Her nefis ölümü tadacaktır. Sonunda bize döndürüleceksiniz. Ankebut-57
Bu dünya hayatı sadece bir eğlence ve oyundan ibarettir. Asıl hayat ahiret yurdundaki hayattır. Keşke bilseler! Ankebut-64
Sakal Kesmek Harammıdır?
Sakal Kesmek Harammıdır?
yenı yenı gunes sıstemı galaksı buluyor,musluman muslumanı katledıyor ama bız hala sakaldayız

ılgınc mılletız vesselam.
hülasa,bu devırde sakal bırakmamak en guzelı dıye dusunmekteyım.
Bir âyette de, “Allah Resulü size neyi emretmişse onu yapın, sizi neden yasaklamışsa ondan uzak durun” (Haşr, 59:7)
Allah böyle dediği halde
Bu devirde sakal bırakmamak en güzel şeklindeki ifade itikat bakımından sakıncalıdır. Çünkü Haram olan bir şeye güzel demek insanı dinden çıkarmaya bile götürebilir. O sebeb ile buna tevbe ediniz.
Ancak sakal bırakamıyorum ama hata yapıyorum bilincinde olduğunuz takdirde bu kullağa daha çok yakışır.
Ayrıca Müslümanların bu duruma düşmelerine sebeb dinden taviz vermelerindendir.
Yoksa sakala takılıp kalmalarından değildir Osmanlı devletinin geçmişi ve bilimdeki ilerlemesi ortadadır. Osmanlı devletinin ilerleme sebebide Peygamberin sünnetine bağlı olmalarındandır.
Aksine insanlar Peygamberin sünnetinden en ufak taviz vermeseydi biz bu durumlarda olmazdık.
Selam ve dua ile kalınız.
sunnete hıcbır zaman lafımız olmadı.ama ben bızzat yasayan bırı olarak ınsanlar arkanızdan sunnete kufur edıyorsa ve bu durum ınsanları gunaha sevkedıyorsa bırakmamak bırakmaktan daha efdaldır.
Sövenler kendi ayıp ediyor biz onlar öyle yapıyor diyerek böyle önemli vazifeyi bırakmamalıyız. Onlara böyle yaptıklarının ne kadar yanlış olduğunu anlatabiliyor isek anlatmalıyız şayet bu elimizden gelmiyor ise onların doğru yola gelmesi için dua etmeliyiz. Nitekim Hristiyan alimleri sakal bırakırken onlara söven hakaret eden oluyor mu? İmtahan dünyası.
(Unutulmuş bir sünnetimi meydana çıkarana yüz şehid sevabı vardır.) [Hakim]
Hayırlı akşamlar selam ve dua ile.
hahamların papazların yanında o din adamımızı görünce ben utanırım
yerin dbine girerim
sünnete beğenmemek haddimize düşmemeiş arkadaşlar lütfe günün şartlarına göre yorm yapmayalaım
bu konuda hadisler ne söylüyorsa bu sonsuza kadar böyledir artık
YÜREGİ YETEN GÖRMEDİGİNE
sünnetle geleneği brbirinden ayıracak kadar akıllısındır herhalde
bak sana yukarda bir sürü kaynak yazmış
sen hala gelenek de dur
fe subhanallah
Bir geceliğine değiş tokuş etseydik yüreğimizi,
Taşıyabilir miydin acaba bendeki seni!..
Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi