You need to enable JavaScript to run this app.

Skip to main content

Rüyamda 2 Kez Allah'ı Gördüm

Rüyamda 2 Kez Allah'ı Gördüm

Forumun Uykucu Ninesi
RE: Rüyamda 2 Kez Allah'ı Gördüm
rüyalarınızı bilgili kişilere anlatmanızı tavsiye ederim.ve bilen kişinin yorumlaması en uygun ve doğru olanıdır.
[Resim: sems-i-tebrizi-sozleri-ii.jpg]

"Kalk, silkelen, kendine gel. Umutsuzluğa sarılma.
Umutsuzluk şeytandan, ümit etmek ise Allah'tandır."
Bunu ilk beğenen sen ol.
Yeni Üye
Tugce Hanım tesekkurler, Birkaç bilgili kişiye sordum ancak kendilerini aştığını özellikle Allah'ın rüyaya girmesinin çok görülen birşey olmadığını söyleyip yorum yapamadılar maalesef. Burada belki bulurum umuduyla paylaştım.
Bunu ilk beğenen sen ol.
Forumun Uykucu Ninesi
evet çeşitli rüyalar vardır.
kimi bilinç altı kimi şeytanı gibi.bu konuda bilgim olmadıgından yorumlamak doğru olmaz.
bilmeyen kişilerin yorumlamasına taraftar değilim.
oyuzden dedim.hayırolsun inşallah.
[Resim: sems-i-tebrizi-sozleri-ii.jpg]

"Kalk, silkelen, kendine gel. Umutsuzluğa sarılma.
Umutsuzluk şeytandan, ümit etmek ise Allah'tandır."
Bunu ilk beğenen sen ol.
94 Model İnsan
Rüyanda gördüğün ne Allah (cc), ne Cebrail (as), ne de İsrafil (as). Sana kendisini Onlar diye tanıtan şeytandır. Şimdi bana ilk mesajında ki gibi ama şeytan Onların kılığına rüyada da olsa giremez diyeceksin. İlk öncelikle bu söylemin ile ilgili ne bir ayet ne de hadis duydum. Bir tek Hz. Peygamber (sav)'in kılığına giremeyeceğini duydum. Bu konu ile ilgili olarak bile bazı alimlerin şeytanın Hz. Peygamber kılığına giremeyeceğini fakat Hz. Peygamber (sav)'i tanımayanlara "Ben Hz. Muhammed (sav)'im" diyerek kandırabileceğini söylemektedir.
Hem bir not olarak şunu diyeyim. Hz. Allah (cc)'ı dünyada görmeye PEYGAMBER OLAN Hz. Musa (as)'ın gücü yetmedi af edersin ama senin gücün mü yetecek?
UNUTMA!

Omuzlarında taşıdığın iki kameraman hayatını filme almakta;

Ve yaptıkların, yarın dev ekranda...
Bunu ilk beğenen sen ol.
Karmakarışıklaşmaktayım
Böyle bişey mümkün mü Allah aşkına? Rüya ya göre hareket etmeyin. Bilinç altın bunlarla doluysa elbette bunları görüceksin.

Rüya'da Hz. Muhammed'in görülmesini de pek inandırıcı bulmuyorum. Etrafta şeytan onun kılığına giremez falan yazıyor ama, yer yüzünde bir sürü Peygamberimizi rüyada gören insanlar var. Çok değil sadece 10'unu bir araya toplasak, bize Hz. Muhammed'in yüzünü anlatın desek, farklı farklı şeyler çıkacağı aşikar.

İş bilinç dışı bir rüyaya kalırsa, bu işin sonu gelmez. Nice hikayeler uyduruyorlar, yok şu şu cemaat lideri ile Peygamberimizi bir arada gördüm. Bana şunları dedi, şunlar oldu vs vs. Bunlara itibar etmeyin.
Zaten inancımız olmasa, var olmanın anlamı, anlamsızlıktan başka bir anlama gelir miydi?

Dünyada dost ister isen Hazreti Allah yeter,
Mürşid-i kâmil ister isen Hazreti Kur’an yeter,
Delil ister isen Hazreti Muhammed yeter,
Meşgul olmak ister isen ibadet yeter,
İbret almak ister isen ölüm yeter,
Bunlar da yetmez der isen Nâr-ı Cehennem yeter.

[Resim: ny4qc.gif]

Bunu ilk beğenen sen ol.
Yeni Üye
Yorumlarınız için teşekkürler. En azından yeni yeni birşeyler de öğrenmiş oluyorum. Ama ben hala şeytanın rüyada bile olsa Allah ( c.c. ) nin kılığına gireceğine çok inanmıyorum. Ama tabii ki en doğrusunu Allah ( c.c. ) bilir.
Bunu ilk beğenen sen ol.
Yeni Üye
Evet tabii ki. Ama aynı zamanda hem Allah ( cc )ın hem Cebrail'in hemde Israfil'im demesi ilginc. Biz de bilmediğimiz için inanıyoruz haliyle. Belki de onların rüyamıza girmiş olmasının bile heyecan vermesi bizi inandırıyor. Şeytanın bu kadar çok uğraşmasına dikkat etmem gerekiyor o zaman. Hayırlara vesile olmasını dilemek lazım o halde.
Bunu ilk beğenen sen ol.

İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren İslami Forum sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.K'nın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur. Sitemiz hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri bağlantısından bize ulaşıldıktan en geç 3 (üç) gün içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmenlikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek, gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.