You need to enable JavaScript to run this app.

Skip to main content

Sigara İçmek Günah Değildir !

Sigara İçmek Günah Değildir !

Profesör
RE: Sigara İçmek Günah Değildir !
içen içer içmeyen içmez, bu konuda alimler de de bi fikir birliği yok. yarısı haram diyor yarısı değil diyor. burda da herkez kendi yorumunu ve düşüncesini paylaşıyor. neden sizin gibi düşünmeyenlere ters cevaplar veriyorsunuz.karşınızdakinin fikrine inanırsınız inanmazsınız ama vay sen nasıl böyle düşünür diye çıkışamazsınız. zaten burda fikir alışverişi yapmak için bulunuyoruz. siz size doğru gelen düşüncenizi güzel bi şekilde paylaşır anlatmaya çalışırsınız. karşı taraf bunu alır veya almaz. yada kendi tezini ortaya koyar. lütfen herkez birbirine saygılı olsun
Bunu ilk beğenen sen ol.
Profesör
hüküm ayrı bişey tabi kesin olarak haramdır veya değildir diyemeyiz. ama şu var haram olmasada ne farkederki. belki günah değil ama zerre kadarda faydalı değilgülücük ben 1 senedir bıraktım içmiyorum iyikide bırakmışım. sırf zarar her yönden
Bunu ilk beğenen sen ol.
General
Yaşar Nuri ve tayfası böyle fetva veriyorsa inanmam:D herkes Kuran-ı Kerim'i kafasına göre yorumlayamaz tefsir yapamaz hadsizliktir!
Bunu ilk beğenen sen ol.
Kıdemli Üye
Sigara içmeyen öLmüyor arkadaşlar gülücük Benim Anlamadığım Olay Sizin Alim dediğiniz kişiler kimler ??

Alimler mehruh demıs.demekkı yapılması dogru bır davranıs degıl.dinimize uygun degıl,caiz degıl...

Bu Düşünceyi Kınıyorum..Alim dediğiniz kişi kimlerdik Hangi Alim mekruh demiştir , Bana belgeler ile gelin size cevabını vereyim. 16 yaşında uğraşma bu işlerle diyor bazı arkadaşlar onlarıda kınıyorum. Bu Kitap Cenazelerde okunacak bir kitap değil bu kitap evinizin en üstüne konulup Sadece bakılmalık bir kitap değil uyanın uyanınn !

[Resim: fkuran.jpg]

Bakın birisi diyor oğLum yaşın kaç birisi Diyor Sen Anlaman Hocalar ( Alimler ) Bilir gülücük Gerici Zihniyet bu herhalde şimdi anlıyorum. Sizin Alim dediğiniz insanlar villalarda Amerikalarda yaşıyor uyanın ..
[Resim: 65897398.gif]
Bunu ilk beğenen sen ol.
Profesör
[quote='SEYİTHAN' pid='179807' dateline='1265542818']
Çok sevgili kardeşim Taha-Yusuf,

Alıntı:İslam dıni sadece Kur'an dan ıbaret mı?hukumler bırtek Kur'an baz alınarak mı verılıyor?

Demişsiniz:

İSLAMİYET KUR'ANI KERİMDİR. KUR'ANI KERİMDEN İBARETTİR.
TÜM İSLAMİ HÜKÜMLER KUR'AN BAZ VE TEMEL ALINARAK VERİLİR.
KUR'ANA DAYANMAYAN HÜKÜMLER KUR'AN DIŞIDIR.

KUR'ANLA İSLAM TAMAMLANMIŞTIR. İSLAMİYETTE ARADIĞINIZ HER ŞEY
KUR'ANDA VADIR.
KUR'ANI KERİM ,EKSİK VE NAKIS DEĞİLDİR...

kardes bana soylermısın Kur'an da namaz kılınız,oruc tutunuz dıyor..neresınde yazıyor Kur'an ın namazın nasıl kılınacagı,orucun nasıl tutulacagı,hac gorevının nasıl ıfa edılecegı??????????????
bana surasında var de elını operım kardesım...
.
Bunu ilk beğenen sen ol.
Profesör
ekrem sorun sıgara ıyı veya kotu olayı degıl...haram yada helal olayı da degıl...hem bana nekı onun kımın gıbı dusundugundengülücükama yok ınsan kendı Kur'an tefsırı yapar,kesın bır hukumle yok o haramdır bu degıldır derse yalnıs burda baslar bana gore...sıgara haram degılse kendısı ıcsın kardesımın.kesın bır hukumle haram degıldır demeye hakkı yok sanıyorum bu kardesımın...
senınde soyledıgın gıbı "önce kuran sonra peygamber sonra sahabeler şeklinde gidiyor işte hükümler"...
bu sıralamanın sonuna seyıthan ve öze dönüş kardeslerımın adları konulmamıstır kanısındayım...
.
Bunu ilk beğenen sen ol.

İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren İslami Forum sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.K'nın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur. Sitemiz hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri bağlantısından bize ulaşıldıktan en geç 3 (üç) gün içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmenlikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek, gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.