You need to enable JavaScript to run this app.

Skip to main content

Rızkı Artıran Etkenler

Rızkı Artıran Etkenler

Administrator
RE: Rızkı Artıran Etkenler
benim demek istediğim bunlar yanlıştır şöyleydi böyleydi diyorsunuz kendi yorumuzu katıyorsunuz!..Dünyadaki rızkımızı artırmak için tabiki azimli olmalıyız..Birde sen Allaha'a yakın olursan sana rızkını verir..şükredersen mutlu olursun,tefekkur edersen huzurlu olursun.Tabiki çalışmamız didinmemiz lazım ama.Allah'a layık bir şekilde..İŞLERİNİ BİLİMSEL VERİLERE GÖRE YAPMALI bunu açarmısınız biraz.?
Bunu ilk beğenen sen ol.
Son Düzenleme: 12-07-2010, Saat:03:58 PM, Düzenleyen: Sükut.
Profesör
ayrıca orhan arkadaşımzın universiteyi sorma amacını bende anlamadımgülücük ilim dedigimiz şey her zaman okulla ölçülmez...
ben liseyi bile yardım bırakmış bir kişiyimgülücük size göre o zaman sizle muhattap bile olmaya layık değilim demek mi? eğer böyleyse belirtin... konularınızı yorumlarınızı bizde kendimize muhattap almayalım...
vesseLam
[Resim: urjn1.jpg]

Gaflet içinde gördüm, nice canlı cesedi ;
Câhillerden beterdi, âlimlerin hasedi..
Bunu ilk beğenen sen ol.
Forumcu
[/quote]

özel hayatımla ilgili ama kısaca söyleyim..açıköğretim okuyacaktım bıraktım..bırakmak zorunda kaldım..
üniversite okumadığıma göre benden bilgilisiniz yani hımm!!!...benim yazdılarım mı boş sizinkiler mi çok dolu yada siz mi boş görüyorsunuz...???

[/quote]

SEVGİLİ YÖNETİCİ KARDEŞ,

Size üniversite eğitiminiz olup olmadığını sormamın nedeni :

Alıntı:bu zamanda iyi eğtim almış üniversite bitirmiş hatta birkeç üniversite bitirmiş va adam olamamış insanlar var...

Bu cümlenizdeki ÜNİVERSİTE antipatisidir...

Evet üniversite bitirmiş kişiler arasından adam olamayanlar çıkabilir .....DOĞRUDUR....

Ancak üniversite bitirenlerle ,üniversite bitiremeyenler de.....

BİR OLMAZ ...kardeşim.....

Ne demiş büyüklerimiz....

Bilenlerle bilmeyenler bir olmaz......!!!!!!!!

Alıntı:üniversite okumadığıma göre benden bilgilisiniz yani hımm!!!...

Demişsiniz....?????

ŞÜPHENİZ Mİ VAR...?????
Ben senden fazla 5 koca yıl eğitim alacağım...
Sonra sen benden daha bilgili olacaksın....????????

Bir kez gönül yıktın ise , Bu kıldığın namaz değil
Bunu ilk beğenen sen ol.
Forumcu
ilahi aşk açıklamalarından dolayı teşekkürler hatta çok teşekkürler. bu paylaşımı yaparken başlığını değişmeyi düşündüm ama sonra okuduğum şekliyle paylaşmakta zarar görmediğimdn başlığı değiştirmedim ama keşke değiştirseydim başlığı
ÇOĞALTMA TELAŞINDAN PAYLAŞMA YARIŞINA....
Bunu ilk beğenen sen ol.
Administrator
Alıntı:üniversite okumadığıma göre benden bilgilisiniz yani hımm!!!...

Demişsiniz....?????

ŞÜPHENİZ Mİ VAR...?????
Ben senden fazla 5 koca yıl eğitim alacağım...
Sonra sen benden daha bilgili olacaksın....????????
[/quote]

şüphelerim vardı bu yazınızdan sonra şüphem kalmadı!

Ebu hanife bir esnaftı,ticaretle uğraşıdı ama kendisi mezhep imamı olmuş buna rağmen ilmini geliştirmiş..
Alimlerden Hayat bin kays dokumacılık yapardı örnek bir müslüman ve hayatı örnek alınacak mübarek bir insandı.
siz gelmiş üniversite diyorsunuz.bakın görün duyun..
bu yazımada bir kılıf bulursunuz eminim..nede olsa üniversitelisiniz benim sizin yazıklarınızı sadece onaylamam gerek demi..
Bunu ilk beğenen sen ol.
Forumcu
KARDEŞ İLAHİ AŞK,

yüzden buradaki rızkınız artara diye söylenenler yanlış değil ama artacak diyede kesin bir beklenti içinde olunması yanlıştır..cünkü o zaman demek olur ki fakirlerin cogu ibadetlerinde yada başka manevi şeylerde eksik yapıyorlar ki fakirler rızıkları yok...böyle birşeyi söylemek düşünmek bile tamamen yanlış...

Anlatmak istediğim şeyi tam anlamıyla anlamışsınız.....

Sizin yukarıdaki düşüncelerinize bende küçük bir nokta ilave edeyim:

Ya Avrupadaki, Amerikadaki hıristiyan halklar neden müslümanlardan çok daha zengin ,çok daha refah içindeler....????

Allah onlara neden müslümanlardan kat kat fazla RIZIK veriyor..????
ONLAR ALLAHA DAHA ÇOK MU DUA EDİYORLAR...???
ALLAH ONLARI DAHA ÇOK MU SEVİYOR...???

Bu sualin tek cevabı olabilir..:

ALLAH ÇALIŞANA VERİR....

Sen çalışmayacaksın, yatacaksın, sonra gün 24 saat dua edeceksin
Alah sana rızk verecek.....!!!!

Arkadaşlar Allah insanı yaratmadan önce tüm dünyayı hazırlamış
yaratacağı insanoğlunun tüm rızkını, havayı suyu, meyvaları,sebzeleri, yiyeceği hayvanları yaratmış ve rızkını vermiş,

YANİ ALLAH İNSANLARIN RIZKLARINI VERMİŞ....
VERECEK DEĞİL......VERMİŞ BİTMİŞ...:::

İnsan ne yapacak tarlala[/b]rı ekecek,hayvanları besleyecek, suları depo yapıp toplayacak.... yani:

ÇALIŞACAK.....

ALLAHTA ÇALIŞANA VERECEK.......
[b]

İnşallah anlatabilmişimdir.....?????

Bir kez gönül yıktın ise , Bu kıldığın namaz değil
Bunu ilk beğenen sen ol.
Profesör
orhan kardeş orda yanlışsınız...avrupa amerika veya herhangi bir yabancı milleti örnek göstermek uygun değil...cünkü müslümanlar her daim belaya musibete hazırdır...cünkü buınlar bizler için vardır...
Allah (cc) dünya hayatını kafirlere , ahiret hayatını müslümana vermiştir...sanırım fakirlikler,belalar, musibetler bu yüzden...
Tabiki çalışmak zaten şart....sen önce üzerine düşeni yap sonra karşılıgını bekle...tevekkül etmek lazım ama görevini yaptıktan sonra...
[Resim: urjn1.jpg]

Gaflet içinde gördüm, nice canlı cesedi ;
Câhillerden beterdi, âlimlerin hasedi..
Bunu ilk beğenen sen ol.

İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren İslami Forum sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.K'nın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur. Sitemiz hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri bağlantısından bize ulaşıldıktan en geç 3 (üç) gün içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmenlikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek, gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.