You need to enable JavaScript to run this app.

Skip to main content

Sigara İçmek Günah Değildir !

Sigara İçmek Günah Değildir !

Kıdemli Üye
RE: Sigara İçmek Günah Değildir !
Alimlik diye bir niyetim yok. Alim olarak gördüğünüz kişileride biz görüyoruz. Jetskilerle keyif yaparlar , Villalarda yatarlar.. Birisi Amerikada emekli maaşı ile ushame bin laden'i eleştirir. vs vs . Millet artık ne yapacağını şaşırdı . Ben size mantiken ne yönden gideceğimizi söyledim.

'' sigara bir bağımlılık yapan bir madde insanın sinirlerini uyuşturuyor içmek helalmidir sizde..lütfen biraz daha hassas olalım. '' Demişsin. Bak Konuyu iyi oku . Vücud'a zarar veren herşey GÜNAH DEĞİLDİR. eğer böyle birşey olsaydı Yediğin ekmekten bilgisayar başında oturduğun dakikaya kadar herşey günah olacaktı.

Allah, pisliği aklını kullanmayanların üzerine yağdırır

10- Yunus Suresi 100

Müslümanlar neden bu durumda bu ayeti okuyun Nedenini anlarsınız.
[Resim: 65897398.gif]
Bunu ilk beğenen sen ol.
Forumcu
[/quote]
hepiniz alim olmussunuz kendiniz yorumlayıp hüküm koyuyorsunuz Rabbim ıslah etsin.her insan kuran tefsiri okur uygular kendi bildiğine hüküm koymaz
[/quote]

HER İNSAN ALLAHIN KENDİSİNE GÖNDERİP İLK KELİMESİNDE '' OKU ''
DEDİĞİ KUR'ANI KERİMİ OKUMALI:

Her suresi,her ayeti üzerinde TEFEKKÜR ETMELİ..DÜŞÜNMELİ,
ANLAMAYA ÇALIŞMALIDIR. Kur'anı anlamaya çalışırken ,daha önce yapılmış yorumlardan istifade etmelidir.

AZİZ KUR'ANDA KAÇ DEFA YÜCE YARATAN:

HİÇ DÜŞÜNMÜYORMUSUNUZ..??

DEMİŞTİR.....

OKUYUN, DÜŞÜNÜN ,ANLAMAYA ÇALIŞIN....
Degerli SEYİTHAN Kullanicisi Jan 2010 Tarihinden Beri İmam Hatip, İslami Forum
Bunu ilk beğenen sen ol.
Profesör
yaw arkadasım ısınız yok mu sızın.bırakın suphelı seylerle ugrasmayı...kafanıza gore hukum vermeyı...bu tur seyler akıl işi degıl...
İslam dıni sadece Kur'an dan ıbaret mı?hukumler bırtek Kur'an baz alınarak mı verılıyor?kıtap-sunnet-icma-kıyas bunlar ne anlama gelıyor?hukumler bu dort faktorden bırıne dayanarak verılmıyor mu?yasım 16 dıyorsunTongueeygamberımız(s.a.v) 16 yasında senden daha ıyı hukum verebılırdı,o yasta tamam sen peygambersın denılebılırdı ama 40 yasına gelmesı beklenmıs nedense...Sahabılerın hepsı alimdi,indirildıgı zaman Kur'an ı kendılerı yorumlayabılırdı ama her anlamadıkları yerde Peygamberımıze(s.a.v) e sormuslar,burda boyle denılmek ıstenmıstır dememıs hıc bırı...
Alimler mehruh demıs.demekkı yapılması dogru bır davranıs degıl.dinimize uygun degıl,caiz degıl...
babam annemın yanında sıgara ıcıyor ve annemde nefes darlıgı var.kadın oksurukten olecek Allah muhafaza etsın..babam da kuranda sıgara ıcmek haram denmıyor gunah degıl,ben ıcerım mı desın yanı...BEN SİZE MANTIKEN NE YONDN GIDECEGIMIZI SYLEDIM demıssın.dın akıl mantık işi degıl,kalp işi manevıyat işi.dil ile ikrar kalp ıle tasdık denmıs.akıl mantık ıle tasdık denmemıs...eger mantık olsaydı Peygamberımızın(s.a.v) mırac mucızesınde müşrikler "boyle bırsey olamaz" demekte haklılardı..haklılardı cunku bu kadar kısa zamanda o kadar uzun mesafeyı gıtmek akıl işi degıl...hay Allahım ya ne gunlere kaldık...
hem maddı acıdan zararlı hemde saglık acısından zararlı...
kanser, nefes darlığı, kısırlık, zayıflık, saçların dökülmesi, damar sertleşmesi, ana rahmindeki çocukların çirkin bir hal alması, kalp sıkıştırması gibi hastalıkların her biri sigaranın sebep olduğu hastalıklardır.

