You need to enable JavaScript to run this app.

Skip to main content

Rüyamda 2 Kez Allah'ı Gördüm

Rüyamda 2 Kez Allah'ı Gördüm

Kıdemli Üye
RE: Rüyamda 2 Kez Allah'ı Gördüm
Bir bez bebek düşün , içine bir kaset yerleştir , haşa o kasetede ben tanrıyım diye konuş ve kaydet , sonra birisinin eline ver ve kaset çalsın ve bez bebek ben tanrıyım desin tanrımı oldu şimdi bebek , böyle saçma saçma şeylerle uğraşmayın bence .
Bunu ilk beğenen sen ol.
Forumun Uykucu Ninesi
[Resim: sems-i-tebrizi-sozleri-ii.jpg]

"Kalk, silkelen, kendine gel. Umutsuzluğa sarılma.
Umutsuzluk şeytandan, ümit etmek ise Allah'tandır."
Bunu ilk beğenen sen ol.
هل أنا حقاً أنا ؟
Allah subhanehu ve tealayı rüyada görmek muhaldir, demek için de bir karine gerekir. Biz de yanlış bir algı var; bu konuda kitap ve sünnet ne diyor, diye hiç düşünmeden herşeye kesin hüküm veriveriyoruz.
Allah subhanehu ve tealayı rüyada görme meselesi alimler arasında muhtelifun fih olan meselelerdendir. Bize ulaşan bilgilere göre bir çok salih ve fakih insan, Allah subhanehu ve tealayı rüyalarında görmüşlerdir. İmam Ahmed rahimehullahın bunlardan(görenlerden) birisi olduğu söylenir. Görebileceğine dair de Ebu hanife rahimehullahtan bir görüş vardır. Bir çok tabirci alimlerde Allah subhanahu ve tealayı rüyalarında görenlerin cennete gideceklerine dair bir işaret olduğunu söylemişlerdir.(Tabi ki bunun anlamı cennete gidecek demek değildir; Cennete götürecek amellere sarılsın demektir.)
Görülebileceğini söyleyen alimler; bunun keyfiyetini ''mechul'' şeklinde bildirmişlerdir. Nasıl sorusuna yine teşbih ve tevilden kaçınarak (karineden dolayı) ''En güzel şekilde'' diye cevap vermek uygun düşer.
Rüyada görmek demek ''dünya gözüyle gördüğünüz gibi bir görüntü göreceksiniz'' demek değildir; fakat kalp ve his ile ilgili bir durumdur bu.
Bazı alimlerde bu konuda kesin bir nass olmamasından dolayı ve muhtelif dayanaklarının olması sebebiyle bunun caiz olmadığını söylemişlerdir.
Allah subhanehu ve teala en doğrusunu bilir.
Bunu ilk beğenen sen ol.
Son Düzenleme: 17-04-2013, Saat:12:47 PM, Düzenleyen: kalemşör.
General
Irkçılık ideolojik bir düşünce değil, aksine psikolojik bir hastalıktır.(Şehid İnşaAllah Malcolm x-Malik El Şahbaz)

Sizi rahatsız etmeye geldim!
Bunu ilk beğenen sen ol.
Son Düzenleme: 17-04-2013, Saat:01:57 PM, Düzenleyen: karadamlalar.
Yeni Üye
Bilgi veren herkese teşekkür ederim. Bu rüyanın anlamını ve gercekten Allah (c.c. )ve melekleri mi gördüğümü yada şeytan mı beni kandırmaya çalıştı anlayamadım henuz yazılanlardan. Ama bunun doğrusunu en iyi Allah (c.c. ) bilir zaten. Rüyalarımda beni arşa götürenin ve korkmamam gerektiğini, burası cennet gibi şeyleri söyleyenin Allah ( c.c. ) olması ve bana nasihat verenlerin Cebrail ve Israfil olması en büyük temennim o zaman ( ki bu ihtimalde anlattığınıza göre oldukça zor bir ihtimal ). Diğer seçenek doğru ise, yani Şeytan ben Allah'ım (c.c. ) yada Cebrail'im yada İsrafil'im deyip, seni koruyoruz olaylar başlayana kadar diyorsa, yapmam gereken yada korunmam gereken birşeyler var mıdır?
Bunu ilk beğenen sen ol.
Karmakarışıklaşmaktayım
Zaten inancımız olmasa, var olmanın anlamı, anlamsızlıktan başka bir anlama gelir miydi?

