You need to enable JavaScript to run this app.

Skip to main content

şeyhini ŞEYTAN EDİNENLER!

şeyhini ŞEYTAN EDİNENLER!

Forumcu
RE: şeyhini ŞEYTAN EDİNENLER!
şeyhi olanlar ermiş ya ondan gülücük
şıhı olanlar cennetlikya !
şıhı olan günah işlemez işlesede şeyh araya girer affettirir haşa!
şıhı olanlar kurtulur yegane kurtuluş şeyhte
şeyhin cenneti var haşa yada cennetin şeyhimi var haşa bunlara göre şeyhe hitaben dua olur
aynı hristiyanlar gibi
-----------hristiyanlık öğretisi
Dua özellikle Baba’ya hitap eder; aynı şekilde İsa’ya da yönelir, özellikle de onun adıyla yakarıldığı zaman: "Rab Mesih İsa, Tanrı’nın Oğlu, günahkâr olan bizlere acı!"
"Kutsal Ruh’un aracılığı olmadan hiç kimse ‘İsa Rab’dir’ diyemez" (1 Kor 12, 3). Kilise bizleri Kutsal Ruh’a Hıristiyan duasının içsel Efendisi olarak yakarmaya çağırır.
Kilise Bakire Meryem’in Kutsal Ruh’un eylemine özel iştiraki nedeniyle, Tanrı’nın onda gerçekleştirmiş olduğu büyük işler nedeniyle onunla birlikte yüceltmek için ve ona yakarış ve övgülerini sunmak için onunla birlikte dua etmesini sever.
----
şeyhine tapar bu kesim şeyh olmazsa Allaha ibadet etmenin manası yok bunlşar için illa şeyh olucak uçtular kaçtılar olucak mistik bir hava esicekki din ile bağlantı kurabilsinler bunlar rabıta yaparlar doğu dinlerinden islamlaştırılmaya çalışarak alınan meditasyon,yoga dır ve bir ibadettir şekli saati her şartıyla yeni bir ibadet ihdas ettiler ama islamda yeri yok tabi anlamıyacaklarını düşündükleri kişilere bu sadece düşünmektir derler geçerler ama bu basbaya bir ibadettir bunu çok iyi bilirler.
Hristiyanlar özellikle katolik ve ortodokslar isa ikonlarının heykellerinin resimlerinin önüne geçer dua ederler isadanda isterler bunların ikonası heykeli resmi kendi beyinlerinde durur soyut olarak zihinlerinde taşır lazım olunca dara düşünce oına taparlar bazıları resmini taşır resme rabıta yapar şeyhi ölen meşhur kuran kursları açan tarikat cemaatinde resmi hatırlamak için önlerine koyup rabıta yapılıyor kendi ağzlarından dinledim bende dedimki daha iyi anımsamak niçin heykelini yap önüne otur rfabıta yap! tabi ozaman şirk içinde yüzdükleri zahirende ortada olucak kaçak göçek soyut putrlarına tapmak o yüğzden bunlara hoş geliyor tepki almıcaklarını düşünüp cahilce sadece düşünüyorum diyerek kendilerini kandırıyorlar zillet içinde kendilerini hayal edip şeyhin ruhundan(ölülerden) yada ruhaniyetinden(canlıların ruhundan) istimdat (medet) isteyip yardım diliyor Ancak Allahın nurunun onlara bu vesile ile geleceğine inanıyorlar hatta nakşibendilikte zikir çekmekten daha çok erdirici kabul edilir rabıta.(ila cehenneme zümera)
Bu konuda kadınlar erkeklerden daha sapık düşünsene elinde kafasında sürekli şeyhini taşıyan bir kadın ancak böyle ericeğinin hayaliyle şeyhine kul köle cemaat sohbetlerinde şeyh peşinde koşuyor bir takın fıkha çok önem veren bu avratlar şeriate göre hareket ettiklerini iddia etselerde eşleriyle bile özel alakalarında şeyhlerinin onları göreceğini düşündükleri icin çarşaf ile hem hal oluyorlar yatak odalarında bunlara göre şeyh semi basir haşa bunların şeyhi ilahı olmuş nasıl bir röngenci ise bunların şeyhi haşa !
﴾nisa 115﴿
Yolun doğrusu kendine apaçık belli olduktan sonra Resûlullah’a karşı çıkan ve müminlerin yolundan başkasını izleyen kimseyi saptığı yönde bırakırız ve onu cehenneme atarız. Orası varılacak ne kötü bir yerdir!
Bunu ilk beğenen sen ol.
Forumcu
Şeyhe tapanlar cemaati bunların itikat esasları

