You need to enable JavaScript to run this app.

Skip to main content

Sakal Kesmek Harammıdır?

Sakal Kesmek Harammıdır?

General
RE: Sakal Kesmek Harammıdır?
sakal uzuv, sünnet derisi değil? bu fitrat algisinda bi bozukluk var.
Irkçılık ideolojik bir düşünce değil, aksine psikolojik bir hastalıktır.(Şehid İnşaAllah Malcolm x-Malik El Şahbaz)

Sizi rahatsız etmeye geldim!
Bunu ilk beğenen sen ol.
Profesör
mıllet uzaya cıkıyor,
yenı yenı gunes sıstemı galaksı buluyor,musluman muslumanı katledıyor ama bız hala sakaldayız gülücük

ılgınc mılletız vesselam.

hülasa,bu devırde sakal bırakmamak en guzelı dıye dusunmekteyım.
.
Bunu ilk beğenen sen ol.
Acemi Üye
Sevgili Gönüldostu kardeşimiz.

Bir âyette de, “Allah Resulü size neyi emretmişse onu yapın, sizi neden yasaklamışsa ondan uzak durun” (Haşr, 59:7)
Allah böyle dediği halde

Bu devirde sakal bırakmamak en güzel şeklindeki ifade itikat bakımından sakıncalıdır. Çünkü Haram olan bir şeye güzel demek insanı dinden çıkarmaya bile götürebilir. O sebeb ile buna tevbe ediniz.

Ancak sakal bırakamıyorum ama hata yapıyorum bilincinde olduğunuz takdirde bu kullağa daha çok yakışır.

Ayrıca Müslümanların bu duruma düşmelerine sebeb dinden taviz vermelerindendir.

Yoksa sakala takılıp kalmalarından değildir Osmanlı devletinin geçmişi ve bilimdeki ilerlemesi ortadadır. Osmanlı devletinin ilerleme sebebide Peygamberin sünnetine bağlı olmalarındandır.
Aksine insanlar Peygamberin sünnetinden en ufak taviz vermeseydi biz bu durumlarda olmazdık.

Selam ve dua ile kalınız.
Bunu ilk beğenen sen ol.
Profesör
sevgılı bugday kardesımız,
sunnete hıcbır zaman lafımız olmadı.ama ben bızzat yasayan bırı olarak ınsanlar arkanızdan sunnete kufur edıyorsa ve bu durum ınsanları gunaha sevkedıyorsa bırakmamak bırakmaktan daha efdaldır.
.
Bunu ilk beğenen sen ol.
Acemi Üye
Sevgili kardeşim.

Sövenler kendi ayıp ediyor biz onlar öyle yapıyor diyerek böyle önemli vazifeyi bırakmamalıyız. Onlara böyle yaptıklarının ne kadar yanlış olduğunu anlatabiliyor isek anlatmalıyız şayet bu elimizden gelmiyor ise onların doğru yola gelmesi için dua etmeliyiz. Nitekim Hristiyan alimleri sakal bırakırken onlara söven hakaret eden oluyor mu? İmtahan dünyası.

(Unutulmuş bir sünnetimi meydana çıkarana yüz şehid sevabı vardır.) [Hakim]

Hayırlı akşamlar selam ve dua ile.
Bunu ilk beğenen sen ol.
Son Düzenleme: 03-02-2014, Saat:06:20 PM, Düzenleyen: Bugday.
General
dünyada sakalsız bi müslüman kalsa

hahamların papazların yanında o din adamımızı görünce ben utanırım

yerin dbine girerim

sünnete beğenmemek haddimize düşmemeiş arkadaşlar lütfe günün şartlarına göre yorm yapmayalaım

bu konuda hadisler ne söylüyorsa bu sonsuza kadar böyledir artık
AKLI YETEN GÖRDÜGÜNE İNANIR
YÜREGİ YETEN GÖRMEDİGİNE

Bunu ilk beğenen sen ol.
Profesör
erkeğe sakal yakışır ; )
"Ey Sevgili!..
Bir geceliğine değiş tokuş etseydik yüreğimizi,
Taşıyabilir miydin acaba bendeki seni!..
Bunu ilk beğenen sen ol.
General
peygamberin önemli sünnetleri, daha önemlisi farzlar terkediliyorken sakala ehemmiyeti pek anlayamıyorum açıkçası. sakal bir fıkıh meselesi değildir kesenin günahkar olmasından bahsedilmez, bir gelenek ve kimlik meselesi.
Irkçılık ideolojik bir düşünce değil, aksine psikolojik bir hastalıktır.(Şehid İnşaAllah Malcolm x-Malik El Şahbaz)

Sizi rahatsız etmeye geldim!
Bunu ilk beğenen sen ol.
Profesör
sünneti hafife mi alıyorsun sen kara
sünnetle geleneği brbirinden ayıracak kadar akıllısındır herhalde

bak sana yukarda bir sürü kaynak yazmış
sen hala gelenek de dur
fe subhanallah
"Ey Sevgili!..
Bir geceliğine değiş tokuş etseydik yüreğimizi,
Taşıyabilir miydin acaba bendeki seni!..
Bunu ilk beğenen sen ol.

İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren İslami Forum sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.K'nın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur. Sitemiz hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri bağlantısından bize ulaşıldıktan en geç 3 (üç) gün içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmenlikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek, gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.