Her nefis ölümü tadacaktır. Sonunda bize döndürüleceksiniz. Ankebut-57
Bu dünya hayatı sadece bir eğlence ve oyundan ibarettir. Asıl hayat ahiret yurdundaki hayattır. Keşke bilseler! Ankebut-64
Risale-i Nurlar Sadeleştirilemez!!
Anket Başlığı: Risale-i Nurların sadeleştirilmesi doğru mu? Neden?
Risale-i Nurlar Sadeleştirilemez!!
bide şöyle demişsin sırf bu sözden sonra bile ben o kişiden uzak dururum ; ''Benimle gelen perişan olamayacak. Eğer perişan olsa rûz-u mahşerde onu sırattan geçirmek boynumun borcu olsun. Ama sadakat ve sebat şartıyla.'' demiş ........ bu sözü saidi nursi söylemişse gerçekten ben ondan uzağım , kendisinin kesinkez kurtulduğunu ne biliyor haşa vahiymi almışta kendisinin kurtulduğunu biliyor bide kendisiyle geleni kurtaracağını söylüyor , kuranı kerimde bile , peygamberiz için eğer bize karşı yalan uyduracak olsa onun şah damarını koparırız diyor , kendi günahların ve müminlerin günahları için af dile diyor , bu şahıs ne biliyor kurtulduğunu ?
risaleler için tamamen hatasız bir külliyat demeniz onu ilahlaştırmak ve Allah tan vahiy ile kitabı yazdığını söylemekle eşdeğer gibi bişeydir , çünkü insan ürünü herşeyde hata vardır , tamanen hatasız ve kusursuz olan sadece Allah tır , bence siz bu sözlerinizle risaleyi sevdirmekten çok nefret ettiriyorsunuz , çünkü aklı başında bir insan , kuranı bilen bir insan , insan ürünü bişeye asla kusursuz demez . risalenin içindeki yorumları anlatıp tartışmanız ayrı mesele , o yorumları kendinize uygun gördüğünüzü söylemeniz ayrı bir mesele , o ayrı bir tartışma mevzusu fakat risale hatasız diyerek en başta kaybettiniz ve onu kuranla eşdeğer saydınız , bu hatanızdan inşallah dönersiniz ben sadece sizi uyarıyorum , çünkü sizin ve siz gibilerin bu sözleri risaleyi , sevdirmekten çok nefret ettirmekten başka bişeye yaramıyor .
Konuyu Okuyanlar: 3 Ziyaretçi