1.Şeyh cennetin kapısı şeyhe bağlanmayan delalettedir.
2.Şeyhi tazim etmiyen delalettedir.
3.Şeyh hata yapmaz şeyh yegane kurtarıcı.
4.Şeyh kainatı izler her zaman heryerde mürüdlerinin durumlarından haberdardır.
5.Şeyh olmuş olucak işleri bilir ,kalplerden geçeni bilir.
6.Şeyhin her yaptığı hikmetlidir.
7.Tırnağı saç sakal kılı mübarektir bunu yanında yakınında bulunan bereketlenir cennete yaklaşır.
8.Şeyhin aleyhinde konuşan lanete uğrar bela bulur helak olur.
9.şeyhin övdiği hayırlı yerdiği şerlidir.
10.Şeyhler ölen şeyler sahabeler peygamberler ile konuşur onlara danışır fikir alır.
11.şeyhler kurulu vardır yaşıyan şeyler içindeki bu kurulda kı baş şeyh en kıdemlisidir ve tabiki bu şeyh (gavs derler) kendi şeyhleridir.

Bu islamdan başka bir dindir bu dine giren islamdan çıkar mürted olur kitap ehli onlardan daha hayırlı olur zira kitap ehlinin kestiği yenir kadınları ile evlenilir ama bunlarla evlenilmez kestikleri yenmez müslüman mezarlığına gömülmezler.
La ilahe ne ve sahte ilahları reddet sonra yegane ilahın hak ilahın sadece Allah olduğuna iman et .
Sahte ilahları terketmeden Allahı var kabul etmen sana ne dünyada ne ahirette fayda veriri.
Ruhbanlık islamda yoktur çok ilimli sayılan bunların meşhur hocası tv kanallarında konuşup gırgır yapıpı insanları eylendiren bir tanesi rabıtayı anlattığı kitabında rabıtaya delil olarak Allahu tealanın buyurduğu biz onlara ruhbanlığı emretmedik onlar onu icat ettiler ama ona uymadılar manasındaki ayeti(hristiyanlar hakkında ayet) rabıtaya delil getiriyor ve diyorki Allah onları ruhbanlığı icat ettikjleri için değil uymadıkları için kınıyorsa bizde icad ederiz rabıta yaparız bu ayet delil diyor vay zındık nasılda cürretkar ağlıya ağlıya cehenneme sürülürken cemaatinide arkada takıp götüreceksin!
﴾nisa 115﴿
Yolun doğrusu kendine apaçık belli olduktan sonra Resûlullah’a karşı çıkan ve müminlerin yolundan başkasını izleyen kimseyi saptığı yönde bırakırız ve onu cehenneme atarız. Orası varılacak ne kötü bir yerdir!
Bunu ilk beğenen sen ol.
Forumcu
sonradan hristiyan olmuş ama içine şirki sindirememiş birinin sorusu hristiyan forumda

Merhaba kardeşlerim cumartesi günü Saint Antuan Kilisesi'ne girdim ve bana göre çok garip bişeye şahit oldum bi kadın Aziz Antuan'ın heykeli önünde diz çökmüş ve ellerini birleştirmiş dua ediyordu.Bu çok yanlış bişey değil mi ? Azizlere dua edilebileceğini biliyorum ama diz çöküp Tanrı'ya yalvarır gibi dua etmek çok ağır değil mi ?

aziz dedikleri evliyalar yani bizimkilerin evliya dedikleri ermiş kutsal insanlar!

cevap
asla fazla değil
﴾nisa 115﴿
Bunu ilk beğenen sen ol.
Forumcu
Hristiyan forumda sorulan soru ve cevabı

Sorum Tam olarak bu Cümlemiz nasıl olmalı yada bir örnekle açıklamak gerekirse.
"Aziz Benediktus lütfen bana yardım et " mi ? Yada "Aziz Benediktus tanrının bana yardım etmesi için bana dua et" mi ? Bunlardan hangisi en doğrudur ? Yada her ikiside doğrumudur. Ya da Yardım istemek için başka azize mi dua etmeliyim
Esen Kalın Kardeşlerim.

