You need to enable JavaScript to run this app.

Skip to main content

Profesör
RE: Selamun Aleyküm
aleyküm selam hoşgeldiniz
Göz sayesinde görüyor olsaydın gece uyurken rüya göremezdin.
Demek ki görmüyorsun, sana gösteriliyor.
Bunu ilk beğenen sen ol.
General
ya tamam ateist sin inanmıyorsun...burda ki amacın ne?

ben inanıyorum bir itirazınmı var...inanmaman senin sorunun
katlanamadığım burda olman..ateist forumlarına takıl
huzur kaçırmak tek derdin değilmi...

herkes savunduğu yerdedir..burada sana destek vermeyeceklerini bildiğin halde
neden zaman kaybediyorsun...
git ateist arkadaşlarınla zaman geçir
dünyanın sefasını keyfini çek..
gül,eğlen,gez,iç
senin için öbür taraf yok zaten
bu tarafın tadını çıkar...
bizim gibi inanmışlarla vakit harcama
Bunu ilk beğenen sen ol.
Süper Moderatör
Ne kadar boş bir tartışma. Ne olmuş yani iki dilde kelimeler birbirine benzemiş ise. Ayrıca özellikle Arapça ile İbranice arasındaki benzerlikler çok doğaldır.
Yahudilerin kökeni Hz. İbrahim'in iki oğlundan Hz. İshak'a; Arapların kökeni Diğer oğlu Hz. İsmail'e dayanır. Yani bir şekilde bu iki kavim amcaoğulları sayılır. Dolayısı ile dillerinde de bu kadar benzerlik çok doğaldır.
Yahudiler ile Araplar çok eskiden beri(İslamiyetten de önce) özellikle Medine'de zaten iç içe yaşayırlardı. Hatta Kur'an bizi Yahudilerin Arapçaya hakimiyetleri konusunda, küçük kelime ve harf oyunları ile Müslümanları tekfir etmek istedikleri konusunda uyarır. Dillerini eğip-bükme konusundaki maharetlerini anlatır.

Alpi kardeşimin dediği gibi, bu kelime Arapça veya İbranice ne fark eder, iman edecek misin? Hangisiyse iman edeceksin?
Bunu ilk beğenen sen ol.
Son Düzenleme: 11-02-2017, Saat:09:29 AM, Düzenleyen: camici.
Cezalı Üye
Amaç sadece gerçekleri söylemek ve muhabbet etmek. Neden sordun??? Ateistlerden nefret mı ediyorsun?
Öbür taraf falan yok ayrıca.
Bunu ilk beğenen sen ol.
Süper Moderatör
Madem ki buradasın biraz muhabbet edelim.
Kendimi tanıtayım: Üniverste yıllarında Materyalist, ateist biriydim.
Allah bana hidayeti nasip etti.

O yüzden ateistlerden nefret etmiyorum, sadece acıyorum. Nasıl kandırıldımızı, gözümdeki at gözlükleri kaldırılınca çok net görüyorum.
Bunu ilk beğenen sen ol.
Cezalı Üye
Yalan söyleme, sen hiçbir zaman ateist değildin. Teistdin.
Ateizmden geri dönüş yok. Gerçek bir ateist asla teist olmaz. Bu bir bilinç seviyesidir. Asla anlayamayacağın birşey.
Bunu ilk beğenen sen ol.
Süper Moderatör
Size acıyorum dedim. Çünkü inancım odur ki;
Bir kişi eğer, çok iyi niyetli, hümanist, bütün insanların sorunlarını kendine dert eden dürüst biriyse ve Kur'anla, Allah'la, peygamber ile tanışmamışsa o insan anacak solcu, materyalist olur. Çünkü Allah insanları yaratırken başıboş bırakmamış. Mesala robotlar çağında robotları üretirken gerektiğinde ona müdahale edebilmek için, nasıl onların içine bir emniyet çipi yerleştirmek gibi. İnsanlara da bu çip gibi vicdan denen şeyi yerleştirmiş. İşte bu vicdan ona bazı şeyleri emreder. Fakat kişi Allah'ını bilmediğinden bunu kendinden sanır, nefsini ilah edinir. Yani özünde herkes Teisttir. Farkımız, biz Allah'ı, siz nefsinizi ilahedinmişsiniz.
Ve eğer bu kişi hasbel kader, (İşte biz buna Allah'ın hidayeti diyoruz) Allah ile, Peygamberi ile, Kitabı ile tanışırsa o kişi en güzel Müslüman olur. Çünkü o artık taklid-i iman değil, tahkik-i iman sahibidir.

Allah bahsettiğim bu temiz, iyi yürekli tüm kişilere iman nasip etsin, hidayet versin.
Bunu ilk beğenen sen ol.
Son Düzenleme: 11-02-2017, Saat:10:12 AM, Düzenleyen: camici.

İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren İslami Forum sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.K'nın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur. Sitemiz hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri bağlantısından bize ulaşıldıktan en geç 3 (üç) gün içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmenlikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek, gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.