Sigaranın zararlarını, çirkinliğini bu kadar net ve acıkken,onun günahlığı diğer günah olan şeylerle, haramlığı diğer haram olan şeylerle eşit midir, yoksa değil midir?
Allah (cc) buyuruyor: “Günahın zahirini de batınını da terk ediniz. Günah işleyenler işledikleri günahın karşılığını göreceklerdir. “

sen cok akıllısın 16 yasındakı kardesım maşaAllah...dıkkat et ilmi aklını aşanların hepsı cehennemde sımdı...
sana kucuk bı abı tavsıyesıSaskinUSMAK EN BUYUK ERDEMDIR....
.
Bunu ilk beğenen sen ol.
Son Düzenleme: 07-02-2010, Saat:07:17 AM, Düzenleyen: taha yusuf.
Forumcu
Çok sevgili kardeşim Taha-Yusuf,

Alıntı:İslam dıni sadece Kur'an dan ıbaret mı?hukumler bırtek Kur'an baz alınarak mı verılıyor?

Demişsiniz:

İSLAMİYET KUR'ANI KERİMDİR. KUR'ANI KERİMDEN İBARETTİR.
TÜM İSLAMİ HÜKÜMLER KUR'AN BAZ VE TEMEL ALINARAK VERİLİR.
KUR'ANA DAYANMAYAN HÜKÜMLER KUR'AN DIŞIDIR.

KUR'ANLA İSLAM TAMAMLANMIŞTIR. İSLAMİYETTE ARADIĞINIZ HER ŞEY
KUR'ANDA VADIR.
KUR'ANI KERİM ,EKSİK VE NAKIS DEĞİLDİR.

Alıntı:Sahabılerın hepsı alimdi

Sahabilerin hepsi alimdi düşüncesi ÇOK YANLIŞ VE HATALI bir tesbittir.
Sahabilare iltifat edebilirsiniz ancak hepsine ALİMLİK rütbesi vermek
yanlıştır, çoğunun okuması yazması dahi yoktu.....

Alıntı:Alimler mehruh demıs.demekkı yapılması dogru bır davranıs degıl.dinimize uygun degıl,caiz degıl...

Sizin de burada itirf ettiğiniz gibi alimler bile HARAM dememişler çünkü
HARAM DEĞİL, olsaydı KUR'AN DA HARAM EDİLİRDİ.

DİN adamlarının MEKRUH demeleri GÖREVLERİDİR.
Din adamlarının görevleri insanlara yol göstermek, onlara iyilikleri yolunda tavsiyelerde bulunmak, ahlaki yönden oldun,sağlık yönünden olsun insanları uyarmak,onlara daha iyi ve güzel yolları göstermektir.
Din adamlarının görevleri SADECE tavsiyede bulunmaktır.....!!!!!

Sizin bir arkadaşımızın düşüncelerine karşı fikirlerinizi serdederken,
onun yaşının küçük olmasını ,onun fikirlerine karşı bir delilmiş gibi
ileri sürmenize şaşırdım......

ÇOK yaygın bir atasözümüzü hatırladım:
AKIL YAŞTA DEĞİL BAŞTADIR........

Selam kardeşim.....
Degerli SEYİTHAN Kullanicisi Jan 2010 Tarihinden Beri İmam Hatip, İslami Forum
Bunu ilk beğenen sen ol.
Administrator
kuranı kerim yanlız kuran demiyor...

Allahü teâlânın Kur’anda şöyle buyurduğunu duymadınız mı? (Peygamber size neyi verdiyse onu alın, size neyi yasakladıysa da ondan kaçının.) [Haşr 7]

Hz. İmran daha sonra buyurur ki: Sizin bilmediğiniz bizim Resulullahtan öğrendiğimiz daha çok şey vardır."

Bir âyet-i kerime meali: (Size, âyetlerimizi okuyacak, sizi her kötülükten arıtacak, size kitabı ve hikmeti öğretecek ve bilmediklerinizi bildirecek aranızdan, bir resul gönderdik.) [Bekara 151]

(Etîullàhe ve etîur-rasûl) "Allah'a itaat ediniz ve onun gönderdiği peygamberi olan, elçisi olan Rasûlüllah'a itaat ediniz!" (Nisâ: 59)

sizin gibi yanlız kuran deyip kendilerini alim sananlarla çok uğraştım..
Bunu ilk beğenen sen ol.
S3Nİ S3VİYORUMM
arkadşlar neyin tartışamsını yapıyorsunuz sigara iç dedeni gör içme torununu demişlerSmile şaka bi yanada bu can bize ALLAHtan emanet diğilmi neden canımızı bile bile zarrlı şeylerle tez elden mahvedip öldürelim günahı bi tarafa bırakın zaten zarrlı günah katını bilemem..

Bunu ilk beğenen sen ol.

İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren İslami Forum sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.K'nın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur. Sitemiz hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri bağlantısından bize ulaşıldıktan en geç 3 (üç) gün içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmenlikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek, gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.