▼ - ▲ - ☌
#1.

Azizlere Nasıl Dua etmeliyiz? (Azizler, Azizeler)

hristiyan forum

Konstantin

(Azizler, Azizeler), Azizlere Nasıl Dua etmeliyiz? konusuna 2014-07-08 tarihinde yazdı

Her ikisi de doğrudur kardeşim. "Aziz ...... bana yardım et" demek zaten "benim için Tanrı'ya dua et" ya da "Tanrı'nın bana yardım etmesi için dua et" demekle aynıdır. Yani biz azizden yardım dilerken kendi gücüyle bişey yapabileceğine inandığımızdan değil, Tanrı'dan bizim için ricada bulunacağından ve buna inandığımızdan dolayı yardım isteriz. Bana "AgnusDei lütfen benim için dua et" demen neyse aziz için de aynısı geçerlidir.

azı azizler belli şeylerle öne çıktıkları için o konularda onların duasını isteriz.

Örneğin Christopher "Mesih Taşıyan" demektir... En güçlü kralı ararken Mesih'i tanımış ve tövbe edip ona hizmet etmeye karar vermiş. Çok iri ve kuvvetli biriymiş. Köprüsü olmayan bir ırmakta insanları omzunda karşıya geçirerek Mesih'e hizmet etmeyi uygun görmüş.
Bir gün bir çocuk gelmiş.. Çocuğu karşıya geçirirken nehrin ortasında çocuk o kadar ağırlaşmış ki neredeyse yürüyemeyecek hale gelmiş. Ondan sonra çocuğu karşıya geçirince:

"Az daha boğuluyordum sanki tüm dünyanın yükü omuzlarımdaydı" demiş.
Çocukta: "Sadece tüm dünyanın değil onu Yaratanıda omuzlarında taşıdın. Ben senin hizmet ettiğin Mesih'im." dedikten sonra kaybolmuş

Sonra bir çok insanı Mesih'le tanıştırmış ve kafası kesilerek şehit edilmiştir.

Bu ve bunun gibi mucizeleri yüzünden, bazı özel konularda, özel azizlerden dua istenir. Örneğin iffetli olma konusunda Meryem ve Yusuf'tan ya da hastalıklarda adı "Tanrı'nın şifası" anlamına gelen Aziz Başmelek Rafael'den (Deutero Kanonk Kitap olan Tobit'de geçer adı), Şeytana karşı Aziz Başmelek Mikael ve Aziz Benedict'ten vs...

Tanrı bir çok kereler meleklerini ve insanları mucizeler gerçekleştirmede ya da diğer insanlara yardım etmede kullanmıştır. Dualarımız Azizler tarafından güçlenerek tekrar duyrulacaktır. Göksel ve yeryüzündeki Kilise ve azizler birdir... Ne buradaki ne de göklerdeki kardeşlerinizden dua istemek konsunda çekinmeyin.
﴾nisa 115﴿
Bunu ilk beğenen sen ol.
Son Düzenleme: 08-02-2019, Saat:10:56 AM, Düzenleyen: Abdulhamithan.
Forumcu
“De ki: “Biz Allah’ı bırakıp da bize fayda veya zarar vermeyen şeylere mi yalvaralım? Allah bizi doğru yola kavuşturduktan sonra ardımıza mı dönelim? Arkadaşları, bize gel, diye doğru yola çağırdıkları halde yeryüzünde şaşkın şaşkın dolaşıp, şeytanların ayartarak uçuruma çektikleri ahmak gibi mi olalım?”. De ki: “Allah’ın gösterdiği yol, yegane doğru yoldur. Bize, bütün âlemlerin Rabb’ine teslim olmamız emrolundu”. (En’am:71)

“De ki: “Onu bırakıp da ilâh diye ileri sürdüklerinizi çağırın. Onlar, başınızdaki sıkıntıyı ne kaldırabilirler ne de değiştirebilirler.” (İsra 56)

