You need to enable JavaScript to run this app.

Skip to main content

Sandalye üzerinde Namaz Kılmak Caiz midir?

Sandalye üzerinde Namaz Kılmak Caiz midir?

Göğe Bakma Durağı.
RE: Sandalye üzerinde Namaz Kılmak Caiz midir?
Emcekare yanlis konusmuyor aslinda.
Ve Tugce farkindaysan o da ihtiyaci olmadigi halde yalandan sandalye uzerinde naaz kilanlarin oldugunu, olabilecegini soyluyor. Hersey gibi bunu da Allah bilir.

"Ezanı duyunca müziğin sesini kısmaması normaldir,
        Ben ezanı duyunca namaz kılmayan insanlar gördüm..!!"

"Ezana hürmetin esaslısı davete icabetle olur şarkıyı kapatmakla değil -dedi biri, haklıydı."
H
Bunu ilk beğenen sen ol.
Forumun Uykucu Ninesi
elbette fetva vermiyoruz zaten.ama kendi doğrularımızı anlatmaya çalışıyoruz.
sorun yok ozaman ortada...
[Resim: sems-i-tebrizi-sozleri-ii.jpg]

"Kalk, silkelen, kendine gel. Umutsuzluğa sarılma.
Umutsuzluk şeytandan, ümit etmek ise Allah'tandır."
Bunu ilk beğenen sen ol.
Göğe Bakma Durağı.
Anladigim kadariyla o arkadasta ogrenmeye clisiyor zaten, sorularina cevap bekliyor.
Yanlis anlasilma olmasin diye bide ben vurgulamak istedim.

"Ezanı duyunca müziğin sesini kısmaması normaldir,
        Ben ezanı duyunca namaz kılmayan insanlar gördüm..!!"

"Ezana hürmetin esaslısı davete icabetle olur şarkıyı kapatmakla değil -dedi biri, haklıydı."
H
Bunu ilk beğenen sen ol.
Forumun Uykucu Ninesi
anladım canım.
[Resim: sems-i-tebrizi-sozleri-ii.jpg]

"Kalk, silkelen, kendine gel. Umutsuzluğa sarılma.
Umutsuzluk şeytandan, ümit etmek ise Allah'tandır."
Bunu ilk beğenen sen ol.
Profesör
keyfıne sandalyede kıldıgı yoksa oturarak kılsın arkadasım.kımsenın keyfı bırsey uydurdugu yok.oturarak kılmak sandalyeden daha rahattır.

yok zaten tugce sandalye ıle namaz kılan.son bırkac yıldır boyle bırsey turedı.
kural kaıde bellıdır.adam oturuyor sandalyeye ılerı dogru kayıyor sandalyede,yanı abdest suphelı hale gelıyor.sandalyede dubur tam olarak yere degmedıgı ıcın namazın bozulması ıhtımalı yuksektır ama oturarak kılınırsa bu durum ortadan kalkar.

dık oturarak uyursan abdest bozulmaz ama saga sola ılerı gerı yayılır yaslanarak uyursan abdest bozulur.sandalyedekı durum da budur ıste.
.
Bunu ilk beğenen sen ol.
Cezalı Üye
kuranda korku anında yürüyerek ve binek üstünde bile namaz olacağına göre , hasta bir insanın oturamıyorsa , sandalyede kılmak istemesine ağır laflar altında sizin karışmanız tuhafıma gitti , diyorumki adam zaten oturamadığı için sandalyede kılıyor , siz hala oturarak kılsın demeniz çok acayip , neyse bu konu hakkındada hiç bir ilmi delil sunamadınız , diğer konuada zaten kuranın gökten indiğini isbatlayamadınız , ezanın farklı dillerde okunmasının yasak olduğunu isbatlayamadınız , bence kendi düşüncenizi din edinmişsiniz buna karar verdim çünkü yorumlarınızı din ediniyorsunuz ve çok ısrar ediyorsunuz , bu şekilde kendi görüşlerinizi din edinerek inançsız olan insanlara bile islamı anlatmanız imkansız .
Bunu ilk beğenen sen ol.
Son Düzenleme: 27-08-2013, Saat:02:44 PM, Düzenleyen: eeşittiremcekare.
Profesör
ısıne gelınce kurandan ornekler verıyorsun,bak bu kuran da var dıyorsun,hadıslerden delıl ıstıyorsun ama ısıne gelmeyınce,ne hadısı sayıyorsun ne de kuranı.samımıyet olursa cevaplar da samımı olur gülücük
.
Bunu ilk beğenen sen ol.
General
mc^2 Allahın indirdiği ile hükmetmeyen Kuran'a göre nedir?
Irkçılık ideolojik bir düşünce değil, aksine psikolojik bir hastalıktır.(Şehid İnşaAllah Malcolm x-Malik El Şahbaz)

Sizi rahatsız etmeye geldim!
Bunu ilk beğenen sen ol.

İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren İslami Forum sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.K'nın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur. Sitemiz hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri bağlantısından bize ulaşıldıktan en geç 3 (üç) gün içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmenlikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek, gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.