Dünyada dost ister isen Hazreti Allah yeter,
Mürşid-i kâmil ister isen Hazreti Kur’an yeter,
Delil ister isen Hazreti Muhammed yeter,
Meşgul olmak ister isen ibadet yeter,
İbret almak ister isen ölüm yeter,
Bunlar da yetmez der isen Nâr-ı Cehennem yeter.

[Resim: ny4qc.gif]

Bunu ilk beğenen sen ol.
94 Model İnsan
Burada ki tüm mesajları okudum fakat şu senin bahsettiğin ilim adamlarını ilahlaştırmaya varamadım! Elbette alimlerde hata yapabilir fakat senin hata yapma olasılığından çok daha düşüktür!

İlk önce demeliyim ki şu bahsettiğin konuda çelişki yok! Hakkında hadis vardır, görülebilir. Gerçekten O (sav) ise gerçekten O'nu (sav) görmüş oluruz. Fakat bu konuda şeytanın kandırma payı da vardır. Hala anlamadıysan eğer bir cümle ile özetleyeyim. Rüya senin iyiliğe yönlendiriyorsa O (sav)'dir. Fakat kötülüğe şeytanlığa yönlendiriyorsa şeytan seni kandırmış demektir.

Kardeşim, sen hadis doğru değil demedin mi? Hadis gerçek değil ise bundan kim suçlu duruma düşer hadisi nakleden değil mi? O hadisi nakleden de Hz. Ebu Hureyre'dir. O halde dolaylı olarak Hz. Ebu Hureyre'ye iftira atmış oluyorsun. Fakat düşünmediğin için anlayamıyorsun bile! Ve hala daha sağlam bir hadise saçmalık demektesin!

Hz. Peygamber'le Hz. Allah bir mi de (haşa) o hadis doğru olunca Hz. Allah da rüyada görülebilsin ey gafil! Hz. Allah'ı Hz. Musa (as) görememiş peygamber olmasına rağmen biz mi görebileceğiz! Fakat senin araya dayanaksız bir iddia ile girmen ile 'sadikinci' arkadaşımızda anlamamış ne demek istediğimi. Burada 'sadikinci' kardeşime de söyleyeyim Hz. Allah rüyada görülemez.

Bak bu son paragrafında gelmişin şimdi de bana iftira atmaktasın! Ağzını topla! Ben hiç bir zaman Buhari ile Müslim'i Hz. Allah'ın kitabıyla eşit tutmadım, tutmam! Ben senin gibi tefrikacıdan üstün tutuyorum o bahsettiğin hadis kitaplarını. Onlar ki yüz binlerce hadisi ravileriyle birlikte ezberlemişler ve kitaplarına ise hepsini değil sadece güvendiklerini koymuşlar. Senin o attığın iftiralarla kardeşinin etini yediğin ağzından çıkan sözle Onların sözleri akıl ehlince tabi kide bir tutulamaz!
UNUTMA!

Omuzlarında taşıdığın iki kameraman hayatını filme almakta;

Ve yaptıkların, yarın dev ekranda...
Bunu ilk beğenen sen ol.
Karmakarışıklaşmaktayım
Zaten inancımız olmasa, var olmanın anlamı, anlamsızlıktan başka bir anlama gelir miydi?

Dünyada dost ister isen Hazreti Allah yeter,
Mürşid-i kâmil ister isen Hazreti Kur’an yeter,
Delil ister isen Hazreti Muhammed yeter,
Meşgul olmak ister isen ibadet yeter,
İbret almak ister isen ölüm yeter,
Bunlar da yetmez der isen Nâr-ı Cehennem yeter.

[Resim: ny4qc.gif]

Bunu ilk beğenen sen ol.

İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren İslami Forum sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.K'nın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur. Sitemiz hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri bağlantısından bize ulaşıldıktan en geç 3 (üç) gün içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmenlikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek, gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.