:
“Ancak sana kulluk eder ve ancak senden yardım isteriz” (Fatiha 5)
﴾nisa 115﴿
Bunu ilk beğenen sen ol.
Forumcu
Bunların bir benzeri alevilerde ve şiada(caferilerde) vardır aynı pararellikte bir inanca sahiptirler bunlarda azizizlere sığınır azizlerden yardım diler zora düşünce azizlerin ruhlarını çağırır medet ya husyn medet ya ali derler hepsi aynı inancın farklı mezhepleri.
﴾nisa 115﴿
Bunu ilk beğenen sen ol.
Forumcu
﴾nisa 115﴿
Bunu ilk beğenen sen ol.
Forumcu
Allah rızası için bir bakarmısınız kaynakta vericem kontrol edin neden bir müslüman hristiyanların batıl yolunda onlara tabi olur düşünün lütfen.

Ebu Saîd el-Hudrî’nin aktarımına göre, Allah’ın Resûlü şöyle buyurdu:

“Sizler karış karış, arşın arşın sizden öncekilerin yolunu izleyeceksiniz/onların inançları ve yaşayışlarını ölçü edineceksiniz. İnsanın giremeyeceği küçük bir keler / kertenkele deliğine girecek olsalar, siz de onları takib edeceksiniz.”

(Hz. Peygamberin gelecekle ilgili bu ürpertici açıklaması üzerine biz sahâbîler) sorduk:

"Ya Resûlellah! (İzlerini takib edeceğimiz bu topluluklar) Yahûdiler ve Hristiyanlar mı olacak?"

Şöyle buyurdu: “Ya başka kimler olacaktı?” (Buhari, Enbiya 50; Müslim, İlm 6)

Subhan Allah Allahın Rasulu bizi uyardı lütfen uyan kardeşim Haktan gayrısı batıl değilmi?

Hristiyanların sitesinden Birebir alıntı

**https://www.meryemana.net/misc/gozyaslarinin-hatiri-icin

1 kere
Ey İsa'nın Annesi, senin Kutsal oğlunun ölümü
sırasında ölçülemeyecek derecede çekmiş olduğun acıların ve dökmüş olduğun gözyaşlarının hatırı için sana yalvarıyorum. Kurtarıcımızın, yaralarla ve kanla örtülmüş olan Kutsal vücudunu, senin acılarınla ve gözyaşlarınla birleştirerek, Göksel Babamıza sunmanı ve O'ndan bütün Ruh'ları kurtarmasını ve benim ihtiyacım olan lütuf için rica etmeni senden diliyorum. ( rica.......... )

3 kere
İsa, Meryem, sizi çok seviyorum, hayatlarını Tanrı'ya adamış olanları ve herkesin Ruhunu kurtarın.

( Bu duayı çok darda kaldığınız sorunlarınız için yapın.
Aziz Vianney von Ars diyorki :''Bu dua, kalpten ve güvençle yapıldığında mucizeler yaratıyor.'' Baba Tanrı'nın merhametli Kalbi, bu dua ile büyük lütuflar hediye ediyor. Başlangıçta, Göklerdeki Babamız..... duasını yapmanızı da tavsiye ederim. )

*diğer duaları

MERYEM ANA BİZİ UNUTMA
Ey Şefkatli Bakire Meryem, himayene sığınan, yardımını dileyen ve aracılığını isteyen hiç kimsenin, senin yardımını görmeden geri çevrilmediğini hatırla. Bundan cesaret alarak sana koşuyorum. Ey Mesih İsa’nın annesi ve benim şefkatli Annem, sana geliyor ve günahlarım yüzünden çektiğim acılarla ayaklarına kapanıyorum. Ey kurtarıcımız Mesih İsa’nın Annesi, dualarımı reddetme, onları dinle ve kabul et.

diğer bir duaları
Ey Allah'ın oğlu İsa ! Bize yardımcı ol.
Ey Meryem'in oğlu İsa, bize sığınacak yer ol.
Ey İsa Mesih Efendimiz bizi kuvvetlendir ve koru.
Şeytanı bizden uzak tutarak suç ve günahlarımızı af et ve yargılama gününde bize acı.

