Her nefis ölümü tadacaktır. Sonunda bize döndürüleceksiniz. Ankebut-57
Bu dünya hayatı sadece bir eğlence ve oyundan ibarettir. Asıl hayat ahiret yurdundaki hayattır. Keşke bilseler! Ankebut-64
Sandalye üzerinde Namaz Kılmak Caiz midir?
Sandalye üzerinde Namaz Kılmak Caiz midir?
hadis usulünü mutlak bir dayatma haline getirmeyi ben de doğru bulmuyorum. bir kimse hadise ulaşmadan yalnız kuranı yaşamaya uğraşırsa ve yan fikirlerden etkilenmezse bu kişinin de dalalet içinde olduğunu söylemeyi akıl karı bulmuyorum. müslümanların problemlerine uğraşmalıyız evet ama Allahın yasak ettiği bir şekilde olmayacak bu. bak mesela Amerikan orduları Suriyeye gidip müslümanlara yardım edecek güya. etse bile bu yöntemi doğru bilip uygulamak Allahın emrine aykırıdır. temel noktalardaki ayrılıklar dışında teferruat diyeceğimiz savaş sebebi dahi olmayacak ayrılıklar zaten hoş görülmelidir görülecektir. hadis kültürünü, hadisçiliği eleştirilecek yönlerini görüyor da olsam tek meseleyi hadis külliyatı gibi algılamak adaletsizliktir, ana mesele bile olacağını düşünmüyorum.
be cahıl adam,
madem bır hz muhammede ınanıyorsun,peygamberın 1400 yıldır arapca okunan ezanını hangı akla hızmet baska dılde okunursa bırsey olmaz dıyorsun.
hangı akla hızmet;Allah lafzı ıle tanrı kelımesını bır manada kullanırsın!
hangı akla hızmet,hem kurandan ayet koydum okumuyor musun dıye bana soru soruyorsun hem de kuranda bır kere gecmeyen bır kelıme ıcın benım koydugum ayetı yok sayıyorsun.
hem hadıslerden delıl ıstıyorsun hemde apacık yazılan hadısı saptırmaya calısıyorsun.
neren musluman la senın!
Allahın makamı neredeyse kuranda oradan inmiştir.. konudan konuya sıçrıyorsa ama yine cevap vereyim, Allahın makamı sadece kuranı baz aldığın için söylüyorum arşdadır, arşda semanın üzerinde onu kuşatmıştır...
Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi