You need to enable JavaScript to run this app.

Skip to main content

S.a Kardeşlerim. Bir sıkıntım var Dua eder misiniz? >>)) İçeri

Yeni Üye
Benim İsmim Murat. Arkadaşlar Bir sıkıntım derdim var. İsmen o sıkıntının giderilmesi ve Allahın bu fakiri hayırlara kavuşturması için Yaradan Allaha Dua eder misiniz? Dua edin Ahiretiniz için bende size dua edeyim. Allah hatrına, en az birkez olsun şu fakir için ellerinizi semaya açın. O ki hiçbirşeyi boş göndermez.

Allah c.c. Sizden razı olsun.

Konuyla ilgili Hadisler :

“Mü’min kardeşi için, onun arkasından dua eden kimse için, bir melek “aynısı sana da olsun” der.” (melekde aynı duayı ona eder) (Müslim)

“İnsanın müslüman kardeşi için, onun arkasından yaptığı dua kesin olarak kabul edilir. Mü’min kardeşi için dua yapanın yanıbaşında görevli bir melek bulunur: bu görevli melek “Amin, aynısı sana da olsun” der.” (Müslim)
Bunu ilk beğenen sen ol.
Yönetici
RE: S.a Kardeşlerim. Bir sıkıntım var Dua eder misiniz? >>)) İçeri
Allah ne sıkıntın varsa gidersin kardeşim.
Sabret,    Şükret,    Seyret...
Bunu ilk beğenen sen ol.
Profesör
Allah yardımcın olsun kardesım...
bu mubarek gun hurmetıne dualarını kabul buyursun,sıkıntılarını gıdersın ınsaAllah rabbım...
.
Bunu ilk beğenen sen ol.
Uzman
Rabbim bütün sıkıntılarınızı,gidersin.Kalbinize ferahlık versin. amin...

Sıkıntı Anında Yapılan Dua

لاَ إِلَهَ إِلاَّ اللهُ الْعَظِيمُ الْحَلِيمُ، لاَ إِلَهَ إِلاَّ اللهُ رَبُّ الْعَرْشِ
الْعَظِيمُ، لاَ إِلَهَ إِلاَّ اللهُ رَبُّ السَّمَاوَاتِ وَرَبُّ الْعَرْشِ الْكَرِيمُ

Azim ve Halim olan Allah'tan baska ilah yoktur. Ars'in yuce Rabbi Allah'tan baska ilah yoktur. Ars'in Kerim rabbi, yerin rabbi ve goklerin rabbi Allah'tan baska ilah yoktur.

Buhari, 7/153. Muslim, 4/2092

-----------------------------------------------------------------------------------------

اَللَّهُمَّ رَحْمَتَكَ أَرْجُو فَلاَ تَكِلْنيِ إِلىَ نَفْسِي طَرْفَةَ عَيْنٍ ، وَأَصْلِحْ ليِ
شَأْنِي كُلَّهُ، لاَ إِلَهَ إِلاَّ أَنْتَ

Allah'im! Rahmetini umarim. Beni goz acip kapayincaya kadar nefsime birakma. Her isimi islah et. Senden baska ilah yok.

Ebu Davud, 4/324. Ahmed, 5/42. el-Elbani, hadisin hasen oldugunu soyler; bkz. Sahih-i Ebi Davud, 3/959

-----------------------------------------------------------------------------------------

لاَ إِلَهَ إِلاَّ أَنْتَ سُبْحَانَكَ إِنيِّ كُنْتُ مِنَ الظَّالِمِينَ

(Allah'im!) Senden baska ilah yoktur. Seni tenzih ederim. Gercekten ben zalimlerden oldum.

Tirmizi, 5/529. Hakim, sahih oldugunu soylemis. Imam Zehebi de buna muvafakat etmistir; 1/505. Bkz. Sahih-i Tirmizi, 3/168

اَللهُ اللهُ رَبيِّ لاَ أُشْرِكُ بِهِ شَيْئاً

Allah'im, Rabbim Allah'im! Sana hicbir seyi ortak kosmam.

Ebu Davud, 2/87; Bkz. Sahih-i Ibn Mace, 2/335

36- Dusmanla veya Guc Sahibi Biri Ile Karsilasma Sirasinda Yapilan Dua

اَللَّهُمَّ إِنَّا نَجْعَلُكَ فيِ نُحُورِهِمْ وَنَعُوذُ بِكَ مِنْ شُرُورِهِمْ

Allah'im! Onlarin yakasini Sana birakir, serlerinden Sana siginiriz.

Ebu Davud, 2/89; Hakim, sahih oldugunu soylemis, Imam Zehebi de buna muvafakat etmistir.

اَللَّهُمَّ أَنْتَ عَضُدِي، وَأَنْتَ نَصِيريِ، بِكَ أَجُولُ، وَبِكَ أَصُولُ، وَبِكَ أُقَاتِلُ

Allah'im! Dayanagim Sensin, Seninle hucum eder, Seninle saldiririm ve Senin (desteginle) savasirim.

Ebu Davud, 3/42. Tirmizi, 5/572; bkz. Sahih-i Tirmizi, 3/183.

حَسْبُنَا اللهُ وَنِعْمَ الْوَكِيلُ

Allah bize yeter! O ne guzel vekildir.

Buhari, 5/172
Ve aŞk İnsanın aLnına Dokundu !

SubHane RabbiyeL aLa...
Bunu ilk beğenen sen ol.

İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren İslami Forum sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.K'nın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur. Sitemiz hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri bağlantısından bize ulaşıldıktan en geç 3 (üç) gün içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmenlikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek, gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.