*diğer bir duaları

Gökteki tüm meleklerin başkanı Aziz Mikael
Sana yalvarırım,
Ruhlarımızı kendi kötü ruhu ile ortak
etmek için peşimizi bırakmayan şeytanı
ve kötü ruhları Allah'ın kudretiyle
cehenneme at ve tuzaklarından
her zaman beni koru.

diğer bir duaları
Ya Rab İsa; bizlerden Lütfunu esirgeme. Senin Lütfunun
güneşi ruhlarımızda hiç batmasın. Ve Senin Lütfunla Sana ve
Senin vekilin olan Papa hazretlerine sadık olalım ve
sadakatliğimizle sevinç verelim. Sen Petrus' u Meleğinin
vasıtasıyla Herodesin zindanı

Kortkuyoruz Ya Rahman sana karşı bunca hadsizlik için ;ahiret gününde bizi merhametin ile karşıla Biz acizleri affet Ya Rabbi Ya Erhamerrahimin.
Şirkten Alemlerin Rabbi Allaha sığınırız Yarab bilerek yada bilmeyerek yüzümüzü haktan döndürüyor isek bizi bağışla haktan yüzümüzü çevirme kalbimizi dinin üzerine sabit kıl! amin
﴾nisa 115﴿
Bunu ilk beğenen sen ol.
هل أنا حقاً أنا ؟
Günümüz toplumlarının şirkleri, kitap ehlinin şirklerinden keza mekkeli müşriklerin şirklerinden de daha fazladır lakin cehaletleri de daha fazladır.
Nitekim onlar "bizi Allah'a daha çok yaklaştırsınlar diye ibadet ediyoruz" diyorlardı ama bunlar bizi Allah'a daha çok yaklaştırsınlar diye seviyoruz sayıyoruz diyorlar.
Bunu ilk beğenen sen ol.
Forumcu
Evet haklısınız seviyoruz sayıyoruz diyorlar ama malesef Allahtan beklenebilecek şeyleri şeyhlerinden bekliyor ve onlara olan tazimleri sırasında farkında olmadan Allahın sıfatlarını onlara veriyorlar.Cehalettevhid noktasında mazeret olurmu nereye kadar nasıl bunlar bilmiyorumda bence ipin ucunu tutmayınca baya ayarı kaçabilecek mevzular.

Hristiyanlarda cahil cehaletleri dahada büyük.Cehalet cehenneme kalkan olucak mı?İslamın aslı olan bir mevzuda cehalet kalkan olucaksa ve cennete girmeye vesile olucak ise bu tüm dünya insanları için geçerli olurdu ;belki bazı hususlarda tevile kaçmak mümkün bir şeyleri erteleyip fazla üstüne düşmeyen sofilerde yok değil ama malesef hep ağızlarında himmet seyda himmet efendi hazretleri,himmet abdulkadiri geylani,medet ya Muhammed .

Bu iş ne üzücü ki islam kardeşliğinide yıpratan yıkan bir konu baksanıza ben onlara göre delaletteyim onlar bana göre mesela nasıl aynı safta aynı dertler için mucadele verebileceğiz ki?

Gencecik Allah için bir şeyler yapmak istiyen gençler sofi cemaatlerinde şeyhin dizi dibinde şeyhin ağzına bakıyor ama malesef şeyhin islamdan tevhidden haberi yok üstelik eskilerden beri devraldığı şeyhlik postunda atadan yadigar bu batıl inançları islama taşıyor temiz dimaları akideleri bilerek yada bilmiyerek bozduğu halde birde bunu ehli sünnet akidesi adı altında pazarlıyor şerbet diye zehri susuzluktan harap olmuş bu gençler içiyor ama malesef günahlara tövbe ettiklerini zanneden bu gençler şirke şirk akidesine alışıyor islam diye yapışıyor BİZ NASIL SUSALIM BİZİ KINIYACAKLAR DİYE bu vebal ne büyük bu beni korkutuyor.
﴾nisa 115﴿
Bunu ilk beğenen sen ol.

İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren İslami Forum sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.K'nın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur. Sitemiz hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri bağlantısından bize ulaşıldıktan en geç 3 (üç) gün içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmenlikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek, gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.