İBRÂHÎM

Bismillâhirrahmânirrahîm

24 - Görmedin mi? Allah nasıl bir misal verdi. Güzel bir söz, kökü (yerde) sabit, dalları gökte olan güzel bir ağaç gibidir.

25 - (O ağaç) Rabbinin izniyle her zaman meyve verir. Öğüt alsınlar diye Allah insanlara böyle misaller verir.

26 - Kötü sözün durumu da, yerden koparılmış, kökü olmayan kötü bir ağaca benzer.
Hû deyip ölsem
Bir ebedi nura bürünsem
Haşr günü yâ Rabb
Allah deyip dirilsem

Yüzde bir tebessüm,yüzde bir sevgi
Alırken benden beni,
Resul'ün gözlerin rengi :-)
Hû deyip ölsem ey yâ ilahi

Kalbimde Lâ ilâhe illallah zikrin
Dilimde Allah ismin
Senle dolu iken bu aklım fikrim
Hû deyip ölüversem...
Bunu ilk beğenen sen ol.
Yönetici
Olmuyor yahu bu gibi meseleler yazarak konuşulmuyor burada ifade edilemiyor. Hep yanlış anlaşılıyor.

Bu da son yazım olsum.

Yahu Müslümanlara hangi günahı varsa var kin beslemeyin diyorum dahada bir şey demiyorum.
Bunu ilk beğenen sen ol.
Forumcu
Estağfirullah Alpi abi kin güdüğümü de nerden çıkardın anlamadım ki .Asıl onlar(hepsi değil tabi)kin güdüyor.Ben sadece onların bu yaptıklarının yanlış olduğunu anlatmaya çalıştım.Sahabeye dil uzatmanın,kötü söz söylemenin yanlışlığını,güzel söz söylemenin faziletini öğüt vermek istedim.Yoksa bana ne der geçerim ama söylemem lazımdı,uyarmam,azap var abi,ateş,korkunç,öyle böyle değil,bu gidişat… bilemiyorum…
Hû deyip ölsem
Bir ebedi nura bürünsem
Haşr günü yâ Rabb
Allah deyip dirilsem

Yüzde bir tebessüm,yüzde bir sevgi
Alırken benden beni,
Resul'ün gözlerin rengi :-)
Hû deyip ölsem ey yâ ilahi

Kalbimde Lâ ilâhe illallah zikrin
Dilimde Allah ismin
Senle dolu iken bu aklım fikrim
Hû deyip ölüversem...
Bunu ilk beğenen sen ol.
Son Düzenleme: 10-10-2015, Saat:02:34 PM, Düzenleyen: Rohan.

İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren İslami Forum sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.K'nın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur. Sitemiz hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri bağlantısından bize ulaşıldıktan en geç 3 (üç) gün içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmenlikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek, gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.